Quarry Bay Buildings Hong Kong

Imponerend, de Quarry Bay Buildings in Hong Kong

In Hong Kong bevindt je jezelf haast non stop tussen gigantische imponerende gebouwen. Niet zo gek ook want Hong Kong, een gebied dat bestaat uit 236 eilanden, wordt bewoond door meer dan 7 miljoen mensen. Met name na de industriële revolutie en de grote groei in inwoners werd al snel bedacht dat de ruimte in deze stad snel op zou zijn. De oplossing? Men begon met verticaal bouwen met als gevolg dat Hong Kong een echte skyscraper city is geworden.

Hoger dan hoog: De bouwwerken in Quarry Bay

Dat Hong Kong bestaat uit veel hoogbouw merk je uiteraard in verschillende wijken. Maar met name in Quarry Bay, de wijk is te bereiken met de blauwe Island Line, zie je dit terug op een vrij intense manier. In dit gebied wonen enorm veel gezinnen in miniscule woningen die op elkaar lijken te zijn gestapeld. Per woning, ongeveer zo groot als een gemiddelde Nederlandse badkamer, wonen ongeveer 5 mensen. Het is niet de armste wijk van Hong Kong, dat is namelijk Sham Shui Po, maar enigszins armoedig voelt het hier wel kijkend naar die torenhoge gebouwen met hier en daar een waslijn voor het raam. Daglicht zie je waarschijnlijk maar moeilijk vanuit de lager gelegen woningen.

Quarry Bay, de Concrete Jungle van Hong Kong

Torenhoog quarry bay buildings hong kong Quarry Bay in Hong Kong Zitten tussen de Quarry Bay Buildings Hong Kong Quarry Bay Buildings Hong KongSkyscraper city hong kong china bij de quarry bay buildings hong kong hoge skyscrapers in hong kong quarry bay winkeltjes beneden quarry bay begane grond skyscrapers in hong quarry bay quarry bay gebouwen in hong kong

In gesprek met de bewoners van Quarry Bay

Als je eenmaal in gesprek raakt met de bewoners merk je al snel dat ze ondanks het gebrek aan ruimte juist hartstikke gelukkig zijn. Als je iemand tegen komt en een vraag stelt over de gebouwen en de manier van leven glimlachen ze en geven ze je graag antwoord. Zo vertellen ze dat de gigantische gebouwen bij King’s Road door hen ook wel de “Monster Building” worden genoemd. Als je de gebouwen van bovenaf zou bekijken zou je ook zien dat ze als het ware in de vorm van een M of E zijn gebouwd, net van welke kant je het bekijkt. Wil je meer foto’s zien van de Quarry Bay buildings? Zoek dan eens op Google naar de fotoserie van de Australische fotograaf Peter Stewart.

Hoe kom je bij de Quarry Bay Buildings in Hong Kong?

Als je uit het Quarry Bay metrostation komt, ga dan rechtsaf en blijf doorlopen tot je onderstaande gebouwen ziet (eerste foto op deze site). Ga bij die gebouwen rechtsaf, volg vervolgens de overdekte markt en ga daarna links de hoek om. Daar tref je twee trappen aan, waarachter je de bekendste residentiële gebouwen van Quarry Bay zult vinden. Zo ook het Yick Cheong Building. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen naar de welbekende gebouwen.

Onderweg naar Quarry Bay buildings Hong Kong

→ Bekijk hier al onze China artikelen