In 1,5 minuut bewijst deze video dat je ooit naar de Azoren moet!

Als je vertelt dat je ooit naar de Azoren wilt, reageren mensen vast enthousiast maar niet veel later vragen ze je waar dat ook al weer ligt. Ergens bij de Canarische Eilanden toch? Of juist in de buurt van Curacao enzo? Niets daarvan klopt, want de Azoren liggen eigenlijk precies tussen het vasteland van Portugal en Amerika in. Om precies te zijn ligt de archipel op 1370 kilometer afstand van Portugal en Spanje en op ongeveer 2341 kilometer vanaf het Amerikaanse vasteland.

Op avontuur op de eilanden Sao Miguel & Terceira

Onderstaande filmpje maakten wij gedurende onze roadtrip door de Azoren waarbij we twee van de negen bewoonde eilanden bezochten. De mooiste plekjes van Sao Miguel en Terceira komen aan bod. Je moet dan denken aan warme watervallen, hete waterbronnen, wilde dolfijnen, kleurrijke stadjes en overweldigend mooie meren of viewpoints. Druk hieronder op play en binnen 1,5 minuut weet je nog beter wat we bedoelen. Have fun watching!

Discover the Azores Islands in 1,5 minute

Wil je ook naar de Azoren?

Wil je meer lezen over de Azoren? We hebben verschillende artikelen over onze roadtrip geschreven. Ontdek hier bijvoorbeeld Algar do Carvao, hier kun je afdalen en wandelen in een vulkaan op het eiland Terceira. Ook voor de stad Ponta Delgada op het eiland Sao Miguel hebben we een hele waslijst aan tips op een rij gezet. Wil je ook wilde dolfijnen zien tijdens jouw reis naar de Azoren? Dan moet je dit even lezen (soms kun je ook walvissen spotten!), daarin staat precies alle informatie die je nodig hebt. Verder vonden wij Sete Cidades een van de mooiste uitzichtpunten, dus dat moet je ook zeker niet overslaan tijdens jouw Azoren trip.