Vergeet de welbekende bezienswaardigheden en ga naar deze speciale highlights in Hong Kong!

Het maakt niet uit waar je zoekt, je zult bijna overal dezelfde dingen vinden over bezienswaardigheden in Hong Kong. Omdat ik 4 maanden in Hong Kong ben voor mijn studie, probeer ik niet alleen de welbekende bezienswaardigheden te bezoeken, maar juist ook met lokale bewoners naar speciale plekjes te gaan, om het échte Hong Kong gevoel te ervaren. Hieronder vertel ik je meer over deze speciale plekken in Hong Kong!

1. De prachtige stranden van Long Ke Wan en Tai Long Sai Wan

Je wist het misschien niet, maar dichtbij Hong Kong vind je prachtige stranden. Vanuit het Choi Hung Station in Hong Kong kost het ongeveer een uur om met de bus naar Sai Kung te gaan. Sai Kung is meteen al een plek waar je zeker even moet stoppen, je vindt hier namelijk genoeg goede restaurants waar je de lekkerste zeevruchten en vis kan proberen.

Kamperen op het strand bij Tai Long Sai Wan

Het station van Sai Kung is natuurlijk niet je eindbestemming, vanaf hier is het namelijk nog even reizen om bij de prachtige stranden van Long Ke Wan en Tai Long Sai Wan te komen. Vanaf Sai Kung kun je de minibus 29R pakken richting het Sai Wan Pavillion of de taxi richting Long Ke Wan. Vanaf Sai Wan Pavillion is het ongeveer een uurtje hiken voordat je bij de mooie stranden komt. Dat hiken doe je over aangelegde paden vanwaar je hele mooie uitzichten op bergen en zee hebt. Na je hike zul je een klein dorpje vinden waar je tenten kunt huren, bij een restaurantje kunt eten, maar ook een surflessen kunt nemen.

Wij besloten al gauw een surfboard te huren en na een goede sessie surfen hebben we ’s avonds genoten van de zonsondergang onder het genot van een kokosnoot! Vervolgens zijn we in onze gehuurde tent gedoken, zodat we hier een nachtje konden slapen. Als je de ochtend na het kamperen wakker wordt kun je op zoek gaan naar de Sheung Luk Stream. Een verborgen waterval met een klif, die na een kwartier lopen en een beetje klimmen al te vinden is. Hier kun je springen, zwemmen, zonnen, en mee klappen voor iedereen die van de 8 meter hoge rots springt.

Voeg toe aan je Hong Kong bezienswaardigheden lijstje: Tai Long Sai Wan

hongkong-tai-long-sai-wan hongkong-tai-long-sai-wan-uitzicht

Na 2,5 uur hiken kom je bij de mooie baai van Long Ke Wan

De hike naar Long Ke Wan duurt als je op een normaal tempo loopt zo’n 2,5 uur. Deze route gaat grotendeels over een autoweg, waar niet veel auto’s rijden aangezien alleen taxi’s daar mogen komen. Aan het eind van de hike moet je een grote trap af, waarbij je het strand al kunt zien liggen. Ook op dit strand kun je kamperen, maar als je dat wilt zul je zelf een tentje mee moeten nemen. Een pluspunt aan dit strandje zijn de barbecue-pitjes waarop je je eigen vlees kunt bakken.

Nog meer mooie stranden dichtbij Hong Kong: Long Ke Wan

hongkong-long-ke-wan-baai strand-long-ke-wan-hongkon

2. Bezoek de 7 leukste markten van Hong Kong (alles is in 1 dag te zien!)

In het gebied tussen Prince Edward Station en Yau Ma Tei Station zijn veel markten te vinden.  Je kan als het ware een hele wandelroute door dit gebied plannen, waarbij je verschillende markten bezoekt. Begin je dag bij Prince Edward station en start met de bloemenstraat, hier vind je westers-uitziende winkeltjes, een gigantische kerstwinkel en leuke kruidenplantjes. Aan het eind van de straat vindt je de Bird Garden waar wilde vinkjes rondhuppen op zoek naar gratis eten. Helaas hangen hier ook veel vogelkooitjes met daarin veel te veel vogels, waardoor het een beetje dubbel is om hier te zijn. In de Bird Garden zie je verder papegaaien en andere tropische vogels, maar ook zakken vol sprinkhanen.

Na de Bird Garden kun je aan de andere kant van de bloemen markt weer terug lopen in de richting van het Prince Edward Station. Dit keer sla je echter een straatje over en loop je via de Fa Yuen Street Market verder. Op deze markt vind je veel kleding, horloges, tassen en standjes met verse kokosnoten. Aan het eind van deze straat kom je uit bij de Goldfish Market. De naam zegt het al, hier halen Hong Kong-ers hun visjes en benodigdheden. De visjes hangen in kleine zakjes met water, waarop de prijzen en soort vis staan geschreven. Ook zijn hier winkels met puppy’s en kittens.

Na de Goldfish Market kun je via de Jade Market, welke overdekt is, naar de Ladies Market lopen. Hier zijn de échte souvenirs en goedkope kleding te vinden. Op de hoek van deze markt zit ook de Sneaker Street. Daar zitten de originele sneaker shops zoals Nike, Adidas en New Balance. In Hong Kong kun je er bij zulke winkels op rekenen dat de schoenen echt zijn. Zelfs Chinezen komen met lege koffers naar Hong Kong om hier schoenen en merkkleding te kopen.

’s Avonds is de Temple Street Night Market, waarop het afdingen wel wat makkelijker is dan op de Ladies Market. Als je via het begin van de Temple Street zelf richting de markt loopt kom je langs een straatje met waarzegsters die voor een paar euro je toekomst voorspellen. Rondom de markt zijn ook veel restaurantjes en plekken te vinden waar je een biertje kan drinken en naar de mensenmenigte kan kijken. Sluit je dag daar dus af met een drankje, of eet in een van de seafood restaurants!

Markten in Hong Kong

markt-in-hong-kong-bloemen markten-in-hong-kong-bezienswaardigheden markten-in-hong-kong

3. Stappen op Lan Kwai Fong of in Wan Chai

Lan Kwai Fong, ook wel LKF genoemd, is dé uitgaansstraat van Hong Kong. Van clubs naar barretjes, tot eetgelegenheden en de 7-eleven: Je vind hier vanalles! De 7-eleven is in Hong Kong heel belangrijk, dit komt doordat de drankjes in de clubs van torenhoge prijzen zijn en alcohol in de 7-eleven een stuk betaalbaarder. In Hong Kong is alcohol nuttigen op straat ook toegestaan, waardoor de meest gezellige avonden eigenlijk buiten voor de 7-eleven beginnen en soms daar blijven en eindigen.

Als je naar grote feesten wilt is de makkelijkste tip om Facebook in de gaten te houden of een account aan te maken op Peatix. Zo kom je makkelijk op feesten terecht zoals bijvoorbeeld op de panorama verdieping van Hotel LKF of een halloween feestje van Jay Gatsby. Mocht je Nederland missen is er ook altijd nog bar Mokum, waar Hollandse snacks (lees: frikandellen, haring en bitterballen!) te vinden zijn. Een bar waar ik zelf fan van ben is the Wolf Market. Hier gaan de prijzen naarmate het aantal bestellingen omhoog en omlaag zoals op de stock exchange. Ook is er bijna elke avond wel een ladies night te vinden in Hong Kong, is het niet bij een club op LKF, dan is het wel ergens bij een station verder op Wan Chai.

Panorama Hotel Party

hong-kong-panorama-hotel-party

Paardenraces in Hong Kong!

Niet zo’n zin om te dansen, maar toch zin om ergens heen te gaan? (Bijna) Elke woensdagavond is er in Happy Valley, Causeway Bay, een avond paardenraces. Hier mag je voor ongeveer een euro binnen en kun je wedden op de paarden, feesten en meeschreeuwen met de duizenden andere aanwezigen. Tussen elke race door spelen bandjes, zijn er bierkraampjes en kun je naar de loketten rennen om je mogelijk gewonnen geld te innen. Het leuke is dat je hier kunt wedden vanaf 10 dollar (+/- 1 euro) waardoor je makkelijk voor de lol even mee kunt doen. Hierna kun je bovendien ook gemakkelijk door naar de uitgaansstraat  LKF, want dit is maar een paar metrohaltes verder!

Paardenraces

paardenraces-hong-kong

4. Op zoek naar imposante bouwwerken in Hong Kong

Een paar plekken die je ook zeker moet bezoeken in Hong Kong zijn de Chi Linn Nunnery, de Nan Lian Garden en de Sik Sik Yuen Wong Tai Sin tempel. Deze highlights zijn alle 3 te zien als je uitstapt bij de metrohalte Diamond Hill of Wong Tai Sin. Je vindt dan allereerst een prachtige tuin met een gouden tempel. Deze tuin geeft je een rustiek gevoel en wanneer je die uitloopt kom je uit op de nunnery. Hier zijn nog dagelijks missen en komt men om helemaal tot rust te komen. De Sik Sik Yuen Wong Tai Sin tempel daarentegen is alles behalve rustig. Hier schudden mensen luid met stokjes om hun toekomst te voorspellen. Je ziet hier mensen bidden, er worden trommels bespeeld en honderden mensen maken selfies zoals alleen Chinezen dat kunnen. Als je door de drukte heen kijkt zie je hier een van de mooiste tempels van Hong Kong, in mijn ogen mooier dan de bekende Man Mo Tempel.

Chi Linn Nunnery

hong-kong-bezienswaardigheden-chi-linn-nunnery bezienswaardigheden-hong-kong-chi-linn-nunnery

Sik Sik Yuen Wong Tai Sin

hong-kong-sik-sik-yuen-wong-tai-sin sik-sik-yuen-wong-tai-sin-tempel-hongkong-bezienswaardigheden

5.  Oke, een paar typische bezienswaardigheden in Hong Kong mag je écht niet missen

Natuurlijk hoort een bezoekje aan Victoria Harbour, een ritje op de Star Ferry, en genieten van het uitzicht op Victoria Peak ook bij je reisje door Hong Kong. Als je dit wilt combineren met een wandeling door het rijkere gedeelte van de stad kun je beginnen in Sheung Wan en daar op zoek gaan naar verscheidene graffiti kunstwerken. Doe dit in de richting van Admiralty en je waant je van de eerst kleine straatjes in het plotselinge high-end gebied met gebouwen van I.M. Pei (de architect van de Louvre-piramide) en de grote IFC’s. In dit gebied is het Hong Kong Park te vinden, wat een speciaal gevoel geeft door de combinatie van natuur om je heen, en de skyline op de achtergrond.

Pak in Central, een paar straten verder na Admiralty, de Peak Tram naar de Victoria Peak en geniet van de zonsondergang en het prachtige uitzicht op de stad. Eenmaal terug beneden kun je naar de IFC gebouwen lopen en op het dakterras een drankje doen bij bijvoorbeeld de Red Bar. Last but not Least is het heel leuk om een ritje op de Star Ferry te nemen naar de andere kant van de rivier. Deze kost maar 2,50 HKD (zo’n 50 cent) en duurt slechts 10 minuutjes. Aan de andere kant aangekomen kun je de skyline bekijken, inclusief de grote gebouwen waar je in Admiralty nog naast gestaan hebt.

Bij de niet te missen bezienswaardigheden in Hong Kong hoort Admiralty

bezienswaardigheden-hong-kong-gebouwen

Bezienswaardigheid in Hong Kong: Alle Graffiti!

graffiti-hong-kong-bezienswaardigheden

Hong Kong by night

bezienswaardigheden-hong-kong-by-night hong-kong-by-night-to-do

Ferry in Hong Kong

ferry-hong-kong-bezienswaardigheden

6. Squid Fishing

In het Squid Fish seizoen (begin juni tot eind september) kun je met een groep mensen een boot huren, waarop de kapitein je meeneemt naar open water, en daar grappige hengeltjes uitdeelt. Het bestaat uit een plastic handeltje met daaraan een lange vislijn die je zelf oprolt. Hieraan zit een lampje, waar de inktvisjes op af komen. Zodra een inktvis boven je hengel zwemt trek je deze omhoog om deze te vangen.  Het hele gebeuren is ’s avonds in het donker, en eten wordt verzorgd op de boot. Natuurlijk bakken ze ook de gevangen inktvisjes op de terugweg. Aan boord hebben we ge-mahjongd, gevist, biertjes gedronken, en er eigenlijk een soort bootfeest van gemaakt. Zeker een aanrader als je er genoeg tijd voor hebt!

Zeker doen in Hong Kong als je van vis houdt: Squid Fishing

bezienswaardigheden-hong-kong-inktvis-vangen hong-kong-squid-fishing-hengels hong-kong-inktvis-vangen

7. De lange route naar de Lion’s Rock

De Lion’s Rock is een deel van de Maclehose Trail. Dit is een 100-kilometer-lange route die 8 parken aan elkaar koppelt. De Trail is in 10 “stages” verdeeld, en de route naar de Lion’s Rock is stage 5. Vanaf station Wong Tai Sin duurt de route heen en terug in totaal zo’n 3 uur. Vergis je niet, want de route is voordat je bij de trail zelf bent al heel stijl en zwaar. Volg de Sha Tin Pass Road helemaal naar boven, tot je het begin vindt. Hier kun je kiezen om de trap rechtdoor of linksaf te pakken. Wat wij, per ongeluk, gedaan hebben, was hier rechtdoor gaan en zo een route van een extra uur en continu stijle trappen nemen. Toch was dit heel leuk, en het liet de andere kant van de stad zien over een prachtige trail. Voor mensen met kleine beentjes zoals ik zijn veel pauzes nodig, maar het uiteindelijke uitzicht is het allemaal waard. Vergeet niet een zaklamp mee te nemen als je rond zonsondergang aan de hike begint, op de hele trail is geen lantaarnpaal of verlichting te vinden! We namen de kortere weg terug, wat je kunt doen door op de terugweg rechtsaf te gaan bij de eerste splitsing. In het donker is de lucht gevuld met vuurvliegjes en kun je genieten van het geluid van krekels. Ook hier is het uitzicht geweldig, zeker als alle lichten in de stad aan gaan.

Toevoegen aan je Hong Kong bezienswaardigheden lijstje: Lion’s Rock

bezienswaardigheden-hong-kong-lions-rock lions-rock-bezienswaardigheden-hong-kong

→ Bekijk hier al onze Hong Kong artikelen