Ontdek misschien wel de mooiste glamping plek ter wereld: Canto das Fontes op Madeira

madeira glamping

Als klein jongetje van 8 kwam Roberto voor het eerst op de bananenplantage van zijn oma, bovenop een klif op het prachtige eiland Madeira. Hij genoot altijd intens van het prachtige uitzicht op zee, de kletterende waterval en de vele bloemen en planten die er groeiden. Toen hij ouder was en de bananenplantage overnam, wilde hij dat anderen net zo van deze mooie plek konden genieten als hijzelf. Hij wilde een plek creëren waar je wakker zou worden in een prachtige tropische tuin met alle fruitsoorten, planten en bloemen die je je maar kunt voorstellen en waar je de pure schone lucht van de Atlantische Oceaan kan inademen terwijl je over alle eenvoudige comfort beschikt die je nodig hebt.

Glamping op een voormalige bananenplantage op Madeira

Ik kan alleen maar zeggen dat zijn plan volledig gelukt is! Als je rondloopt op de voormalige bananenplantage, ruik je de meest heerlijke geuren van kruiden en bloemen, fladderen de kleurrijke vlinders vrolijk om je heen en is het enige wat je hoort de zee en de waterval. Er staan twee luxe tipi’s (en sinds kort ook een yurt) die van alle gemakken zijn voorzien. De heerlijke tuin en de vele faciliteiten zijn ook nog eens volledig ecologisch verantwoord!  Als je dan ‘s ochtends je net geplukte passievrucht uitlepelt terwijl je een kopje thee uit ‘eigen’ tuin opdrinkt, kan je geluk toch niet op? Als filmmaker kon ik het daarom niet laten om dit paradijs vast te leggen. Enjoy the video!

Glamping bij Canto das Fontes op Madeira

Glamping op paradijselijk Madeira

Canto das Fontes bevindt zich op Madeira. Op dit wonderschone Portugese eiland kun je genieten van prachtige tropische natuur waar je fantastische wandelingen kunt maken. Daarnaast kun je er de vetste activiteiten doen zoals canyoningen,  mountainbiken en dolfijnen en walvissen spotten.

Eerst even onder de waterval door

Je vindt de heerlijke glamping plek in het plaatsje Ponta do Sol, een heel schattig kustplaatsje met alle voorzieningen die je nodig hebt. Om er te komen heb je wel een auto nodig. Als je navigeert naar Canto das Fontes kom je een heel eind. Het laatste stukje is echter iets lastiger te vinden met Google Maps: ben je bij de waterval over de weg aangekomen (ja daar moet je recht doorheen met je auto, check de vide maar) dan zie je daarna of ervoor (ligt er aan waar je vandaan komt) een steile parallelweg omhoog. Deze moet je inrijden en helemaal aan het einde van die weg, vind je Canto das Fontes!

Wil je ook bij Canto das Fontes slapen?

Je boekt een overnachting via de website: www.cantodasfontes.pt!

Wil je naar Portugal?

Gespot voor jou:

FlyTap vliegtickets naar Portugal Vliegtickets naar Portugal vergelijken Leuke hotels in Madeira

→ Bekijk hier al onze Portugal artikelen