Furnas-Lake-Villas-design-hotel-azoren-sao-miguel

Furnas Lake Villas: In dit design hotel op de Azoren wil je een keer slapen

In het oosten van het eiland Sao Miguel, een van de negen bewoonde eilanden van de Azoren, vind je het plaatsje Furnas. Deze plek wordt gekenmerkt door warmwaterbronnen en deze zijn ontstaan door de gelijknamige vulkaan Furnas. Dat is een honderden meters hoge stratovulkaan die honderden jaren terug voor het laatst is uitgebarsten. Bang voor een nieuwe vulkaanuitbarsting hoef je hier dus zeker niet te zijn, maar wat je vooral wel moet doen is genieten van de warmwaterbronnen, de overweldigend groene natuur én natuurlijk van het design hotel Furnas Lake Villas. Lees gauw verder en maak kennis met ons favoriete hotel op Sao Miguel:

Furnas Lake Villas

→ Tip: Boek je Azoren vakantie via eliza was here (zij hebben hele toffe accommodaties)
→ Handig: Vind hier vliegticket-deals naar de Azoren

Furnas-Lake-Villas-design-hotel-azoren-2

Furnas-Lake-Villas-design-hotel-azoren-6

Furnas Lake Villas, een heerlijk design hotel in het oosten van Sao Miguel

Furnas Lake Villas vind je op een kleine autorit afstand van het centrum van Furnas. Via een prachtige laan, met aan beide zijdes dromerige bomen, rij je langs Lake Furnas en na een kort stukje over de hobbelige weg sla je rechtsaf een bebost pad in. Het duurt minder dan vijf minuten voor je bij de receptie aankomt van Furnas Lake Villas. Deze is gevestigd in een bouwwerk dat iets weg heeft van een indrukwekkende, stijlvolle boshut die zo in een woonmagazine zou kunnen staan. We parkeren onze auto vlakbij de ingang en rollen met koffers zo naar binnen.

De receptie blijkt tevens de plek van het restaurant en eenmaal binnen maken we meteen kennis met het mooie design werk waar Furnas Lake Villas zo om geroemd wordt. Niet alleen de buitenkant blijkt mooi, ook aan de inrichting is de juiste aandacht besteed. Woorden die het geheel goed beschrijven zijn: Industrieel, Scandinavisch, gezellig en natuurlijk. De imposante houtkachel springt vervolgens meteen bij je in het oog, maar hetzelfde geldt voor de receptiebalie die is volgezet met lekkers zoals homemade cupcakes en potten jam of honing. De bordjes vertellen je dat zoveel mogelijk van alle producten is gemaakt met home grown producten en dat belooft meteen veel goeds voor het ontbijt.

Een nachtje overnachten bij Furnas Lake Villas op de Azoren?

Eenmaal ingecheckt worden we meegenomen naar de rustieke, stijlvolle huisjes die bij ons bekend zijn van de foto’s op social media. Rechthoekige houten blokhutten, waar een moderne uitgestrekte vijver en grasveld voor zijn neergelegd en op de achtergrond zie je gigantische bergen die groen gekleurd zijn door de bomen. Hier kan je echt met gemak een aantal dagen vakantie vieren en heerlijk tot rust komen. Ook de inrichting binnen stelt niet teleur. Opnieuw vinden we een heerlijke houtkachel, maar ook een uitgebreide keuken, ruime slaapkamer en prettige badkamer. De woonkamer heeft een prachtig uitzicht op het grasveld, maar het mooiste plaatje schiet je toch echt aan de overkant van dat veld. Je ziet dan de huisjes en hun robuuste toegangspaden goed, maar ook de beboste bergen op de achtergrond komen vanaf daar prachtig uit.

Zo boek je een huisje bij Furnas Lake Villas

Wil je een huisje boeken? Dit kan vanaf 110,- euro voor 2 personen per nacht. Je kan ook op deze website kijken furnaslakevillas.pt en het adres van Furnas Lake Villas is: Estrada Regional do Sul – Lagoa das Furnas, 9675-090 Furnas, São Miguel. Voor reserveringen kun je ook mailen naar reservas@furnaslakevillas.pt en als je vermeld dat je via We Are Travellers bij hun terecht bent gekomen, kun je mogelijk een kleine korting krijgen. Niet vergeten dus!

→ Meteen boeken: Furnas Lake Villas

Furnas-Lake-Villas-Azoren-2 Furnas-Lake-Villas-Azoren-3

Bij Furnas Lake Villas word je wakker met een home made & grown ontbijt

Wanneer je overnacht bij Furnas Lake Villas kun je jouw ontbijt geserveerd krijgen in een schattige picknickmand bij je huisje of in het restaurant bij de receptie. Wij kozen voor de laatste optie en werden volop verwend met home made én home grown producten. De jam is bijvoorbeeld zelf gemaakt van fruit uit eigen tuin. Verder kun je een vers eitje, heerlijke koffie, yoghurt, kaas van de Azoren en een overdaad aan broodjes verwachten. Perfect begin van de dag als je het ons vraagt!

Furnas-Lake-Villas-ontbijt

Doen in de omgeving van Furnas Lake Villas

De huisjes waar je slaapt liggen op een heerlijk rustige plek, maar in de omgeving van Furnas Lake Villas kun je allerlei toffe activiteiten ondernemen. Bij de huisjes zelf kun je bijvoorbeeld dagtochten boeken met een van de eigenaren of fietsen huren om zo zelf de omgeving te verkennen. Maar in de omgeving moet je ook zeker deze drie highlights niet overslaan:

Poça da Dona Beija

Bij Poça da Dona Beija vind je een staaltje goed design werk en moderne warmwaterbronnen. Waar Terra Nostra vooral klassiek is, waan je je hier even in een luxe wellness walhalla in de buitenlucht. Er zijn verschillende kleine warmwaterbaden te vinden en je kan ook rondom de paden even rustig relaxen of genieten van de zon.

Terra Nostra Garden Hotel

Het restaurant waar ze je Cozida (een typisch gerecht uit de Azoren) voorschotelen kun we je eigenlijk vooral afraden, maar de thermo baden met heerlijk warmwater zijn dan wel een must do bij het Terra Nostra Garden Hotel. Het grootste warmwaterbad lijkt op een gigantisch zwembad met gekleurd water waardoor je je niet moet laten afschrikken (lees: het is nogal bruin, groenig), en verscholen in de tuinen zijn ook twee kleinere baden te vinden. Het is hier heerlijk rond dobberen en als je zin hebt, is het ook aan te raden een wandeling door de tuinen te maken.

Furnas Terra Nostra Garden Hotel Azoren sao miguel

Furnas Boutique Hotel

Als je overheerlijk uit eten wilt wanneer je in de buurt van Furnas overnacht, dan moet je zeker een diner plannen bij het Furnas Boutique Hotel. Je kan er verfijnde voorgerechten verwachten, heerlijke vlees- en visgerechten maar ook goddelijke toetjes.

→ Meteen hetzelfde hotel als ons boeken: Furnas Lake Villas

→ Bekijk hier al onze Azoren artikelen