china yangshuo

Wat te doen in Yangshuo? | China

Tijdens een rondreis door China mag het sprookjesachtige karstgebergte rondom Guilin en Yangshuo niet ontbreken. Het is niet voor niets het bekendste natuurgebied van China. Hier vind je piekerige karstbergen, groene landschappen vol vruchtbare akkers en rijstvelden en kronkelende rivieren. De toeristische massa blijft meestal rondom de plaats Guilin hangen, maar wie net even wat verder reist naar Yangshuo vindt wat meer rust en relaxation.

4 dingen om te doen in Yangshuo

→ Handig: Vliegtickets naar China
→ Tip: Stel je eigen China reis samen via Riksja Travel

china-reis-fietsen-yangshuo

#1 Fietsen en bamboevaren tussen de karstbergen

Begin de dag in Yangshuo lekker vroeg, zodat je voor de andere toeristen al het karstlandschap kan verkennen. Het leukst vinden wij een combi van fietsen en varen, waarbij je ook kleine paden langs de rivier, door dorpen en langs rijstvelden kunt nemen. Vervolgens fiets je naar de Yulongrivier en stap je op een bamboevlot om een stuk met de stroming mee te drijven. Het bamboevlotvaren is ondertussen bij de Chinezen zelf ook een populaire activiteit geworden, waardoor het soms best druk is op het water. Maar eigenlijk vonden wij deze poppenkast van selfie-makende Chinese toeristen juist wel leuk om ook te zien. Na een paar kilometer stap je weer op de fiets en kun je koers zetten richting Moon Hill. Om boven te komen is het een flinke klim, maar de uitzichten over de groene karstbergen zijn echt fenomenaal!

china-reis-yangshuo-bamboevlotvaren

#2 Magische lichtshow aan de rivier

In de avond speelt er zich op en langs de Li- en Yulongrivier een heel spektakel af. De bekendste regisseur van China, Zhang Yimou, heeft ook geregisseerd bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2008 in Beijing. Hij heeft hier in de buitenlucht tussen het karstgebergte en de rivier in Yangshuo een show neergezet met maar liefst 500 spelers die avond aan avond zo’n 1000 bezoekers trekt. Tijdens deze Chinese love story zijn de omliggende bergen spectaculair verlicht. Kitsch, maar wel heel gaaf.

china-reis-yangshuo-kungfu

#3 Kungfules voor actievelingen

Vind je het leuk om tijdens je verblijf tussen de karstbergen actief bezig te zijn en tegelijk iets typisch Chinees te leren kennen? Dan is een kungfules misschien wel wat voor jou. In Yangshuo kan het! Je leert van een echte kungfumaster in een uur de beginselen van deze spirituele vechtsport. Soms hadden we een beetje het gevoel in de film The Karate Kid te zitten (“wax on, wax off…”), maar met wat concentratie voelden we ons eigenlijk wel behoorlijk stoer én zen.

china-yangshuo-pingan-rijstvelden

#4 Uitstapje naar de rijstvelden van Ping’an

Wist je dat het vanuit Yangshuo ‘maar’ drie uur rijden is naar het dorp Ping’an, gelegen tussen geweldige knalgroene rijstvelden? Het is een authentiek dorpje dat alleen te voet toegankelijk is, tussen de hoogste rijstterrassen ter wereld. De inwoners wonen er in hoge houten paalhuizen en de vrouwen zien er prachtig uit met zilveren sierraden en lang haar dat om hun hoofd gewikkeld is. Maak een wandeling door de rijstterrassen: je klimt en daalt, passeert uitzichtpunten en steekt riviertjes met grote waterwielen over. Je loopt tussen rijstakkers waar de kleurrijke Zhuangminderheid hun ossen voortduwt door de modder. Wij vonden het leuk om op deze manier ook een stukje cultuur te voegen aan onze trip naar Yangshuo.

Leuk weetje: Het Karstgebergte staat op het 20 Yuan biljet!

Kun je de overeenkomsten zien tussen de achtergrond van onderstaande foto en het 20 Yuan biljet? Als je goed kijkt zie je dat het Karstgebergte op dit biljet staat. Ziet er mooi uit toch?

yangshuo-china-karstgebergte-20-yuan-biljet

Wat zou jij doen in Yangshuo?

En… welke van bovenstaande dingen zou jij niet willen missen? Laat het ons weten in de comments hieronder. Heb je nog meer leuke tips om te doen in Yangshuo, dan horen we dat uiteraard ook graag! Eerst meer lezen over China? Dat kan ook, lees hier meer over het maken van een rondreis door China of ontdek wat er allemaal te doen is in Shanghai en Wat te doen in Beijing!

→ Bekijk hier al onze China artikelen

 

Bovenstaande tips zijn samengesteld door Edith Huntink van Riksja Travel. Doormiddel van bouwstenen kun je je eigen rondreis samenstellen. Highlights combineer je met reizen van de gebaande paden en onderweg slaap je kleinschalig. In de stijl van het land.