Australie

Op reis naar Australië? Dit wil je weten!

Een reis naar Australië is voor de meesten een reis om nooit te vergeten. Heel veel backpackers gaan er heen als ze voor het eerst gaan backpacken, maar het is ook een hele toffe roadtrip bestemming. Dat het er relaxt reizen is, is alom bekend maar de grootte van het land zorgt ook voor vele verschillen in flora en fauna. Zo kan je de droogte beleven in de outback of een tropische regenbui meemaken in het Daintree Rainforest. Ook zijn er verschillende bijzondere diersoorten in het wild te zien. Voorbeelden zijn natuurlijk de welbekende kangoeroe, maar ook de koala beer of de krokodil zijn dieren die je in Australië meer dan eens ziet. Wat betreft grote steden kun je in Australië ook goed terecht. Begin bijvoorbeeld je reis in het zuidelijke Melbourne of trek naar het levendige Sydney en Brisbane. Benieuwd wat je echt niet wilt missen als je op reis naar Australië gaat? En welke info je even goed moet doorlezen voor je vertrekt? Check de tips hieronder!

Mijn Bucketlist australie

Highlights die je niet wilt missen als je op reis gaat naar Australië

Een aantal dingen die je tijdens een reis door Australië eigenlijk niet mag missen zijn:

1. Sydney

Sydney is samen met Melbourne en Brisbane een van de populairste steden in Australië. Je vindt er onder meer het befaamde Opera House, maar ook leuke stranden als Bondi Beach en Manly waar je meer dan goed kunt surfen. Ook kun je er leuk wandelen of zwemmen in de zee en in lagoons. Hier vind je 9 tips voor Sydney en ga je liever de natuur in? Lees hier meer over de Blue Mountains!

2. Whitehaven Beach bij de Whitsunday Islands

Een van mooiste stranden en natuurgebieden van Australië is Whitehaven Beach. Het hagelwitte zand en de zee die uit verschillende kleuren blauw bestaat zorgen voor een spectaculair uitzicht. Klim vooral even via de bossen naar het uitzichtpunt, vanaf daar heb je zeker het beste uitzicht. Je kunt dit strand bezoeken met een boot vanaf Airlie Beach.

3. Wave Rock

Nabij Perth, gelegen aan de westkust van Australië, vinden we Wave Rock. Een bijzonder gebergte dat eruit ziet als versteende golven in een diep rode kleur. Magisch om te zien!

4. Uluru Rock

In het hart van Australië vind je de Uluru Rock. Een grote en rood gekleurde rotsformatie. Dit gebied van Australië wordt dan ook niet voor niets het Rode Centrum genoemd. Onze tip: Bezoek deze rots tijdens zonsop- of ondergang, de kleuren van de rots schijnen dan extra mooi te zijn.

5. Great Barrier Reef

Australië staat bekend om haar watersporten. Zo kun je er niet alleen goed surfen, maar ook meer dan goed snorkelen en duiken. Je vindt aan de oostkust namelijk het Great Barrier Reef. Hier zie je het meest kleurrijke koraal en talloze vissen. Vanaf het Noorderlijk gelegen Cairns kun je goed een tour boeken en deze onderwaterwereld bezoeken.

6. Melbourne

Melbourne wordt gezien als een bruisende, levendige stad en is bij veel reizigers aardig populair. Je vindt er dan ook een overdaad aan leuke hotspots, maar ook in de omgeving kun je veel toffe dingen doen. Lees hier alle tips voor Melbourne!

7. Magnetic Island

Wil je super graag een koala in het wild zien? Dan moet je naar Magnetic Island gaan! Er zijn een paar natuurgebieden daar waar je zomaar ineens in een boom kunt tegenkomen. Super tof om mee te maken! Lees hier wat voor dieren je nog meer kan tegenkomen in Australie

8. Yarra Valley

Dol op wijn? Dan moet je naar de Yarra Valley, daar vind je super veel wijngaarden waar je allerlei proeverijen kunt doen en wijngaarden kunt bezoeken. Lees meer over de Yarra Valley

9. Byron Bay

Een van de leukste hippie dorpjes aan de Oost-kust van Australië dat is Byron Bay. Je vindt hier veel hostels, je kan er super goed uitgaan en niet veel verder vind je het hippie dorpje Nimbin!

10. Brisbane

Een van de tofste steden aan de Oost-kust van Australië vonden wij Brisbane, je vindt hier een super toffe lagoon en in de stad zelf vind je veel winkeltjes. Als je dus nog nieuwe kleding wilt shoppen, ben je hier aan het juiste adres!

Australie maand in Augustus

Nog wat praktische tips voor als je op reis naar Australie gaat

We krijgen heel vaak bepaalde vragen van mensen die op reis naar Australië gaan, die beantwoorden we hieronder:

Beste reistijd om naar Australie op reis te gaan?

Voor Australie zijn er eigenlijk verschillende beste reistijden. Als je naar Zuid-Oost Australië gaat kun je bijvoorbeeld het beste in maart of april gaan of juist van september tot en met december. De temperatuur is dan lekker en er valt niet te veel regen. Ga je naar het Noord-Oosten dan kun je beter van juni tot en met november gaan. Ga je naar het westen dan kun je beter van oktober tot en met april gaan en het centrale deel van Australië is juist in april en mei mooi of van augustus tot en met oktober.

Werken in Australië?

Natuurlijk kun je jouw reis door Australië ook combineren met een aantal weken of zelfs maanden werken. Er zijn verschillende baantjes in Australië waar je als backpacker redelijk gemakkelijk terecht kunt. Hier kun je er alles over lezen en om je alvast een idee te geven waar je aan kan denken: Je kan in Australië redelijk goed Horeca werk vinden, maar nog gemakkelijker is het om werk op boerderij te vinden, daarnaast kun je denken aan een baan als au pair of je kan aan vrijwilligerswerk denken.

Een visum voor je reis naar Australië aanvragen?

Er zijn verschillende Australische visa die je kan aanvragen als je hier naartoe op reis gaat. Welk visum voor jou het beste is en nodig, hangt van een aantal dingen af. We hebben hier een overzicht van visa voor Australië gemaakt. Vraag dit visum wel op tijd aan, want het kost soms even tijd om uit te zoeken welk visum het beste is voor jou en soms kost het ook even tijd voordat het goedgekeurd wordt.

→ Bekijk hier al onze Australie artikelen