Tijdens een rondreis door China mag het sprookjesachtige karstgebergte rondom Guilin en Yangshuo niet ontbreken. Het is niet voor niets het bekendste natuurgebied van China. Hier vind je piekerige karstbergen, groene landschappen vol vruchtbare akkers en rijstvelden en kronkelende rivieren. De toeristische massa blijft meestal rondom de plaats Guilin hangen, maar wie net even wat verder reist naar Yangshuo vindt wat meer rust en relaxation.

4 dingen om te doen in Yangshuo

china-reis-fietsen-yangshuo

#1 Fietsen en bamboevaren tussen de karstbergen

Begin de dag in Yangshuo lekker vroeg, zodat je voor de andere toeristen al het karstlandschap kan verkennen. Het leukst vinden wij een combi van fietsen en varen, waarbij je ook kleine paden langs de rivier, door dorpen en langs rijstvelden kunt nemen. Vervolgens fiets je naar de Yulongrivier en stap je op een bamboevlot om een stuk met de stroming mee te drijven. Het bamboevlotvaren is ondertussen bij de Chinezen zelf ook een populaire activiteit geworden, waardoor het soms best druk is op het water. Maar eigenlijk vonden wij deze poppenkast van selfie-makende Chinese toeristen juist wel leuk om ook te zien. Na een paar kilometer stap je weer op de fiets en kun je koers zetten richting Moon Hill. Om boven te komen is het een flinke klim, maar de uitzichten over de groene karstbergen zijn echt fenomenaal!

china-reis-yangshuo-bamboevlotvaren

#2 Magische lichtshow aan de rivier

In de avond speelt er zich op en langs de Li- en Yulongrivier een heel spektakel af. De bekendste regisseur van China, Zhang Yimou, heeft ook geregisseerd bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2008 in Beijing. Hij heeft hier in de buitenlucht tussen het karstgebergte en de rivier in Yangshuo een show neergezet met maar liefst 500 spelers die avond aan avond zo’n 1000 bezoekers trekt. Tijdens deze Chinese love story zijn de omliggende bergen spectaculair verlicht. Kitsch, maar wel heel gaaf.

china-reis-yangshuo-kungfu

#3 Kungfules voor actievelingen

Vind je het leuk om tijdens je verblijf tussen de karstbergen actief bezig te zijn en tegelijk iets typisch Chinees te leren kennen? Dan is een kungfules misschien wel wat voor jou. In Yangshuo kan het! Je leert van een echte kungfumaster in een uur de beginselen van deze spirituele vechtsport. Soms hadden we een beetje het gevoel in de film The Karate Kid te zitten (“wax on, wax off…”), maar met wat concentratie voelden we ons eigenlijk wel behoorlijk stoer én zen.

china-yangshuo-pingan-rijstvelden

#4 Uitstapje naar de rijstvelden van Ping’an

Wist je dat het vanuit Yangshuo ‘maar’ drie uur rijden is naar het dorp Ping’an, gelegen tussen geweldige knalgroene rijstvelden? Het is een authentiek dorpje dat alleen te voet toegankelijk is, tussen de hoogste rijstterrassen ter wereld. De inwoners wonen er in hoge houten paalhuizen en de vrouwen zien er prachtig uit met zilveren sierraden en lang haar dat om hun hoofd gewikkeld is. Maak een wandeling door de rijstterrassen: je klimt en daalt, passeert uitzichtpunten en steekt riviertjes met grote waterwielen over. Je loopt tussen rijstakkers waar de kleurrijke Zhuangminderheid hun ossen voortduwt door de modder. Wij vonden het leuk om op deze manier ook een stukje cultuur te voegen aan onze trip naar Yangshuo.

Leuk weetje: Het Karstgebergte staat op het 20 Yuan biljet!

Kun je de overeenkomsten zien tussen de achtergrond van onderstaande foto en het 20 Yuan biljet? Als je goed kijkt zie je dat het Karstgebergte op dit biljet staat. Ziet er mooi uit toch?

yangshuo-china-karstgebergte-20-yuan-biljet

Wat zou jij doen in Yangshuo?

En… welke van bovenstaande dingen zou jij niet willen missen? Laat het ons weten in de comments hieronder. Heb je nog meer leuke tips om te doen in Yangshuo, dan horen we dat uiteraard ook graag! Eerst meer lezen over China? Dat kan ook, lees hier meer over het maken van een rondreis door China of ontdek wat er allemaal te doen is in Shanghai en Wat te doen in Beijing!

→ Bekijk hier al onze China artikelen

 

Bovenstaande tips zijn samengesteld door Edith Huntink van China online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Wil jij Yangshuo zelf bezoeken? Riksja’s reisspecialisten hebben zelf door China gereisd en adviseren je graag uit eigen reiservaring.

Over de auteur

Gastblogger

Op We Are Travellers delen gastbloggers meer dan eens hun reistips. Omdat ze zelf een waanzinnig mooie reis hebben gemaakt of graag een gouden tip met onze lezers willen delen. Heb jij ook zo'n verhaal of een niet te missen reistip? Mail ons dan op info@wearetravellers.nl!

8 reacties

 1. Linda | travellersoftheworld

  Wij gaan deze plek deze zomer bezoeken, ik ben zo benieuwd want het ziet er zo ontzettend mooi uit :)

  Beantwoorden
 2. Valérie

  Ook onvergetelijk (maar niet geheel ongevaarlijk…) is een luchtballonvaart over het Karstgebergte. Bijzonder mooi, maar enkele dagen na ons zijn er 5 Nederlanders omgekomen bij een ongeluk met een luchtballon… :-(

  Beantwoorden
 3. Riëlle

  Wij zijn met de scooter rond gaan rijden in het gebied! Ik vond zelf de butterfly spring cave heel cool. Het echte ‘cave spring’ gedeelte was okay, maar daarna loop je over een hang brug en kan je met een glijbaan(!) naar beneden. Je gaat letterlijk zo’n karst gebergte af met een marmeren glijbaan. Daarnaast heb je er een warm modderbad in de buurt en kan je wild water raften. Een van de leukste plekken van China.

  Beantwoorden
 4. Only Adults Vakanties

  Prachtige locatie! Meer rustgevende vakanties (zonder kinderen) zoek je op de nieuwe website: onlyadultsvakanties.nl

  Beantwoorden
 5. Jeffrey | Reisbloggers

  Fietsen en wandelen in het karstgebergte: heerlijk. De rust en natuur buiten Yangshuo (Yangshuo zelf vond ik een irritante drukte) is echt fantastisch. Het 20-yuan biljet is gebaseerd op de karstpieken bij het plaatsje Xingping. Ligt vlakbij Yangshuo. Dat is trouwens leuk als je wat meer tijd hebt: een dagje met de rammelbus naar Xingping vanuit Yangshuo. Kungfu les is trouwens een originele! wist niet dat dat daar kon.

  Beantwoorden
 6. Janne | Pack Less See More

  Jaa leuk! Ik vond Yangshuo ook echt een heerlijke plaats. In het ‘centrum’ kun je alles krijgen wat je nodig hebt, maar met een paar minuten fietsen zit je alweer tussen de rijstvelden! Het 20-yuan biljet is trouwens gebaseerd op de karstbergen daar, dus als je op de rivier vaart kom je ook daadwerkelijk op dit uitzichtpunt :)

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Wat een leuk weetje :D heb je er ook een foto van gemaakt? Lijkt me wel gaaf! Als je zo dat biljet voor hetzelfde uitzicht houdt en ziet dat het bijna in elkaar overloopt. Heel instagramwaardig ;) haha

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.