Northland Nieuw-zeeland Bay of Islands Russell

Bezienswaardigheden van het prachtige Northland in Nieuw-Zeeland

Northland is de meest noordelijke regio van Nieuw-Zeeland. Op circa 80 km van Auckland begint Northland en het schijnt ook nog eens de warmste regio van het land te zijn! Elke regio in Nieuw-Zeeland heeft unieke bezienswaardigheden, welke Northland dan heeft? Bay of Islands, gigantisch zandduinen en hoe tof klinkt het als je vertelt dat je op het (bijna) noordelijkste puntje van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland hebt gestaan? Al nieuwsgierig geworden wat Northland te bieden heeft? Hieronder 6 bezienswaardigheden die een must zijn.

6 x doen in Northland in Nieuw-Zeeland

Cape Reinga

Northland Nieuw-zeeland Cape Reinga (2) Northland Nieuw-zeeland Cape Reinga Uitzicht vanaf Cape Reinga

1. Cape Reinga

Na kilometers door een verlaten en divers landschap te hebben gereden, komt de vuurtoren van Cape Reinga in zicht. Cape Reinga is het op één na noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland, ten noorden van Cape Reinga liggen kliffen waar je helaas niet kan komen. Deze kliffen dragen wel bij aan ‘’het einde van de wereld’’ gevoel, want voor de rest is er alleen maar water zo ver je kan kijken! Bij Cape Reinga komen 2 oceanen samen: aan de westkant de Tasman Zee en aan de oostkant de Grote Oceaan. De Tasman Zee heeft een donkerder kleur dan de Grote Oceaan, je kan dus precies zien waar deze met elkaar ‘’botsen’’, een geweldig natuurgeweld!

Te Paki

Northland Nieuw-zeeland Te Paki Giant Sand Dunes (2) Northland Nieuw-zeeland Te Paki Giant Sand Dunes

2. Te Paki Giant Sand Dunes

Als je dacht dat we in Nederland indrukwekkende duinen hebben, heb je de duinen in Nieuw-Zeeland nog niet gezien! De Te Paki Giant Sand Dunes liggen langs de route naar Cape Reinga en zullen je zeker weten opvallen, sommige duinen kunnen wel 100 meter hoog worden! Een beklimming van een duin is zwaar, maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over nog veel meer en hogere zandduinen. Als je aan sandboarding wilt doen, zijn Te Paki Giant Sand Dunes de perfecte plek.

90 Mile Beach

Northland Nieuw-zeeland 90 mile beach (2) Northland Nieuw-zeeland 90 mile beach

3. 90 Mile Beach, het langste strand van Northland én Nieuw-Zeeland

90 Mile Beach ligt aan de westkust tussen Kaitaia en Cape Reinga. Officieel is dit strand 88 km (55 mile) lang. Waar de naam 90 mile dan vandaan komt, wellicht verwarring tussen mile en kilometer? Naast deze bijzondere naam is dit niet de enige reden wat dit strand bijzonder maakt. 90 Mile Beach is het langste strand van Nieuw-Zeeland en daarnaast is dit strand een erkende snelweg. Oftewel, je kan hier lekker met je auto scheuren, hoe tof is dat! Zorg er wel voor dat je een four-wheel drive auto hebt, met een normale auto heb je grote kans dat je vast komt te zitten in het zand.

Bay of Islands

Northland Nieuw-zeeland Bay of Islands Northland Nieuw-zeeland Bay of Islands Russell

4. Bay of Islands aan de oostkust van Northland

The Bay of Islands is een 16 km brede baai aan de oostkust van Northland. In deze baai liggen 144 eilandjes, heet dus niet voor niets Bay of Islands. Russell is een schattig historisch stadje wat midden in deze baai ligt, het is één van de oudste steden van Nieuw-Zeeland. Een wandeling door Russell raad ik ook zeker aan en vergeet vooral niet Flagstaff Hill op te lopen, geweldig 360 graden uitzicht over de Bay of Islands. Helaas had ik niet genoeg tijd om een boottocht te doen door de Bay of Islands, van andere reizigers heb ik gehoord dat dit erg gaaf is om te doen!

Whangarei

Northland Nieuw-zeeland Whangarei Falls

5. Whangarei Falls

In Nieuw-Zeeland wordt je overladen met prachtige watervallen, waaronder ook Whangarei Falls. De naam zegt het al, deze waterval ligt in Whangarei, de hoofdstad van Northland. Deze spectaculaire 26 meter hoge waterval is te bewonderen vanaf 3 plekken en is omringd door een mooi groen Nieuw-Zeelands bos.

Waipoua

Northland Nieuw-zeeland Waipoua Forest (2)

6. Waipoua Forest een hidden gem in Northland

Een iets minder bekende toeristen plek in Northland is het Waipoua Forest. Wat dit bos zo bijzonder maakt, zijn de Kauri-bomen, welke behoren tot een van de grootste bomen ter wereld. In het Waipoua Forest staat dan ook de grootste Kauri-boom van Nieuw-Zeeland: Tane Mahuta en is circa 50 meter hoog! Een makkelijke wandeling vanaf de parkeerplaats brengt je naar deze ‘’Lord of the Forest’’. Waipoua Forest is aan de westkust van Northland te vinden, langs Highway 12.

Paar praktische tips voor als je Northland in Nieuw-Zeeland gaat bezoeken

Een paar praktische tips voor als je Northland gaat bezoeken tijdens je Nieuw-Zeeland reis: Huur een auto of een camper als je naar deze regio wilt, het openbaar vervoer brengt je niet op de plekken die je graag zou willen zien. Neem minstens 3 dagen de tijd voor Northland, de afstanden zijn enorm: Auckland – Cape Reinga is 400 km. Zorg daarnaast dat je genoeg eten en drinken bij je hebt, hoe noordelijker je komt, hoe onbevolkter het wordt en even een uur terug rijden naar een supermarkt is niet wat je wilt.

Meer lezen over mooie bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze Nieuw-Zeeland artikelen