Caldeira Velha

Dit is waarom je ooit een duik in Caldeira Velha wilt nemen in de Azoren

Als ik je vertel dat je bij Caldeira Velha naar een warme waterval kan zwemmen via een bassin die is gevuld met water uit een natuurlijke warmwaterbron en dat dit alles omringd wordt door de mooiste palmen… Dan klinkt dat toch net alsof het uit een droom komt of dat ik een tropisch zwemparadijs aan het beschrijven ben? Toch is dit precies wat je bij Caldeira Velha vindt dat middenin de natuur ligt op het eiland Sao Miguel!

Caldeira Velha | Azoren

→ Tip: Boek je Azoren vakantie via eliza was here (zij hebben hele toffe accommodaties)
→ Handig: Vind hier vliegticket-deals naar de Azoren

Zwemmen bij Caldeira Velha

Toen wij in de bassins met warm water uit de bronnen bij Caldeira Velha lagen te dobberen, snapten we ineens helemaal waar de inspiratie voor tropische zwembaden in Nederland vandaan komt. Caldeira Velha is echter een stuk natuurlijker dan de zwembaden in Nederland. Je wordt omringd door allerlei gigantische palmen en varens terwijl je op de achtergrond het kletteren van de waterval hoort en zo nu en dan een kikkergeluidje. Ga trouwens niet zomaar in elke warmwaterbron die je hier tegenkomt, sommige zijn namelijk een stuk warmer en te heet om veilig in te gaan. Het is sowieso water dat de door de natuur verwarmd is, dus de temperatuur is uiteraard ook niet te reguleren.

Caldeira Velha is waar de inspiratie voor tropische zwembaden vandaan komt

Caldeira VelhaCaldeira Velha azoren sao miguel-3 Caldeira Velha azoren warme waterval

Hoe kom je bij Caldeira Velha op Sao Miguel

Het natuurreservaat Caldeira Velha vind je dichtbij de pittoreske stad Ribeira Grande op het eiland Sao Miguel. Dit eiland is een onderdeel is van de eilandengroep de Azoren dat hoort bij Portugal. Je vindt Caldeira Velha aan de EN5-2A weg en vanaf de stad Ponta Delgada is het ongeveer een half uurtje rijden met de auto. Je vindt een aantal parkeerplaatsen langs de weg waar je je auto neer kan zetten, verder hebben we niet echt een busstop of iets dergelijks gezien, dus het beste is om hier met de huurauto naartoe te gaan. Liften is eventueel ook een optie! Vanaf de weg en parkeerplaatsen loop je vervolgens zo naar de entreepoort toe, daar kun je tickets kopen en vervolgens loop je een kort pad af totdat je bij kleedhokjes komt. Daar kun je je even omkleden om vervolgens een duik te nemen in het warme water in een van de twee bronnen. De waterval vind je bij het grootste bassin.

Combineer Caldeira Velha met het bezoeken van Lagoa de Fogo & Ribeira Grande

Rijd je naar Caldeira Velha toe vanuit Ponta Delgada, dan kom je ook langs Lagoa de Fogo, neem ook zeker even de tijd om hier te stoppen en eventueel naar beneden te lopen naar het kratermeer. Na Caldeira Velha kun je even doorrijden naar Ribeira Grande en daar een korte wandeling maken door het pittoreske stadje. Vergeet ook niet een pastel de nata te eten bij A Merenda op het grote plein! Je vindt in de buurt van de stad aan de kust trouwens ook nog een paar mooie stranden.

Openingstijden & prijs voor Caldeira Velha

Je kan van ‘s ochtends vroeg (vanaf ongeveer 09:00u) tot in de avond bij Caldeira Velha terecht, sommige poelen schijnen tot 20:30u / 21:00u open te zijn en andere tot 19:00u. Ga dus niet te laat wil je overal in kunnen zwemmen. Verder kan het in het hoogseizoen weleens druk zijn bij Caldeira Velha, hou daar dus even rekening mee als je jouw bezoek plant. Er zijn ook niet gigantische veel parkeerplekken bij de entreepoort. De prijs voor tickets is niet meer dan een paar euro en je brengt hier als je gaat zwemmen gauw 1 tot 2 uur door, het ligt een beetje aan hoe lekker je het water vindt. Er zijn trouwens douches (bij ons was er alleen koud water) waar je je even onder kan afspoelen. Misschien nog goed om te weten: Sommige mensen komen ook gewoon zonder dat ze gaan zwemmen, dus dat kun je uiteraard ook nog overwegen.

→ Bekijk hier al onze Azoren artikelen