Gili Nanggu

Klein paradijs in Indonesië: Gili Nanggu

In mijn nu 24 jaar durende leventje ben ik al op heel wat mooie stranden geweest. Van Whitsundays in Australië en de Perhentians in Maleisië tot aan de blauwe zee bij de Yucatan in Mexico. Maar ook Gili Nanggu, één van de nog verborgen pareltjes van Lombok in Indonesië, blijft een van mijn favorieten. Als ik er aan denk of terug kijk naar foto’s, droom ik gelijk weg. In gedachtes aan dat blauwe strand, die bijzondere onderwater wereld, ‘s avonds zitten in het zand bij het kampvuur en ons hutje op het strand waar we gewekt werden door de zonsopgang. Wat was het daar mooi!

Vanuit Senggigi namen wij de bus naar het zuiden van Lombok. Tegen de chauffeur hadden we al gezegd dat we naar Gili Nanggu wilden en hij regelde tijdens het rijden dat er een bootje voor ons klaar zou liggen. Een typisch Indonesisch bootje geverfd in felle kleuren lag op ons te wachten en nadat we waren ingestapt waren we in een klein uurtje bij Gili Nanggu. De zee blauwer dan blauw, onderwater talloze visjes en blauwe zeesterren, bijna geen andere reizigers op het eiland en op het strand hutjes met rieten daken. Ja, hier wilden we wel een nachtje blijven.

‘s Avonds hebben we met de twee andere gasten die op het eilandje sliepen samen gegeten in het enige restaurant op Gili Nanggu en de volgende dag met z’n tweeën na het ontbijt een wandeling gemaakt rondom het eiland. Op het strand vind je genoeg kleurige schelpen, maar de grootste verassing was het schildpadden reservaat waar tientallen kleine schildpadjes vrolijk over elkaar heen kropen. De verzorger die bezig was met de schildpadden liet ons er één vasthouden en vertelde dat de schildpadden na zo’n vijf maanden werden vrijgelaten in de zee. Een bijzonder moment waar je als reiziger bij kan zijn, als je op het juiste moment naar Nanggu komt.

Ontdek Gili Nanggu

Ook slapen in de cottages op het onbewoonde eiland Gili Nanggu?

Gili Nanggu behoort niet tot een van de drie bekende gili’s in het noorden van Lombok. Die gili eilanden zijn Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Gili Nanggu ligt een stuk verder weg van deze hotspots, namelijk in het zuiden van Lombok richting Kuta Lombok. Wij gingen naar Gili Nanggu door een bus en boot te nemen vanaf Senggigi, maar ook vanuit andere plekken in Lombok kun je naar dit kleine onbewoonde eilandje toe. Vraag even rond bij de plek waar je op dat moment bent en dan is er zeker wel iemand die een broer of vriend heeft die je naar Nanggu kan brengen.

Overnachten op Gili Nanggu of kies voor een dagtrip

Slapen kun je op het eiland al vanaf 400.000 Indonesische Rupiah, dit is omgerekend ongeveer 30,- euro. Wil je liever niet slapen in het resort of een van de cottages op Gili Nanggu? Dan kun je ook een dagtrip maken naar dit bijzondere eilandje. De meeste bootjes komen aan als het water hoog is, waardoor je nog genoeg tijd hebt om te snorkelen en een wandeling te maken rondom het hele eiland. In minder dan een uurtje heb je namelijk een leuke tocht rondom het hele strand gemaakt.

Vooraf je reis naar Gili Nanggu boeken

Je kan ook vooraf je reis naar Gili Nanggu boeken, dit kan door bijvoorbeeld te mailen naar reservation@gilinanggu.com en neem dan contact op met Mr. Wayan Riva, Mr. Abdullah Siregar. Het kan zijn dat het mailadres niet meteen werkt, dan kun je ook via Van Verre je bezoek regelen, dit is een Nederlandse reisorganisatie. Je kan ook een overnachting boeken op het nabij gelegen Gili Sudak, hier kun je slapen vanaf 39 euro per nacht.

→ Bekijk hier al onze Bali tips