Heeft de Amerikaanse overheid ook jouw reisplannen in de war gegooid met het invoeren van de Shutdown op 1 oktober 2013? Niet getreurd! Wij van We Are Travellers hebben ondanks het sluiten van vele nationale parken in Amerika toch een aantal must do’s weten te ontdekken waar je zeker heen moet gaan tijdens je reis naar de US. Vergeet daarom de Grand Canyon, Bryce Canyon of Zion National Park en ontdek deze vijf leuke alternatieven in West Amerika:

Shutdown in oktober 2013

1. Antelope Canyon in plaats van Bryce Canyon

De roodgekleurde Antelope Canyon (zie foto links) is geen eigendom van de overheid maar van de Navajo Nation, bij ons beter bekend als de indianen. Om die reden is dit bijzondere natuurverschijnsel gelukkig nog steeds open tijdens en een goed alternatief voor bijvoorbeeld Bryce Canyon. De Antelope Canyon bestaat uit twee canyons, de upper antelope en de lower antelope canyon. Beide even indrukwekkend, veel gefotografeerd en ontstaan door overstromingen in dit droge gebied. Je vindt de Antelope Canyon dichtbij het stadje Page en is het beste te bezoeken rond het begin van de middag. Rond dit tijdstip is de lichtinval het mooist en komt de Antelope Canyon dus het meest tot zijn recht.

2. Een helikopter tour over de Grand Canyon

Het luchtruim heeft de overheid gelukkig niet gesloten en een helikopter tour is dan ook een leuk alternatief voor de gesloten nationale parken. Een helikopter tour over de Grand Canyon is natuurlijk anders dan wanneer je het park per voet bezoekt, maar uiteindelijk misschien wel indrukwekkender. Je kunt de northern en southern rim tijdens een helikopter vlucht allebei goed bekijken en vaak vliegen de tours ook lager de canyon in. Er zijn verschillende tour operators die nog steeds helikopter tours aanbieden boven het nationale park en de prijzen beginnen vanaf 250 euro per persoon. Je vindt de Grand Canyon in de staat Arizona en helikopter tours zijn veelal ook vanuit Las Vegas te boeken.

3. Horse Shoe Bend in plaats van Arches National Park

Een ander bijzonder uitzichtpunt in de Navajo Nation is de Horse Shoe Bend (zie foto rechts) en is een goed alternatief voor bijvoorbeeld Arches National Park. Het uitzicht op de Horse Shoe Bend bestaat uit een bijna circelvormige rivier en vele rode rotsen. Ook de Horse Shoe Bend vind je dichtbij het stadje Page en is goed te combineren met een bezoek aan Antelope Canyon en Lake Powell.

4. Coral Pink Sand Dunes in plaats van Zion Park

Had je graag Zion National Park bezocht? Dan zijn de Coral Pink Sand Dunes misschien een leuk alternatief. Niet vergelijkbaar, maar erg mooi dankzij de vele zandduinen en rood gekleurde rotsen. Je vindt de Coral Pink Sand Dunes in Utah.

5. Altijd al een meteoor krater willen zien?

Dichtbij de Grand Canyon is ooit een meteoor ingeslagen en hier zijn de restanten nog steeds van zichtbaar. Je vindt de meteoor inslag in de Arizona dessert niet al te ver van de stad Flagstaff. De meteoor krater is eigendom van de familie Barringer en is dan ook naar hen vernoemd: The Barringer Crater.

Stond het nationale park waar jij heen wilde niet in dit lijstje? Of wil je graag meer alternatieven zien? Laat dan een reactie achter en wij gaan zo snel mogelijk met ons team op zoek naar meer reistips. Meer reisinformatie vind je verder gewoon op We Are Travellers en het is daarnaast ook leuk om eens te kijken bij de gratis Amerika reisgidsen.

Update: De nationale parken hebben geen last meer van de shutdown!

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

2 reacties

 1. Linda

  Hoi,

  Wat fijn om dit artikel te lezen! Mijn man en ik hopen op 24 september te vertrekken voor 21 dagen naar de westkust en vrezen dat onze reis enigszins in duigen valt nu de kans bestaat dat we niet de nationale parken in kunnen! Nu heb ik gelukkig wat alternatieven gevonden in dit artikel maar ook mis ik er een paar. Het gaat om de volgende parken:
  – Joshua tree
  – Death valley
  – Yosemite

  Ik hoop graag nog wat alternatieven te krijgen. Het is onze eerste keer naar de states en we zijn daardoor onervaren en onwetend mbt wat voor alternatieven er nog meer zijn:). We willen ondanks alles de reis onvergetelijk maken!

  Groetjes,

  Linda

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Dag Linda,
   Dank voor je berichtje, dit betreft een oud artikel uit 2013 (ik heb dit ook meteen even toegevoegd aan het artikel) dus jullie hoeven nu (in 2017) niet bang te zijn voor de shutdown. Die is inmiddels alweer opgeheven. Veel plezier op jullie reis dus!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.