Tips backpackers skydive nieuw zeeland
Judith

Backpacken in Nieuw-Zeeland? Dit zijn de 34 beste Nieuw-Zeeland tips!

Als je er gaat backpacken vind je er gletsjers, kun je met een heli op pad gaan, ontdek je gigantische fjorden en je kan er skydiven. Je kan er tijdens je backpackreis meerdaagse wandeltochten maken, maar je kan er ook ontzettend goed uitgaan. Je vindt er grotten gevuld met lichtgevende wormen en je kan er in het wild zwemmen met tientallen dolfijnen. In één land?! Hell yes! We hebben het namelijk over Nieuw-Zeeland, een land dat bestaat uit een Noordereiland en Zuidereiland en dat bewoond wordt door Maori’s en Kiwi’s.

Waar wil je meer over lezen?

De beste tips voor als je gaat backpacken in Nieuw-Zeeland

Er is onwijs veel te doen op Nieuw-Zeeland, dat blijkt wel uit bovenstaand lijstje. Dus om een ultieme lijst met Nieuw-Zeeland tips te kunnen samenstellen hebben wij de We Are Travellers lezers om hulp gevraagd op Facebook. Wat zijn hun favoriete must do’s voor Nieuw-Zeeland en waar denken zij nog vol enthousiasme aan terug? Samengevat vind je hieronder alle antwoorden en dus de beste Nieuw-Zeeland tips volgens backpackers die er daadwerkelijk zijn geweest!

Backpacken in Nieuw Zeeland: 34 tips

We beginnen dit lijstje met tips voor Nieuw-Zeeland met toffe excursies en to do’s. Ben je op zoek naar wat meer praktische tips voor je reis? Scroll dan gauw naar beneden, want daar vind je meer tips voor vervoer en dergelijke!

Lake wanamaka tips Nieuw Zeeland

1. Skydiven, vissen of hiken bij Lake Wanaka!

Dit wist je misschien nog niet, maar Lake Wanaka (ook wel Wanakameer) is het op drie na grootste meer van Nieuw-Zeeland en vind je op het Zuidereiland. Je kan hier volgens Marjo super goed een bootje huren en vissen op zalm en forel. Maar hiken kan hier ook meer dan goed, de tip van Marjolijn: Naar Roy’s Peak hiken. Volgens Ellen mag je de Rob Roy hike niet missen in de buurt van Wanaka, je komt dan langs verschillende actieve gletsjers. En Mark, die ging bij Lake Wanaka skydiven! Je ziet zijn foto hieronder. Zou jij durven?! Deze Nieuw-Zeeland tip werd overigens ook gegeven door Tatjana, Tim (de maker van bovenstaande foto), Yvonne, Saar, Kim, Eldrid en Suzanne!

Nieuw Zeeland tips skydiven

2. Hamburger eten bij de Fergburger in Queenstown

Honger na alle hikes en andere actieve bezigheden? Dan kun je in Queenstown volgens Mark meer dan goed terecht bij Fergburger voor de beste hamburgers van Nieuw-Zeeland. Ook Roos is er fan van en hetzelfde geldt voor Zita, volgens haar is Fergburger echt een begrip in Queenstown en eigenlijk ook in de rest van Nieuw-Zeeland. Op Facebook vind je zelfs petities terug van andere plekken die dolgraag willen dat er een nieuwe vestiging bij hun in de buurt komt. Een burger bij Fergburger kun je dus eigenlijk niet overslaan. En ook niet vervelend, Queenstown zelf is naast deze burgertent ook nog eens een geweldig tof en mooi dorp! Zo kan je in Queenstown ook skydiven, hieronder zie je de skydive van Judith!

Skydive Queenstown

3. Spa Termal Park in Taupo & Kerosene Creek in de buurt van Rotorua

Een van de meest favoriete ervaringen van Nicola (van het instagram account @pixietravelstheworld) zijn de dagen dat ze naar de ‘Spa Thermal Park’ in Taupo ging en de ‘Kerosene Creek’ in de buurt van Rotorua bezocht. Onderstaande foto’s zijn ook terug te vinden op haar instagram:

4. Te Papa Tongarewa museum

Wil je meer leren over de cultuur, natuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland? Dan moet je volgens Tom naar het Te Papa Tongarewa museum. Dit is het nationale museum van Nieuw-Zeeland en is te vinden in Wellington. Het museum staat ook wel bekend onder de naam “Our Place”.

5. Zwemmen met dolfijnen bij Kaikoura

Een van de beste plekken om te zwemmen met dolfijnen (in het wild!) is te vinden bij Kaikoura. Een heel lijstje van reizigers tipte deze plek: Aron, Lotte, Tatjana, Naomi, Manon en Yvonne. Volgens Yvonne kun je hier ook walvissen spotten (bovenstaande foto’s zijn van Jan-Willem en Peter, beide gemaakt ergens in Nieuw-Zeeland) en Lotte omschreef het zwemmen met dolfijnen als super bijzonder. Je zwemt namelijk voor je gevoel rond tussen honderden wilde dolfijnen en het leuke is dat als je geluidjes maakt onder water, de dolfijnen meteen naar je toe komen. En ga je rondjes zwemmen? Dan zwemmen ze gewoon met je mee! Je hebt dus echt even contact met de dolfijnen. Daisy spotte trouwens in Kaikoura ook zeehonden!

zwemmen dolfijnen nieuw zeeland tips abel tasmanpark

6. Of… Dolfijnen spotten bij Abel Tasmanpark

Peter ging echter niet naar Kaikoura om dolfijnen te spotten. Hij reisde af naar Abel Tasmanpark en maakte daar bovenstaande foto van een dolfijn achter een boot. Lucky shot als je het ons vraagt! Ook Naomi en Wilma tipte Abel Tasmanpark op Facebook!

7. Maar er is meer in Abel Tasmanpark: Skydiven, kanoën & hiken!

Maar in Abel Tasmanpark kun je meer! Volgens Aron moet je naar Takaka gaan als je in Abel Tasmanpark bent. Tatjana, Sanne, Yvonne en Nouschka zijn juist allebei enthousiast over het kajakken en kanoën in Abel Tasmanpark. Kirsten noemt juist de goudgele stranden bij Abel Tasman en Linda tipt juist het skydiven in Abel Tasman, maar zegt ook dat je er gave hikes kunt maken. Ze zijn een beetje pittig, maar uiteindelijk wordt je beloond met een fantastisch mooi uitzicht.

8. Gave hikes maak je bij Tongariro…

Toch kun je niet alleen bij Abel Tasmanpark gave hikes maken! Volgens Linda vind je ook toffe (en pittige) hikes naar Avalanche Peak en bij de Tongariro Crossing. Nouschka zegt dat over de pas lopen van Mount Tongariro super gaaf is en je moet echt naar Mordor, waar je fel blauwe meren vindt. Ook Claudia, Saar, Roos, Marit en Merel hebben de Tongariro Alpine Crossing gedaan en zeggen dat het een zware hike is, maar vooral heel mooi! Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Dennis. Annuska vindt dat je de Mount Ruapehu moet beklimmen in Tongariro National Park en Lisan zegt dat naast de Tongariro Crossing day hike ook bij de hike op het eiland Rangitoto bij Auckland hele prachtige uitzichten zijn. Je kan trouwens bij Tongariro wel tussen een eendaagse of meerdaagse hike kiezen, Sanne heeft bijvoorbeeld een multi day hike bij Tongariro gedaan van 4 dagen 3 nachten. Tim deed de Tongariro crossing vanaf camping discovery aan de sh4.

Hiken Naomi tips Nieuw zeeland

9. Maar hiken kun je ook meer dan goed bij Mount Cook en…!

Jennifer noemt naast Tongariro het Urewera National Park voor hikes. Dennis noemt naast de Tongariro Crossing, ook nog de Hooker Valley Hike bij Mount Cook! Jan-Willem maakte onderstaande foto bij Hooker Valley en Naomi maakte bovenstaande foto bij Mount Cook. Ook Yvonne noemt Mount Cook en zegt dat het de mooiste wandeling is die ze hebben gedaan! Belooft dus veel goeds!

Hooker valley track tips nieuw zeeland

10. Tip om te hiken buiten de gebaande paden in Nieuw-Zeeland

Florentine had nog een hele handige tip voor als je wilt hiken buiten de gebaande paden. Er zijn namelijk heel veel vette, minder toeristische, doch goed onderhouden, wandelingen te doen in bijvoorbeeld de Ruahine’s en Tararua’s. De DOC (Department of Conservation) heeft een goede website waarop veel routes staan beschreven, zodat je precies kan uitzoeken wat je wil qua afstand, uitzichten, bossen, watervallen en overnachtingen. Als je fit bent kun je vaak wel 1/3 van de geschatte tijd afhalen. De wandeling naar Powell hut vanaf vlak bij Masterton is bijvoorbeeld een aanrader voor een dagtochtje met een vet uitzicht door een mooi berkenbos.

11. Whangamata & Donut Island

Ben je op zoek naar een perfecte surfspot? Dan moet je volgens Aron in de zomer (december tot maart) naar Whangamata gaan, volgens hem is dit een van de beste surfspots in Nieuw-Zeeland. En als er geen golfen zijn… Dan moet je naar het verborgen Donut Island gaan, een prachtig klein eiland met een bijzonder karakter. Je kan naar Donut Island kajakken en dat kan het beste als je een windstille dag hebt, hou daar dus even rekening mee als je dit wel een tof avontuur lijkt! De golven kunnen anders de ingang tot de krater ook een beetje ontoegankelijk maken. Een kayak kun je het beste voor 2 uur huren als je hierheen wilt. Alvast even wat voorpret beleven? Check dan bovenstaand filmpje even van een andere reisblogger!

Wellington tips backpacken nieuw zeeland

12. Waanzinnig Wellington

Laura vond de Seal Coast Safari Tour in Wellington heel erg leuk. Zij maakte daar bovenstaande foto. Judiths ultieme tip voor Wellington: Rugby kijken! Dat is volgens haar het beste evenement: Rugby Sevens in Wellington, iedereen gaat daar namelijk verkleed rugby kijken. Volgens Sanne moet je de ferry van wellington een keer nemen naar Picton. Vanaf de ferry heb je echt waanzinnige uitzichten. Volgens Suzanne moet je in Wellington echt een keer een flat white drinken.

Hobbiton nieuw zeeland backpacken tips

13. Hobbiton filmset!

Volgens Eline is er te veel leuks in Queenstown, denk aan skydiven en met de luge rijden, maar ook de set van de hobbits mag niet ontbreken. Ook Suzanne noemt de tour door Hobbiton. Als je dus een fan bent van de Lord of the Rings films, zeker gaan! Sanne stuurde ons bovenstaande foto toe van deze filmset!

14. Franz Josef Glacier

Yvonne maakte de twee buitenste foto’s van bovenstaande afbeeldingen en Wilma stuurde ons deze foto van haar skydive boven de Franz Josef Glacier. Verschillende mensen tippen de tocht naar de Franz Josef Glacier, dus dat laat wel zien (al zeggen deze foto’s hierboven waarschijnlijk meer dan 1000 woorden) dat dit echt een aanrader is, zo kwamen ook Claudia, Naomi, Roos, Manon, Miranda, Sanne, Eldrid en Natascha met de tip voor de Franz Josef ice explorer excursie. Merel, Saar en Suzanne noemde de Heli Hike boven de gletsjer. Er is alleen een ding waar je op moet letten, zo zegt Kirsten dat de Glacier hiking bijna 9/10 keer wordt gecanceld door weersomstandigheden. Iets wat vaker gebeurd in Nieuw-Zeeland, bijvoorbeeld ook als je wilt gaat paragliding o.i.d., dus hou daar rekening mee als je een tour boekt.

Nieuw Zeeland tips backpacken gletsjer

15. Milford Sound

Milford Sound is het bekendste fjord in Fiordland National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het werd door verschillende mensen getipt, zoals Esmee, Judith, Sanne, Naomi en Suzanne. Yvonne zei overigens dat niet alleen de boottocht door Milford Sound mooi is, maar de weg er naartoe ook al. Neem dus even tijd onderweg om te stoppen. Verder kregen we van Saar te horen dat je er zeker moet gaan kajakken. Onderstaande foto’s van de weg naar Milford Sounds zijn van Sanne, check hoe gaaf dit eruit ziet:

16. Nog mooier dan Milford?! Doubtfull sound!

Volgens Kim moet je Milford vergeten en juist naar Doubtfull Sound gaan! Zij ontdekte Doubtfull  Sound met een Kayak en vond dat veeeeel beter dan milford. Ook Aron tipt Doubtful Sound en zei dat je er ook goed aan rockclimbing kunt doen. Na even googlen vonden wij bijvoorbeeld al een klim traject waarbij je een waterval beklimt. Klinkt gaaf toch?!

17. Gloeiwormen bij Waitomo Caves (en Abbey Caves!)

De Waitomo Caves zijn door heel wat mensen getipt, zoals Niki, Wilma, Yas en Natascha. Wat je hier kunt doen?! Dat zul je bijna niet geloven. In deze grotten vind je namelijk allerlei gloeiwormen die oplichten zodra jij er met je bootje in het donker langsvaart. Ook kun je in de Waitomo Caves abseilen, wat net als de gloeiwormen een bijzondere ervaring is. We kregen last minute ook nog een tip van Mariël: Een tip voor wie naar Nieuw-Zeeland gaat, ga niet naar de waitomo caves (= duur), maar ga naar de Abbey Caves in Northland! Daar vind je ook glowworms, maar die kun je gewoon gratis bekijken!

18. Wakatour met Hone

De reistip van Judith P.?! Doe een Wakatour met Hone via Taiamai tours. Hij is een bekend figuur in Nieuw-Zeeland, maar ook zie je hem veel terug in vele brochures en websites van Nederlandse reisorganisaties omdat hij een boegbeeld is van de Maori cultuur. Bovenstaande video laat zien hoe zo’n tour ongeveer is!

Skydiven Nieuw zeeland backpacken tips

19. Queenstown: Adrenaline Capital of the World

We hebben Queenstown al een paar keer genoemd bij bovenstaande tips, maar omdat zoveel mensen van deze plek fan van zijn, noemen we het ook nog een keer apart. Kirsten tipt vooral het skydiven en skiën in Queenstown en zegt dat Queenstown veruit haar lievelingsplek in Nieuw-Zeeland is, check ook haar skydive foto hierboven en haar drie andere Nieuw-Zeeland foto’s onderstaand. Volgens Esmee, Suzanne, Tatjana en Saar moet je echt naar Nevis Swing in Queenstown, dit is voor zover wij weten de grootste schommel ter wereld en voelt aan alsof je aan het bungeejumpen bent! Ook leuk: de Canyon Swing, dit is de grootste vrije val ter wereld! Marjolijn vindt juist dat je de hot pools in Queenstown niet moet overslaan en Yvonne heeft het juist over Rodelen in Queenstown, dat zagen we al eerder voorbijkomen als “Luge in Queenstown”. Je zit dan in een klein karretje en rijdt super snel een berg af. Marjolijn tipt de Ben Lomond track vanaf Queenstown, een gave wandeltocht met geweldige uitzichten. Als je kijkt naar wat je er allemaal kunt doen, snap je ook meteen waarom Queenstown de Adrenaline Capital of the World wordt genoemd! En in dit lijstje hebben we het nog niet eens over canopytours, mountainbiken, para/hanggliding en paardrijden gehad… Volgens Aron moet je in Queenstown dan ook al een weekje verblijven!

20. Penguins tours in Nieuw-Zeeland

We hebben dolfijnen voorbij zien komen, walvissen en zeehonden, maar in Nieuw-Zeeland kun je ook meer dan goed penguins spotten. Doe bijvoorbeeld een Penguin tour in Akaroa of ga net als Lisan een paar dagen naar Stewart Island en probeer daar kiwi’s (nationale vogel van Nieuw-Zeeland) en pinguïns te spotten. Zij heeft daar toen ook een zeehond gespot op het strand. Iris noemt de pinguïns in Oamaru en Lisa noemt ook Akaroa! Het is een nogal bergachtig weggetje vanaf Christchurch maar het resultaat is wonderschoon. Akaroa is namelijk een klein – met franse roots – dorpje in een valei aan zee waar je met een bootje de zee op kan. Je vindt er helblauw water, dolfijnen, zeeleeuwen en penguins!

21. Vergeet niet naar The Catlins te gaan

Volgens Kim moet je The Catlins zeker niet overslaan tijdens je backpackavontuur in Nieuw-Zeeland. Ook hier heb je kans om met dolfijnen te zwemmen, maar dan zonder er voor te betalen en zonder massa’s andere toeristen op een bootje. Ook Marjo zegt dat je The Catlins niet moet vergeten omdat het een prachtig gebied is en ook Ruby tipt dit zuidelijkste gebied van Zuidereiland. Ruby zegt dat je er diverse mooie punten vindt zoals Nugget Point, de zeehondjes, en bij Curio Bay pinguïns en dolfijnen. Verder zijn er watervallen, woeste kusten en het mooie zuidelijkste punt: Slope Point. Verder zegt Ruby dat je ook even tijd moet nemen voor alle leuke cafeetjes (vaak Cafetaria genoemd) met zelfgemaakte koeken en lekkernijen. Alles is altijd vers gemaakt en er hangt echt een gezellige NZ koffiecultuur.

White Island tips nieuw zeeland backpacken

22. White Island

Ook White Island kwam meer dan eens voorbij, deze plek werd getipt door Nikki, Wilma en Suzanne. White Island is de bekendste vulkaan van Nieuw-Zeeland. Het ligt dichtbij het Noordereiland en je kan er verschillende tours naartoe maken. Bovenstaande foto vonden we op Wikipedia, ziet er tof uit toch?!

23. Ninety Mile Beach

Volgens Suzanne moet je ook echt een tour naar Ninety Mile Beach maken, officieel wordt dit trouwens Te Oneroa-a-Tōhē genoemd, probeer dat maar eens uit te spreken! Je kan hier bij het strand bodyboarden en vooral de duinen zijn bijzonder om te bezoeken.

24. Het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland: Cape Reinga

Het meest noordelijke puntje van nieuw-zeeland moet je ook echt bezoeken: Cape Reinga. Dit is niet alleen het meest noordelijke puntje, maar Miranda verteld ook dat dit de plek is waar twee zeeën tegen elkaar botsen! De Tasmaanse Zee en de Pacifische Oceaan komen samen en die botsen letterlijk tegen elkaar op, machtig gezicht! Je ziet namelijk ook echt kleurverschillen op sommige dagen. Ook Yvonne en Eldrid tippen Cape Reinga.

Snorkelen nieuw zeeland tips

25. Zin om te snowboarden, duiken, snorkelen of surfen? Check deze Nieuw-Zeeland tips!

Als je zin hebt om wat actiefs te doen als snowboarden dan moet je volgens Aron naar Cardrona of Remarkables. Juist zin om te duiken? Dan tipt Aron de Poor Knight Islands. Juist zin om op een surfplank te hoppen? Kies dan voor Raglan, zowel Tatjana en Eldrid zeggen dat dat heel vet is! Sanne ging trouwens naar Kaikoura om te snorkelen en die zag daar de zeehond op bovenstaande foto, zo gaaf!

26. Punakaiki pancake rocks

Natascha tipte de Punakaiki Pancake Rocks in Nieuw-Zeeland en Suzanne zegt dat je er moet slapen bij het Te Nikau Retraut. Je vindt hier bijzondere gesteentes en blowholes waar het water meters hoog de lucht in spuwt.

Backpacken Nieuw Zeeland Mouraki Boulders tip

27. Mouraki Boulders

Tim’s tip voor als je naar de Mouraki Boulders gaat, rij (ook) door naar het plaatsje Shag Point. Zoek daar huisnummer 183 (een hele klus, maar het is te doen) en loop daar vervolgens bij het trapje naar beneden. Je komt dan op een stuk rotskust met prachtige boulders in het gesteente. Een van de meest indrukwekkende dingen die ik heb gezien in NZ. En ook fijn: Hier zijn nul toeristen! Verder tipt Tim de camping Mouraki Holiday Park, dit vind je op ongeveer 2.5km afstand (vanaf hier kun je ook een leuke strandwandeling naar de boulders maken) en deze plek wordt gerund door een jong Zwitsers gezin.

Nieuw zeeland tips backpacken backpackers

28. De mooiste meren in Nieuw Zeeland, zijn Lake…

We kregen ook een overdosis aan mooie meren binnen op Facebook. Zo zei Yvonne dat je zeker een keer naar het Spiegelmeer Lake Matheson, Lake Nelson, Lake Huwae, Lake Pukaki en ga naar het kerkje bij Lake Tekapo. Nouschka is wezen skydiven boven Lake Taupo, maar je moet er ook echt wandelen, wandelen en nog meer wandelen want wat is het er mooi!  Roos en Naomi raden ook skydiven in Taupo aan, maar ga ook zeker naar Lake Aniwhenua en Lake Tekapo! Amber en Judith tippen ook Lake Tekapo, Amber vond het het blauwste meer dat ze ooit heeft gezien en ‘s avonds heb je er een prachtige sterrenhemel. Daphne zegt juist dat je moet gaan chillen in de hot pools bij Lake Tekapo.

29. Bay of Islands

The Bay of Islands vind je op het Noordeiland van Nieuw-Zeeland. Het is een gigantisch brede baai van zo’n 16 km breed en het ligt op ongeveer 60 km ten noorden van Whangarei aan de noordoostkust van het Noordereiland.  Dit gebied werd zowel getipt door Merel, Yvonne, Jennifer en Eldrid. Must do hier?! Een boottocht maken!

30. Wai o Tapu Thermal Wonderland

Toen Yas er was kostte het zo’n 32 dollar om naar Wai o Tapu Thermal Wonderland te gaan, maar volgens haar en volgens Yvonne is dat zeker de moeite waar. Je vindt deze plek in de buurt van Rotorua en het is een geothermisch gebied waar je allerlei watergeisers vindt en de meest vreemd gekleurde poelen water. Vooral de Champagne Pool is groen en oranje van kleur, bizar om te zien dus! Bovenstaande foto’s zijn van Marjolijn en Yas!

31. Walking tracks bij Glenorchy

Lucie tipt de Walking tracks in Glenorchy. Glenorchy vind je op het Zuidereiland bij de kop van het Wakatipumeer. Je kan hier gave hikes maken en ook leuk om te weten: Hier zijn verschillende scenes van Lord of the Rings en Narnia gefilmd!

Stranden nieuw zeeland tips

32. Off the beaten beaches bij Hokitika & Kaitiritiri

Sanne bezocht twee plekken die wel heel erg off the beaten track zijn, namelijk Hokitika en Kaitiritiri. Zij maakte daar zowel de boven- als onderstaande foto. Ziet er gaaf uit he?! Vooral het strand bij Hokitika is een aanrader, maar je vindt er ook een rijke geschiedenis. Kaitiritiri is net een bounty paradijsje, daar vind je namelijk een uitgestrekt strand.

Hokitika Stranden nieuw zeeland tips

33. Auckland en 2 bijzondere (zwarte!) stranden

Lisan heeft ook nog een gouden tip, namelijk de stranden Piha Beach en Karekare. Beide zijn zo gaaf, omdat je er zwarte stranden kunt vinden. Beide stranden vind je op iets meer dan een uur rijden vanaf Auckland. Als je dus in Auckland bent, moet je hier zeker even tijd voor vrij maken!

34. Clay cliffs

Een verrassend en bijzonder gebied noemde Yvonne, namelijk de Clay Cliffs. Het is een mooi en rustig gebied, dat je vlak bij de stad Omarama vindt. Je vindt hier bijzondere gesteentes en je kan er een gave wandeling maken. De gouden tip? Ga ‘s ochtends want dan valt het licht extra mooi op de stenen!

Praktische tips voor als je gaat backpacken in Nieuw-Zeeland

Er zijn onwijs veel gave dingen te doen. Maar als je een rondreis door Nieuw-Zeeland gaat maken, zijn wat praktische tips misschien ook handig! Hieronder vind je ze op een rij:

Stray Bus, goedkoop vervoer & je ontmoet veel andere backpackers

Volgens Eric is Stray Bus een van de fijnste organisaties om je busreis door Nieuw-Zeeland mee te boeken. Je ontmoet veel backpackers en het is goedkoop. Vooral als je de acties en aanbiedingen van te voren al in Nederland in de gaten houdt, dus voor je op reis gaat, kan je dat al gauw zo’n 50% korting schelen. Hij kocht op die manier voor 100 dollars minder een busticket dan een ander meisje dat dezelfde route volgde. Ook Eldrid vond Stray Travel een top tour company om mee te reizen. Kirsten raadt ook aan om Nieuw-Zeeland met een bus te ontdekken. Kiwi Experience en Stray Travel noemt zij als de grootste busmaatschappijen die ”buspasses” aanbieden voor goede deals. Zelf heeft ze zowel het Noorder- als Zuidereiland bezocht met de Stray bus. Je kan hiermee je eigen pas kiezen die langs alle belangrijke hotspots  rijdt. Daarbij weet de buschauffeur tijdens de ritten veel te vertellen over het land en zijn er veel georganiseerde groepsactiviteiten zoals beerpong, bbq’s en wandelingen/hikes. Je leert dus heel makkelijke andere backpackers kennen. Wilma vond Stray ook een leuke organisatie om mee te reizen. Je hebt echt een bus vol backpackers van jong en oud, zo was er bij haar een dame van 70 mee die ook ging skydiven!

Andere goedkope bussen in Nieuw-Zeeland

Judith boekte ooit goedkope bustickets via Naked Bus (bestaat anno 2018 helaas niet meer), zo heeft ze zelf ooit een ticket voor £1 kunnen boeken. Kirsten geeft ook aan dat het goedkoop is om met de bus te reizen al is het wel wat saaier. Echt een manier om snel van A naar B te komen, tourbussen rijden namelijk zo snel mogelijk naar de plaats van bestemming. Helaas is Naked Bus niet meer actief in Nieuw-Zeeland, maar andere bussen die je kan gebruiken zijn dus: Stray Travel, Kiwi Experience of de Magic Bus.

Vergeet de bus, pak de fiets!

Volgens Frans moet je de bus vergeten en de fiets pakken. Volgens hem bereis je Nieuw Zeeland per fiets het beste omdat je het veel meer beleeft. Hij heeft er in totaal 5 weken gefietst, maar je kan natuurlijk veel langer gaan. Zijn route liep van Auckland naar Queenstown en hij ging met een huurauto terug naar Christchurch wegens gebrek aan tijd. Een eigen fiets meenemen is geen probleem met Singapore airlines, maar je kan ook fietsen huren in bijvoorbeeld Auckland. Alle campings (met uitzondering van DOC’s) hebben ook keukens, dus je hoeft geen kookspullen mee te nemen. En heb je problemen met je fiets in de buurt van Geraldine? Dan moet je naar Geraldine Bicycle Repairs, die helpen je graag en geven goede service volgens Frans!

Of huur je eigen camper als je in Nieuw-Zeeland bent

Wat Ilse betreft kun je Nieuw-Zeeland het beste ontdekken door zelf een camper te huren en zo op pad te gaan. Ga buiten de gebaande paden en vermijd juist de plekken waar alle grote bussen langs komen. Tip: Zorg wel dat je een self-containing camper huurt, want die mag je overal parkeren. Een kleinere camper (zonder wc en douche) mag je namelijk niet overal parkeren en als je dat toch doet maak je kans op een hoge boete! En ben je dan eindelijk onderweg… Moet je even stoppen bij de “snelweg” Queen Charlotte Road want daar vond Ilse onderstaande uitzicht:

Ilse tip Nieuw Zeeland huur een camper

Het boek “101 Must Do’s for Kiwi’s”

De gouden tip van Nanny: Koop voor je op reis gaat het boek “101 Must Do’s for Kiwi’s”. In het boek staan eindeloos veel tips voor Nieuw-Zeeland. Een boek dat zowel leuk is voor Kiwi’s als voor Dutchies!

Ga je in onze zomer naar Nieuw-Zeeland? Neem een paraplu & poncho mee!

Sacha was waarschijnlijk in onze zomer in Nieuw-Zeeland en had daar misschien te veel zomerkleding mee, want zij geeft als tip: Ga je in onze zomermaanden naar Nieuw-Zeeland? Neem dan een paraplu en regenponcho mee!

Neem 2 maanden te tijd voor je reis… En eigenlijk is dat niet eens genoeg

Qua reistijd kun je volgens Ria het beste minimaal 2 maanden te tijd nemen voor Nieuw-Zeeland. En eerlijk gezegd… Zelfs dat is nog kort om dit geweldige land met fijne mensen echt te kunnen ervaren. Ook Dideke geeft dit aan, neem je tijd! Als je 1 maand gaat is dat namelijk ѐcht niet genoeg. Volgens haar is 2 maanden eigenlijk ook te kort. Als je te weinig tijd hebt sla je namelijk al gauw de vele (al dan niet meerdaagse) hikes over, terwijl die juist de moeite waard zijn.

Tip om goedkope excursies boeken

Maud boekte de meeste excursies via Grabone.co.nz. In 7 maanden dat ze er zat heeft ze een hoop cheap ass deals kunnen regelen zoals skydiven, abseilen bij de Waitomo caves of de Milford sound boot tocht! Wilma is juist fan van de website Bookme.co.nz en boekte daar veel goedkope tours.

Festival meepakken tijdens het backpacken in Nieuw-Zeeland?

Er zijn in Nieuw-Zeeland ook leuke feestdagen en festivals die je mee kunt pakken als je er aan het backpacken bent. Judith ging bijvoorbeeld naar het Festival Toast Martinborough, een geweldig wijn festival waarbij 10 wijngaarden deelnemen en je dus allerlei wijnen kunt proeven. Een tip: Bestel je tickets op tijd, want anders zijn ze uitverkocht. Natascha ging juist naar het Festival of Lights. Daar kun je lekker chillen op verschillende avonden en allerlei bandjes bekijken. Ook fijn: De toegang is gratis toegankelijk. Je kan het Festival of Lights op instagram volgen via @tsbbankfestivaloflights. Bovenstaande foto’s zijn ook van dat account. Ook in Waitangi vind je een gaaf festival, namelijk de jaarlijkse Waitangi Day en dat wordt elk jaar op 6 februari gevierd. Er zijn dan allerlei optochten te vinden.

Wijn proeven in Nieuw-Zeeland

Krijg je niet genoeg van bovenstaande festivals? Dan zijn er meer plekken om wijn te proeven of om te genieten van een glaasje in Nieuw-Zeeland. Sanne noemt Queenstown als de perfecte plek voor een glaasje. Roos zegt: Bijzonder mooi en speciaal voor liefhebbers van een glaasje wijn is Waiheke island nabij Auckland. Suzanne zegt dat je echt moet gaan wijnproeven in Marlborough. Ook Ank tipt Marlborough Sounds, ze zegt dat je het beste daar een local bach (vakantiehuisje) kunt huren en vanuit daar goed kunt fietsen en lopen. Neem vervolgens een goed wijntje mee, eventueel wat kai (eten!) en geniet gewoon lekker van het uitzicht. Dit klinkt heel anders dan de Goon in Australië dus!

Reizen door Nieuw Zeeland

Vergeet het Noordereiland niet!

De gouden tip van Bart: Spendeer vooral tijd op het Noordereiland! Veel reizigers die hij sprak dachten dat alleen het Zuidereiland zo fantastisch en mooi is. Dat is natuurlijk ook zo, maar er is veel meer te doen op het Noordereiland en ook dat eiland is super mooi. Volgens hem moet je Northland boven Auckland niet vergeten. Daar zijn bijvoorbeeld grotten met glowworms te vinden waar je zo in kan lopen. Ook vind je er Kauri bomen en spectaculaire stranden. Maar laat je ook vooral lekker een beetje verdwalen en volg niet alleen de toeristische trekpleisters, dan ontdek je misschien juist de meest gave hidden gems.

weer in Nieuw Zeeland

Hou altijd rekening met het (slechte) weer in Nieuw-Zeeland

Uit bovenstaande blijkt maar alt te goed dat Nieuw Zeeland ontzettend veel gave dingen te bieden heeft. Het enige minpunt volgens Kirsten is alleen dat veel activiteiten zoals skydiven, para/hanggliden, Franz Josef glacier hiking of de Kaikkoura walvis en dolfijnen tours, sterk afhankelijk zijn van het weer en deze vaak worden gecanceld. Het weer in Nieuw-Zeeland is namelijk vaak niet al te best, dus bereid je daarop voor als je hier naartoe gaat voor een reis. Al zorgt het weer ook wel weer voor foto’s als bovenstaande, deze is gemaakt door Kirsten.

Cathedral cave nieuw zeeland tips

Geniet ook van de rit, in Nieuw-Zeeland vind je eindeloos veel mooie wegen

We kregen heel wat tips binnen als: Ga in Nieuw-Zeeland ook gewoon verdwalen en geniet er gewoon van dat je onderweg bent in dit land. Alleen de wegen zijn er soms al ontzettend mooi. Zo zeggen zowel Marloes en Jennifer dat je echt over de “Forgotten Highway” moet rijden, die naam alleen al klinkt al magisch… Yvonne en Jennifer tippen beide de Coromandel en dat je daar echt naartoe moet rijden, dit is een route langs de kust. Coromandel is een schiereiland en Tim zegt dat je hier naar Lonely beach en Cathedral cave moet rijden. Tim maakte ook bovenstaande en onderstaande foto! Volgens Saar mag je State Highway 73 niet overslaan. Ook vind je langs de weg vaak mooie watervallen of zoals Yas zegt de gratis “East Cape” vuurtoren dat de meest oostelijke vuurtoren van de wereld is, hier moet je vooral in de ochtend naartoe. Frans tipt juist het plaatsje Geraldine, een plaatsje dat volgens hem én Lonely Planet tot een van de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland behoort.

Coromandel bij cooks beach nieuw zeeland tips

Slaap bij een Farmstay en zoek de lokale bevolking op tijdens het backpacken

Judith vond het een aanrader om bij Farmstay’s te blijven slapen. Je slaapt dan op het platteland en hebt echt de mogelijkheid om die kant van Nieuw-Zeeland te ontdekken. Maar zoek sowieso de lokale bevolking op tijdens je reis, zij kunnen je immers naar de leukste plekjes brengen.

→ Bekijk hier al onze Nieuw-Zeeland artikelen