Wat te doen in Shanghai

Wat te doen in Shanghai? | China

Shanghai. Er is geen stad in China waar de verschillen tussen oost en west én rijk en arm groter zijn. Je vindt hier designwinkels tegenover traditionele wierrooktempels en trendy locals met de nieuwste gadgets en bijzondere kapsels. De skyline wordt gevormd door torenhoge wolkenkrabbers. Ontdek deze metropool in twee of drie dagen; dan heb je voldoende tijd om de stad te ontdekken.

Vier dingen die je wilt doen in Shanghai

→ Handig: Vliegtickets naar China
→ Tip: Stel je eigen China reis samen via Riksja Travel

#1 Slapen in stijl

Overnacht midden in het centrum van Shanghai in het sfeervolle, oude koloniale Astor House Hotel. De donkere houten vloeren en details geven je een indruk van het oude China uit de achttiende en negentiende eeuw. De gigantische kroonluchter in de hal is een echte eye catcher en de muren bij de receptie hangen vol foto’s van beroemdheden die je voor gingen. Zo tapte Charlie Chaplin door de gangen en wie weet slaap jij wel in dezelfde kamer als waar Albert een van zijn ideeën uitwerkte.

#2 De Bund

Breng vooral ook een bezoek aan de Bund, de bekendste boulevard van Shanghai, voor de rijken het middelpunt van de stad. De weg wordt omlijst door koloniale Engelse gebouwen – ja, zelfs de Big Ben! – en oude straatlantaarns, terwijl aan de overkant van het water in zakendistrict Pudong wolkenkrabbers de lucht in schieten. Vooral ’s avonds als het donker is, valt op hoe ongelijk de strijd is tussen de oude straatlantaarns en de smalle maar felle lasterstralen van de wolkenkrabbers.

#3 Pudong

Hang even de toerist uit in plaats van de reiziger en loop door de Bund Tourist tunnel naar Pudong. Nu kun je de Bund bewonderen vanaf de andere kant van het water. Oh, en wil je genieten van een adembenemend uitzicht? Wij bezochten ’s avonds de skybar in de Oriental Pearl Tower – overigens kun je ook terecht bij de Jinmoa Tower of de World Financial Tower. Met de compleet verlichte stad aan onze voeten konden wij maar één woord uitademen: ‘’Wow!’’.

#4 Goodbye Shanghai

Vlieg je internationaal vanaf Shanghai? Dan vertrek je vanaf de luchthaven van Pudong. Deze luchthaven is vanuit de stad te bereiken met de Maglev-trein, de snelste trein ter wereld. De rit alleen al is de moeite waard: in nog geen tien minuten bereik je met een snelheid van ongeveer 450 kilometer per uur de luchthaven. Je hoeft dus niet bang te zijn om je vlucht te missen!

Wat zou jij doen in Shanghai?

En.. welke van bovenstaande dingen zou jij niet willen missen? Laat het ons weten in de reactie hieronder. Heb je nog meer leuke tips voor Shanghai, dan horen we dat uiteraard ook graag! Lees ook de tips voor de stad Beijing in het artikel “Wat te doen in Beijing“!

Check ook deze travel movie over China!

→ Bekijk hier al onze China artikelen

 

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Riksja Travel. Doormiddel van bouwstenen kun je je eigen rondreis samenstellen. Highlights combineer je met reizen van de gebaande paden en onderweg slaap je kleinschalig. In de stijl van het land.