stedentrip beijing eten streetfood

Na het lezen van deze 10 redenen wil jij ook een keer naar China!

Je kan er Panda’s zien, wandelen over een wereldwonder, het vreemdste eten proeven of verdwalen in de Verboden Stad. Een handjevol redenen om een keertje naar China te vertrekken. Benieuwd wat je nog meer niet mag missen? Je leest het hieronder:

10 redenen om een keer naar China te gaan

Stedentrip Beijing Verboden stad

1. Je kan er verdwalen in de Verboden Stad

Winter of zomer, als je in Beijing bent moet je voet hebben gezet in de Verboden Stad. Het is een waanzinnig groot complex en met gemak verdwaal je een paar uur tussen alle chinezen, gebouwen en pleinen. Vergeet trouwens vooraf ook niet naar het Tiananmenplein te gaan, dat is een net zo bijzondere ervaring die je ook niet wilt missen. Lees hier al onze tips voor Beijing

Shanghai skyline china

2. Je kan er lopen langs een van de mooiste skylines ter wereld

Vanaf de Bund in Shanghai heb je toch wel uitzicht op een van de mooiste skylines ter wereld. Al die kleurige gebouwen die er elk dagdeel weer extreem verschillende uit zien, hebben simpelweg iets magisch over zich.

China panda Chengdu

3. Panda’s, panda’s en nog meer panda’s!

China is bij uitstek dé plek om Panda’s te zien. De perfecte plek hiervoor? Dat is Chengdu. Deze stad staat bekend om het Panda Research Centre dat je er vindt. Verwacht trouwens alleen niet veel activiteit van deze beesten, want ze zijn het allerbest in luieren en chillen.

4. Reizen per hogesnelheidstrein

De beste manier om je te vervoeren tussen Beijing en Shanghai? Dat is natuurlijk per hogesnelheidstrein. Die tikt al gauw met gemak de 255 kilometer per uur aan en je kan je dus voorstellen dat daarin zitten al een ervaring op zich is. Benieuwd hoe zo’n treinreis is? Vanaf 02:40 in bovenstaande filmpje kun je er meer van zien.

yangshuo-china-karstgebergte-20-yuan-biljet

5. Waanzinnige natuur bij het Karstgebergte

Een van de bekendste natuurgebieden van China is het Karstgebergte. Je vindt er piekerige bergtoppen, vele rijstvelden en een rivier waar je onwijs mooie boottochten op kan maken. Dit gebied vind je in de buurt van Guilin en Yangshou. Verwacht dus niet alleen steden en neonlichten wanneer je naar China vertrekt, ook de natuur is een reden om naar dit bijzondere land te vertrekken. En leuk om te weten: Het Karstgebergte pronkt op het 20-geldbiljet!

Shanghai shopping street

6. Voor shopaholics en wie droomt van een eigen productlijn

In de straten van Beijing en Shanghai vind je een overdosis aan winkeltjes die alles verkopen wat je maar kan bedenken. Niet zo gek ook, want wist je dat China bijvoorbeeld ook een van de grootste productielocaties is voor alle spullen die wij kunnen kopen in Europa? Als je dus ooit de droom hebt om een eigen productlijn of webshop te starten met je eigen merchandise, dan is dit de plek om partners en producenten te vinden. Maak bijvoorbeeld vooraf connecties via Alibaba.com en regel daarna je luchtvracht of zeevracht via een Nederlandse partij. Zo geregeld!

zeesterren streetfood beijing

7. Je kan er de raarste dingen eten

Op de markt van Beijing hebben wij het raarste eten gespot. Glibberige fruit, vreemd uitziende dampende dumplings, maar ook gefrituurde zeesterren, torren op een stokje en krokante zeepaardjes. Dat laatste vonden wij overigens wel een beetje zielig en onnodig, maar we hebben het helaas toch echt bij verschillende kramen gezien op de markt in Beijing. Aan jou de keuze of je het durft en zou willen proeven…!?

stedentrip beijing eten streetfood

8. Zin in een Cultuurshock?

China is in vergelijking met Nederland echt een wereld van verschil… Het is er chaotisch, extreem koud in de winter (al weerhoudt dat locals er niet van om in een bevroren meer te duiken), sommige Chinezen houden er in onze optiek genoeg vreemde gewoontes op na (wij snappen bijvoorbeeld nog steeds niet waarom dat rochelen en smakken nodig is tijdens het eten), de taal is onverstaanbaar voor ons en het eten… daar is ook genoeg over te zeggen. Lang verhaal kort: Wil je een keer weten hoe het is om een cultuurshock te hebben, dan moet je een keer een stad als Beijing of Shanghai induiken.

Wereldwonder chinese muur

9. De intens lange Chinese Muur

In China kun je over een van de zeven wereldwonderen wandelen. Dichtbij Beijing vind je namelijk de extreem lange Chinese Muur. Lees hier alles over de Chinese Muur, weet jij bijvoorbeeld hoe lang de Chinese Muur is en waarom hij ooit is gebouwd?

hongkong-tai-long-sai-wan

10. Paradijselijke plekken om te zwemmen

Je wist het misschien niet, maar ook in China vind je paradijselijke plekken waar je geweldig kan zwemmen. Ooit gehoord van Tai Long Sai? Deze plek vind je dichtbij Hong Kong. Hier kun je alles lezen over hoe je er komt en wat je nog meer niet mag missen in de buurt van Hong Kong.

→ Bekijk hier al onze China artikelen