Reisinformatie Australië

Een reis naar Australië is voor de meesten een reis om nooit te vergeten. De grootte van het land zorgt voor vele verschillen in flora en fauna tussen gebieden. Zo kan je de droogte beleven in de outback of een tropische regenbui meemaken in het Daintree Rainforest. Ook zijn er verschillende bijzondere diersoorten in het wild te zien. Voorbeelden zijn natuurlijk de welbekende kangoeroe, maar ook de koala beer of de krokodil zijn dieren die je in Australië meer dan eens ziet. Wat betreft grote steden kun je in Australië ook goed terecht. Begin bijvoorbeeld je reis in het zuidelijke Melbourne of trek naar het levendige Sydney en Brisbane.


Highlights Australië

Een aantal dingen die je tijdens een reis door Australië eigenlijk niet mag missen zijn:

Sydney

Sydney is samen met Melbourne en Brisbane een van de populairste steden in Australië. Je vindt er onder meer het befaamde Opera House, maar ook leuke stranden als Bondi Beach en Manly waar je meer dan goed kunt surfen. Ook kun je er leuk wandelen of zwemmen in de zee en in lagoons. en hier vind je 9 tips voor Sydney

Whitehaven Beach

Een van mooiste stranden en natuurgebieden van Australië is Whitehaven Beach.Het hagelwitte zand en de zee die uit verschillende kleuren blauw bestaat zorgen voor een spectaculair uitzicht. Klim vooral even via de bossen naar het uitzichtpunt, vanaf daar heb je zeker het beste uitzicht. Je kunt dit strand bezoeken met een boot vanaf Airlie Beach.

Wave Rock

Nabij Perth, gelegen aan de westkust van Australië, vinden we Wave Rock. Een bijzonder gebergte dat eruit ziet als versteende golven in een diep rode kleur.

Uluru Rock

In het hart van Australië vind je de Uluru Rock. Een grote en rood gekleurde rotsformatie. Dit gebied van Australië wordt dan ook niet voor niets het Rode Centrum genoemd. Onze tip: Bezoek deze rots tijdens zonsop- of ondergang, de kleuren van de rots schijnen dan extra mooi te zijn.

Great Barrier Reef

Australië staat bekend om haar watersporten. Zo kun je er niet alleen goed surfen, maar ook meer dan goed snorkelen en duiken. Je vindt aan de oostkust namelijk het Great Barrier Reef. Hier zie je het meest kleurrijke koraal en talloze vissen. Vanaf het noorderlijke Cairns kun je goed een tour boeken en deze onderwaterwereld bezoeken.

Melbourne

Melbourne wordt gezien als een bruisende, levendige stad en is bij veel reizigers aardig populair. Je vindt er dan ook een overdaad aan leuke hotspots, maar ook in de omgeving kun je veel toffe dingen doen. Lees hier alle tips voor Melbourne!

Werken in Australië?

Natuurlijk kun je jouw reis door Australië ook combineren met een aantal weken of zelfs maanden werken. Er zijn verschillende baantjes in Australië waar je als backpacker redelijk gemakkelijk terecht kunt. Hier kun je er alles over lezen en om je alvast een idee te geven waar je aan kan denken: Je kan in Australië redelijk goed Horeca werk vinden, maar nog gemakkelijker is het om werk op boerderij te vinden, daarnaast kun je denken aan een baan als au pair of je kan aan vrijwilligerswerk denken.

Een visum voor je reis naar Australië aanvragen?

Er zijn verschillende Australische visa die je kan aanvragen als je hier naartoe op reis gaat. Welk visum voor jou het beste is en nodig, hangt van een aantal dingen af. We hebben hier een overzicht van visa voor Australië gemaakt.

Geef een reactie, deel jouw reistips!