Wat te doen op Sao Miguel

Wat te doen op Sao Miguel? Ontdek het groene eiland van de Azoren!

De Azoren ligt ongeveer op 2 uur vliegen van Lissabon en bestaat uit 9 eilanden waardoor de Azoren de perfecte plek zijn om te eilandhoppen. Het bekendste, meest ontwikkeld en grootste eiland is Sao Miguel. Op dit eiland vind je eigenlijk alle highlights van de Azoren samen op een klein gebied: prachtige natuur, vulkanisch hotspots, gezellig stadsleven en mooie wandelroutes.

Wat te doen op Sao Miguel? 7 tips!

→ Tip: Boek je Azoren vakantie via eliza was here (zij hebben hele toffe accommodaties)
→ Handig: Vind hier vliegticket-deals naar de Azoren

1. Ponta Delgada

Bij aankomst in Ponta Delgada kun je de bus nemen of een taxi krijgen om je naar je accommodatie te brengen. Er zijn een aantal hostels en B&B’s beschikbaar die een goede prijs hebben. Wel handig om dit (een paar dagen) van te voren te boeken. Anders kom je al snel in een duurder klassement kamers. Wat te doen in Ponta delgada? Check deze blog

2. Echt doen op Sao Miguel: Huur een auto!

Wil je de stad uit en verder het eiland verkennen dan is de makkelijkste manier toch om een huurauto te nemen. Ja, de prijs kan dan best hoog zijn maar je hebt veel kans dat er wel iemand vanuit je acco met je mee wilt op pad. De kosten kun je dan gewoon delen. Het is ook mogelijk om de bus te pakken op het eiland, al komt de bus niet overal op het eiland en zijn de bustijden niet erg gunstig.

Wat te doen op Sao Miguel

3. Sete Cidades

Een van de hoogtepunten is Caldeira das Sete Cidades. Hier ben je zo met de auto en er zijn een aantal parkeerplekken waar je je auto kan neerzetten. Vervolgens kun je rondom het meer lopen en loop je een soort panoramaroute waarbij je prachtig uitzicht hebt op het meer. Let wel, dit is een wandeling van minstens 5 uur. Wat je ook kan doen is naar beneden rijden en een wandeling maken aan de rand van het meer.

4. Lagoa do Fogo

Wil je nog meer prachtig natuur zien ga dan ook naar Lagoa do Fogo. Je kan hier je auto langs de kant zetten (is vaak aardig vol) en eerst genieten van een prachtig uitzichtpunt. Loop dan naar beneden om langs de oever een stuk te wandelen. Pas wel op want het voetpad kan glibberig zijn dus doe goede schoenen aan. Zodra je weer bij je auto bent rij je verder naar beneden en rij je langs een nieuwe plek om te stoppen. De Caldeira Velha, waar je door waterbronnen verwarmd bad kan nemen midden in de natuur. Mooier kun je het niet krijgen!

Wat te doen op Sao Miguel lagoa do fogo

5. Cha Gorreana

Rij je dan verder door naar de noordkust, dan kom je uit bij Europa’s enige gebied waar thee wordt verbouwd: Chá Gorreana. Je kan hier ook zelfs een kijkje nemen op de plantage en in de fabriek!
Is je accommodatie in Ponta Delgada? Rij dan langs de kust weer terug en geniet van echt mooie uitzichten. Onderweg heb je vaak een plek om te stoppen zodat je ook hiervan kan genieten op een veilige manier.

8. Ribeira Grande

Wil je even helemaal wat anders? Rij dan naar de noordkust en bezoek Ribeira Grande. Je hebt hier de mogelijkheid om te chillen op het strand of een surfles te pakken! De Azores Surf Center is gevestigd op het strand en als je geluk hebt is er zelfs plek in het hostel (op 5 min loopafstand van het strand).

wat te doen op sao miguel Cha Gorreana

6. Furnas

Als je via de oostkant weer terug rijdt richting Ponta Delgada, dan kom je langs het plaatsje Furnas. Dit dorpje is erg toeristisch en staat bekend als dé thermale badplaats. Vlakbij het meer zijn er hete modderpoelen waar de aarde nog borrelt en spettert. Hier zijn in de grond gaten gemaakt waar restaurants hun eten in doen om te koken/stomen. Na een bepaalde tijd is het eten door stoom gegaard en kun je in de restaurants de bekende Cozido das Furnas eten.

7. Zeker doen op Sao Miguel: Wandelen!

Furnas is ook een goede plek als startplaats voor een mooie dagwandeling. Parkeer je auto in Furnas en neem de bus naar Povoacao. De bustijden kan je het beste vragen aan de lokale mensen. Deze rit duurt ongeveer 20 minuutjes en kost ongeveer 2 euro. Er is een vrij onbekende wandelroute van Povoacao naar Furnas en daardoor is het soms wat lastig te vinden. Loop van de bushalte richting de zee en hier vind je een bord waar de wandelroute staat beschreven. Na een aantal uur kom je weer uit in Furnas en kun je nog een warm bad nemen om je benen wat te verlichten. Wil je meer wandelroutes weten op de Azoren? Koop dan het boekje: Azoren, De mooiste kust- en bergwandelingen van Rother Wandelgidsen.

wat te doen op sao miguel wandeling naar furnas

→ Bekijk hier al onze artikelen over de Azoren