Noordereiland nieuw-zeeland bezienswaardigheden Cape Kidnappers

Door deze bezienswaardigheden wil je naar het Noordereiland in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, het land van de prachtige natuur, het land van The Lord of the Rings, het land waar meer schapen dan mensen wonen en het land waar alles en iedereen kiwi’s worden genoemd (dier, fruit én de Nieuw-Zeelanders zelf). Ik kan je alvast één ding vertellen en dat is dat Nieuw-Zeeland je hart zal veroveren, ik kan niet wachten om hier ooit nog een keer naar terug te gaan!

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden. Heel simpel: het Noorder- en Zuidereiland. Deze 2 eilanden verschillen enorm veel van elkaar in landschappen. Het Noordereiland bevat prachtige groene heuvels, vulkanen en grote steden. Terwijl het Zuidereiland het “dramatische” landschap bevat: hoge bergen, fjorden en grote meren. Veel reizigers hebben helaas niet alle tijd om beide eilanden te bezichtigen en kiezen vaak om de meeste tijd op het Zuidereiland te besteden. Ik geef ze groot gelijk, want het Zuidereiland is ook geweldig! Het is alleen zo zonde om het Noordereiland niet de kans te geven, het bevat zo veel moois wat je nergens anders ter wereld tegenkomt. Hieronder daarom een lijstje met de mooiste bezienswaardigheden op het Noordereiland die je tijdens je reis naar Nieuw-Zeeland vooral niet moet overslaan.

Bezienswaardigheden op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Bezienswaardigheden noordereiland Rangitoto Island nieuw-zeeland Bezienswaardigheden noordereiland Rangitoto Islandnoordereiland nieuw-zeeland bezienswaardigheden naar Wai-O-Tapu noordereiland nieuw-zeeland bezienswaardigheden Wai-O-Tapu

1) Vulkanen, vulkanen en nog eens vulkanen!

Het Noordereiland is de plek om verschillende vulkaanlandschappen en activiteiten te ontdekken. Zo is Auckland alleen al gebouwd op 46(!) vulkanen.

Voor het spotten van lavafields en lavacaves (vergeet geen zaklamp!) moet je op Rangitoto Island zijn, met zijn 600 jaar oud is dit de jongste vulkaan van Nieuw-Zeeland. Om op Rangitoto Island te komen kan je de ferry nemen vanaf Auckland. Het eiland is niet zo groot en er is een leuke day-hike die je kan doen. Bovenop de krater heb je mooi uitzicht over Auckland en de Hauraki Gulf.

Voor geisers, hotsprings en voor het gevoel dat je op een andere planeet bent, kan je naar Wai-O-Tapu Thermal Wonderland in Rotorua gaan. Het moment dat je Rotorua binnenrijdt, weet je dat je omringt bent door vulkanische activiteit: het stinkt heerlijk naar zwavel (rotte eieren geur). Wai-O-Tapu is erg toeristisch, maar ook zeker een must-do tijdens je reis door het Noordereiland, dit vindt je nergens anders ter wereld. Mocht je nog niet genoeg hebben van actieve vulkanische activiteiten, kan je ook nog naar het minder toeristische Craters of the Moon in Taupo. Hier komt letterlijk het stoom onder je voeten vandaan!

Als laatste, niet te vergeten, de bekendste hike van Nieuw-Zeeland: Tongariro Alpine Crossing. In het Tongariro National Park staan 3 grote actieve vulkanen, waaronder Mount Doom van The Lord of the Rings. Tijdens deze crossing van circa 20 km heb je het geluk om dit geweldige out-of-the-world landschap te ontdekken! Kleed je warm aan en neem genoeg water mee, want je klimt naar bijna 2000 meter.

Bezienswaardigheden op het Noordereiland Tongariro National Park (3) Noordereiland nieuw-zeeland bezienswaardigheden Tongariro National Park Tongariro National Park

2) Schiereiland Coromandel

Coromandel vind ik persoonlijk een van de mooiste bezienswaardigheden op het Noordereiland, tijdens mijn halfjaar in Nieuw-Zeeland ben ik hier zelfs een paar keer geweest. Het is groen, heeft prachtige stranden en er hangt een hele relaxte en rustige sfeer. Vergeet vooral niet om naar Hahei Beach en Hot Water Beach te gaan. Hot Water Beach is een leuke ervaring als je een schep meeneemt (of van iemand ter plekke leent). Als het eb is, kan je je eigen hot water pooltje graven en relax modus is on! Hot Water Beach is overdag ongelooflijk druk, mijn tip is om ’s avonds of ’s nachts naar dit strand te gaan met eb om je eigen ‘’hot tub’’ onder de sterren te graven. Daarnaast moet je vooral Cathedral Cove niet overslaan op Coromandel! Een wandeling van 45 min brengt je naar dit prachtige strand. Check wel even wanneer het eb is, dan kan je door Cathedral Cove lopen naar het andere strand.

noordereiland Coromandel bezienswaardighedenBezienswaardigheden noordereiland nieuw zeeland Cathedral Cove

3) Cape Kidnappers

Cape Kidnappers staat bekend om de krijtrotsen, hoge kliffen en duizenden Jan-Van-Genten vogels die zich hier nestelen! Het ligt vlakbij Napier en Hastings aan de oostkust. Je kan met een tour naar Cape Kidnappers of je kan de geweldige strandroute (19 km totaal) wandelen vanaf Clifton, wij kozen voor het laatste. Let wel op! Je kan alleen met eb wandelen, dus zorg dat je op tijd begint en weer terug bent in Clifton voordat het vloed wordt. Vanwege de kliffen kan je geen kant op als het vloed wordt. De route naar Cape Kidnappers is al fantastisch met deze hoge kliffen gevormd door aardbevingen. Het prachtige uitzicht op Cape Kidnappers en Hawke’s Bay met de kolonie Jan-Van-Genten, wat prachtige vogels zijn, is om nooit te vergeten.

Als je van plan bent om naar Cape Kidnappers te gaan, breng dan ook een bezoekje aan Napier. Erg leuk en gezellig stadje, wat gebouwd is in Art-Deco stijl.

Noordereiland nieuw-zeeland bezienswaardigheden Cape Kidnappers Cape Kidnappers op het noordereiland nieuw-zeeland Bezienswaardigheden noordereiland nieuw-zeeland Cape Kidnappers

4) Glowworms spotten

Glowworms zijn op veel plekken in Nieuw-Zeeland te vinden. De bekendste plek om deze lichtgevende beestjes te zien, zijn in de Waitomo Caves. Hier ben je gegarandeerd dat je ze ziet en er bevinden zich ook onwijs veel glowworms in deze caves! De leukste manier om de Waitomo Caves te ontdekken is door te gaan black water raften: abseilen, klimmen en floaten in een tube. Dit alles onder een glowworm hemel!

Marokopa Falls

5) ‘’Off-the-beaten-path’’ watervallen

Nieuw-Zeeland is rijk aan watervallen, je komt ze letterlijk overal tegen! Hieronder 2 watervallen die mij het meest zijn bij gebleven en niet toeristisch zijn.

Marokopa Falls bij Waitomo, rijd na je black water rafting avontuur nog een stukje verder op dezelfde weg waar de Waitomo Caves aan ligt. Ik garandeer je dat je overdondert wordt door deze grote waterval!

Vlakbij Raglan (ten westen van Hamilton) ligt de Bridal Veil Falls, een spectaculaire waterval van 55 meter!

Meer lezen over mooie bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze Nieuw-Zeeland artikelen