Visum Nieuw Zeeland aanvragen

Een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen: Dit wil je weten!

Als je naar Nieuw-Zeeland op reis gaat, dan is het nodig om als Nederlander een visum aan te vragen. Visumvrij naar Nieuw-Zeeland reizen is namelijk niet meer mogelijk vanaf 1 oktober 2019, je moet dus vooraf al een visum hebben aangevraagd als reiziger anders kun je bij aankomst in het land in de problemen komen. Dat aanvragen kan best gemakkelijk, je doet dit gewoon via je laptop, toeristen en zakenreizigers van alle leeftijden kunnen namelijk gewoon online een NZeTA aanvragen. NZeTA is de officiële afkorting voor het visum voor Nieuw-Zeeland. Hoe het aanvragen van het visum precies gaat, zullen we hieronder zo precies mogelijk proberen uit te leggen zodat je voorbereid aan je reis of backpackavontuur kunt beginnen!

Dit wil je weten over het visum van Nieuw-Zeeland (NZeTA)

Eigenlijk iedereen, dus of je nou met een vlucht of met een cruiseschip aankomt, moet een tegenwoordig (sinds 1 oktober 2019) een visum hebben. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt als je zelf een Nieuw-Zeelands of Australisch paspoort hebt. Het meest makkelijk is het om online een visum aan te vragen, het gaat bovendien snel en is best eenvoudig te doen. Check alleen even goed of je aan alle voorwaarden voldoet en vervolgens is het simpelweg online een formulier invullen en betalen.

Voorwaarden voor de NZeTA aanvraag

Check even deze voorwaarden, hier moet je namelijk aan voldoen / rekening mee houden:

  • Je paspoort moet minimaal 3 maanden geldig zijn ná het geplande vertrek uit NZ
  • Je moet bij aankomst al een retour- of doorreisticket bezitten
  • Je moet (aantoonbaar) over voldoende financiën beschikken om de reis af te maken
  • Je mag geen risico vormen voor de veiligheid, openbare orde of rechtshandhaving
  • Je mag geen ernstige, overdraagbare ziektes hebben, of grote medische problemen verwachten
  • je mag geen strafblad hebben en ook nooit visumregels van enig land overtreden hebben
  • Je mag niet (betaald of als vrijwilliger) in dienst treden bij een organisatie in Nieuw-Zeeland (als je wilt werken, heb je namelijk een Working Holiday Visa nodig)

Hoe lang is het visum geldig?

Wat onwijs fijn is, het visum voor Nieuw-Zeeland is geldig voor meerdere bezoeken en kun je twee jaar lang gebruiken. Je kunt dus zonder zorgen ook naar Nieuw-Zeeland reizen, dan een uitstapje maken naar Fiji of Australië en daarna gewoon weer met hetzelfde visum terug reizen naar Nieuw-Zeeland.

Wat als je wilt werken in Nieuw-Zeeland? Of langer dan 3 maanden blijft?

Als je echt wilt gaan werken in Nieuw-Zeeland, dan kun je beter een Working Holiday Visa aanvragen. Ook wanneer je langer dan 3 maanden blijft is het handiger om een ander type visum aan te vragen.

Waar staat NZeTA precies voor?

Net zoals je in Amerika het eTA hebt, heb je in Nieuw-Zeeland het NZeTA. Dit is de officiële afkorting voor het visum uit Nieuw-Zeeland, om precies te zijn de afkorting voor het elektronische visum oftewel de visa waiver. De betekenis van de afkorting is New Zealand electronic Travel Authority. Als je dit online aanvraagt, dan hoef je geen visum in je paspoort te laten zetten, het wordt namelijk digitaal aan jouw gegevens gekoppeld.

Hoe duur is het visum voor Nieuw-Zeeland

Je kunt online het visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen (bijvoorbeeld via een site als VisumBuitenland.nl) en dat kost je via zo’n partij 39,95 euro per persoon. Dit bedrag is opgebouwd uit de volgende onderdelen: De totale kosten van een NZeTA, inclusief toeristenbelasting, visumkosten en verwerkingskosten. De toeristenbelasting in NZ is 35 Nieuw-Zeelandse dollar. Oh en zit er haast achter je visum aanvraag? Heb je het zo snel mogelijk nodig? Dan kun je ook een spoedaanvraag doen, maar dan betaal je wel een extra fee bovenop de 39,95 euro, deze fee bedraagt 17,50 euro per persoon. Je komt dan dus uit op 39,95 euro + 17,50 euro = 57,45 euro. Hou daar dus even rekening mee en zorg eigenlijk gewoon dat je je visum op tijd bestelt, het is zonde om extra kosten te maken voor een spoedaanvraag.

New Zealand Immigration

Je kan ook een visum aanvraag indien bij de New Zealand Immigration. Daar hanteren ze net iets andere prijzen die kunnen verschillen vanwege wisselkoersen. De prijzen die ze daar hanteren is 9 Nieuw-Zeelandse Dollar voor een aanvraag via de gratis NZeTA app en 12 Nieuw-Zeelandse Dollar als je het online aanvraagt. Daarbovenop komt vervolgens nog de International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) en die betaal je tegelijkertijd, de kosten hiervoor bedragen zoals eerder gezegd 35 Nieuw-Zeelandse Dollar. Je komt dan dus uit op 9 + 35 = 44 NZD of 12 + 35 = 47 NZD. Deze aanvraag is wel volledig in het Engels.

In deze video wordt uitgelegd hoe je een visum online kunt aanvragen

In deze video van VisumBuitenland leggen ze uit hoe je een visum voor Australië kunt aanvragen online, ze hebben helaas (nog) geen filmpje online staan hoe je dit specifiek voor Nieuw-Zeeland doet. Maar deze video geeft wel een goed beeld van de verschillende stappen die je moet nemen in het visum-aanvraag proces. De video is lekker kort, hij duurt iets minder dan 1,5 minuut, maar is zeker de moeite waard om even gauw te kijken (bovendien, wie weet heb jij ook wel een visum voor Australië nodig, je zal namelijk niet de eerste zijn die NZ combineert met haar buren!):

→ Bekijk hier al onze Nieuw-Zeeland artikelen