heilige berg taishan china
Florian Cats

De mistige zonsopgang zien op de heilige berg Taishan in China

Na een intensieve en inspirerende klimtocht van 6660 treden kwamen we aan op het hoogste punt van de Taishan berg, ofwel de ‘Jade Emperor Summit’. Het hoogtepunt was ruim 1500 meter hoog en kenmerkend door het wijdse uitzicht op de mistige landschappen. De Taishan berg is onderdeel van de vijf Heilige bergen in China en bevindt zich in de provincie Shandong, wat eveneens de geboorteplaats is van de grote filosoof Confucius.

Om 04:00u de zonsopkomst zien op Taishan

Rond 04:00 werden we gewekt door het hotelpersoneel, boven op de berg, om langs mistige paden een plek te vinden om de zonsopkomst te aanschouwen. Door de stevige mist hebben we helaas geen waanzinnig mooie zonsopkomst mee kunnen maken. Maar door de vele tempels die in de zeer dichte mist langzaam op doemde was het alsnog een bijna surrealistische wereld waar je naar keek. Benieuwd hoe machtig mooi Tai Shan is? Onderstaande foto-serie neemt je mee op reis naar deze hemelse pieken.

zonsopkomst heilige berg taishan china taishan china mistig heilige berg zonsopkomst taishan china heilige berg taishan china heilige berg mist taishan in china heilige berg mistig taishan china taishan natuur china heilige berg taishan china heilige berg taishan heilige berg china mistig wolken tempels taishan china heilige berg taishan tempels china heilige berg tempels op taishan china

Het verhaal achter de heilige berg Taishan in China

In de oudheid was het voor de keizer noodzakelijk, om de troon te kunnen bestijgen, een pelgrimstocht te maken naar de Taishan berg. Om vervolgens op het hoogste punt te bidden naar de hemel en belangrijke voorouders. Het verhaal gaat dat er 72 keizers hier pelgrimstochten hebben gemaakt. Deze speciale ceremonies en offers hebben de berg op grote schaal beroemd gemaakt. Daarnaast bezochten veel dichters en literaire geleerden ook de berg om inspiratie op te doen. De grandioze tempels, de talrijke stenen inscripties en tabletten zijn de beste getuigen van deze bezoeken. Daarnaast heeft de berg ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het boeddhisme en het taoïsme.

Een spectaculair natuurlandschap omringd de Taishan berg

Naast historische overblijfselen biedt deze berg ook een uniek natuurlandschap. De hoge pieken, diepe valleien, spectaculaire watervallen, betoverende rotsen en de eeuwenoude dennen en cipressen geven het gevoel in de hemel te zijn. De vier wonderen hier zijn zonsopgangen vanuit het oosten, de zonsonderganggloed, de zee van wolken en de gouden gordel langs de Gele Rivier. De Taishan berg belichaamt de boeiende Chinese cultuur en staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Deze blog en fotoserie is gemaakt door Florian Cats. Benieuwd naar meer werk van hem? Volg hem op Instagram @FlorianCats of check zijn site www.floriancats.com