Tao temple guangzhou in China

Waarom je Guangzhou in China gezien moet hebben

China. Het land van de vele tradities en religieuze gebruiken. En een land die voor iedereen wel iets te bieden heeft. Zo ook de enorme metropool Guangzhou. Een miljoenenstad in het zuidoosten van China en de bakermat van de Chinese cultuur.

Je eerste kennismaking met Guangzhou

Vanaf Schiphol vlieg je in zo’n 12 uur naar Guangzhou. Eenmaal aangekomen waan je je in een moderne stad waar de neonverlichting het straatbeeld kleurt en vrijwel elke vierkante meter benut is met indrukwekkende gebouwen of juist het tegenovergestelde daarvan.  De stad, die ook wel Kanton wordt genoemd staat bekend om haar Kantonese keuken, is erg liberaal en heeft volgens de Chinezen erg veel weg van Shanghai.

Overnachten in Guangzhou

Het leven in Guangzhou is over het algemeen erg betaalbaar. Je vindt er veel traditionele of hippe hostels en hotels. Gemiddeld betaal je voor een hostel in Guangzhou zo’n 125 Yuan per nacht (omgerekend zo’n 15 Euro per nacht) en voor een gemiddeld hotel zo’n 420 Yuan (55 euro).

Gerbrand Guangzhou Guangzhou china zonsondergang oud en nieuw in guangzhou

Guangzhou: De highlights van de stad

Guangzhou is nog niet heel bekend onder de westerse toerist, ondanks dat het een zeer interessante stad is met vele authentieke spots in tegenstelling tot een vergelijkbare metropool zoals Hong Kong.

1. Shamian Island

Shamian Island is een geliefd eiland onder de Chinezen. Op het eiland, waar de gebouwen geheel in west-europese stijl zijn gebouwd. Vind je veel, heel veel pasgetrouwde stelletjes die bruidsfoto’s laten schieten tussen westerse food ketens zoals de Starbucks en de Subway. Daarnaast vind je op het eiland verschillende marktkraampjes, straatartiesten en hippe restaurantjes. Shamian Island is gemakkelijk te bereiken met zowel de bus als metro. Vermijd de spits, want soms kan het erg druk zijn in het openbaar vervoer.

downtown_guangzhou guangzhou Lokale markt Markt_guangzhou Markt Guangzhou in china guangzhou china markt

2. Beijing Road

Guangzhou kent vele shopping plaza’s en districts. Een van de bekendste districts is Beijing Road, midden in het centrum van Guangzhou. Beijing Road is het shopping walhalla van de Chinezen. Ondanks dat de lucht grijs is van de smog en de straat verstopt is met duizenden mensen is het juist bijzonder om je als westerling tussen de duizenden Chinezen te wanen. Zin in een goede Kantonese snack? Support vooral de lokale eettentjes en ervaar de echte authentieke smaak van Shui Mai, dumplings of een heerlijke Cha Siu Bao.

Guangzhou Bejing road Guangzhou Bejing road china

3. Canton Tower

De Canton Tower is een echte aanrader en het architectonisch visitekaartje van de stad. De 610 meter hoge toren (ooit de hoogste ter wereld) is ontworpen door de Nederlandse architect Mark Hemel. Deze imposante toren stijgt boven alles uit en ligt aan een rivier die je doet denken aan de theems in Londen. Een bezoek kost je ongeveer 250 Yuan (35 euro) en is zeker de moeite waard. Tip: De beste tijd om de toren te beklimmen is aan het eind van de middag. Je hebt niet alleen (met goed geluk) een mooie zonsondergang, maar je ziet de stad in neon kleuren oplichten wanneer het donker wordt. Op de toren vind je overigens een verticaal reuzenrad en een 360 graden panorama dek.

Guangzhou tower chinaguangzhou Kanton tower vanaf de top

4. Yuexiu Park

Yuexiu is een park gelegen in een rustiger deel van de stad. In dit gigantische park, waar Chinezen bijkomen van het hectische leven in de binnenstad vind je een enorme vis vijver, mooie tempels, veel groen en verschillende beelden. De entree is gratis en het park is makkelijk te bereiken per metro. Picknicken in het park? Absoluut doen! Rondom het park vind je veel streetfood en koffietentjes. Ideaal om mee te nemen, om vervolgens lekker neer te ploffen in het park.

Park guangzhou china streetlife in guangzhou chinaStreetfood guangzhou china

5. Guangdong Yuen Yuen Taoist Temple

Yuen Taoist Temple park is een park met boeddha’s en tempels in traditionele stijl aan de rand van de stad. Naast de diverse opvallende tempels is vooral de 70 ton zware buddha midden op het terrein erg indrukwekkend. De naam van deze 17 meter hoge boeddha is Lao-Tzu, de grondlegger van de taoïstische geloofsovertuiging. Absoluut één van de hoogtepunten tijdens je  bezoek aan deze tijd.

Tao temple guangzhou in China Tao temple guangzhou guangzhou Tao temple Tao temple guangzhou China

Zin gekregen om naar Guangzhou te gaan?

Kortom. Guangzhou is een bruisende stad met kunst, cultuur en een prima infrastructuur! Ideaal om te backpacken of als tussenstop voor je doorreis in China. Mocht je plannen hebben om naar China af te reizen, onthoud dan zeker deze heerlijke stad.

→ Bekijk hier al onze China artikelen