werken in australie

Werken in Australie? Bij deze 5 baantjes kun je zo aan de slag!

Naar het buitenland vertrekken en daar een paar maanden werken. Klinkt een beetje als een droom(baan) toch? Helemaal als dat baantje in Australië is te vinden. Australië is een land met waanzinnige natuur, een land waar de lonen soms zelfs ‘hoog’ zijn te noemen (gemiddeld verdien je AUD$ 21 per uur!), er zijn volop banen te vinden, ze werken er graag met Nederlanders (wij Dutchies staan er bekend als sociale, zelfstandige en harde werkers) en het is een land waar je onwijs veel andere mensen vanover de hele wereld ontmoet. Lijkt het je wel wat om die kant op te gaan? Dan vraag je je vast af hoe je vanuit Nederland kunt regelen dat je kan werken in Australië. Wij vroegen Travel Active om advies en het resultaat: Vijf baantjes die je gemakkelijk kunt regelen vanuit ons eigen kleine kikkerlandje. Lees gauw verder en wie weet zit jij straks als digital nomad ergens in Oceanië (oh en als je nog leuke tips zoekt, check dan deze goedkope backpackgids voor Australië!)

Werken in Australië? Dit zijn 5 baantjes waarbij ze jou zo aannemen:

→ Tip: Regel een baan via Yobbers
→ Taalcursus doen in Australië? Check Travelactive of Activity International

werken in australie horeca

5. Horeca werk doen in Australië

Werken achter de bar van een pub, in een gezellig koffietentje of juist bij een restaurant van een drukbezocht hotel. Horeca werk is in Australië makkelijk vindbaar en het betaalt nog eens goed ook, zo verdien je al gauw zo’n 17 tot 30 dollar per uur afhankelijk van je ervaring. Helemaal in toeristische gebieden is vaak veel werk te vinden en ook voor verschillende periodes. Dus of je nu een jaar, 6 maanden of maar 3 maanden beschikbaar bent. Er is in Australië bijna altijd wel wat te vinden. Bovendien hoef je in tegenstelling tot Nederland niet per se horeca ervaring te hebben, dus dat kan fijn zijn als je nog niet zoveel op je CV hebt staan! Lijkt zo’n horeca baan je wel wat? Lees hier meer over het vinden van goedbetaald horeca werk in Australië!

werken met fruit

4. Werken op een boerderij in Australië

Het land in Australië is gigantisch, ruig en imponerend. Je vindt er eindeloze vlaktes, vruchtbare groene gebieden en rotsachtige oorden. Boerderijen zijn in Australië ook volop te vinden en hier werken is zeker een optie. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens met paarden willen werken in het buitenland? Lijkt het je gezellig om fruit te plukken met een grote groep andere backpackers? Of zou je juist graag een keer op een tractor over het land razen en de volgende dag een kudde schapen op een dirtbike verzamelen om ze vervolgens terug naar de ranch te brengen? Dan is dat zeker mogelijk in Australië! Bovendien kan een organisatie als Travel Active je gemakkelijk aan zo’n baantje helpen. Zo kun je via hun eerst een vijfdaagse cursus volgen met als resultaat dat je daarna gegarandeerd aan baan vindt op een boerderij. Lees meer over werken op een boerderij in Australië.

3. Als au pair werken bij een Australisch gezin

Heb jij oppassen altijd al leuk gevonden? En ben jij graag de hele dag met kinderen bezig? Dan is werken als au pair zeker iets voor jou! Je leeft dan bovendien ook nog eens bij een Australisch gezin waardoor je de typische no worries mentaliteit ultiem ervaart. Tegelijk kun je ook je Engels oefenen en dit werk combineer je ook makkelijk met backpacken. Zo kun je na je werk als au pair gemakkelijk verder reizen door Australië of je pakt het vliegtuig door naar mooie plekken in Azië. Ontdek wat je als au pair kunt verdienen en lees hier ook hoe je kan werken als au pair!

Vrijwilligers werk doen in australie

2. In Australië vrijwilligerswerk doen

Oke, dit baantje levert niet echt geld op en kost eerder wat. Maar door te werken als vrijwilliger maak je vaak wel de gaafste dingen mee. Als jouw levensmotto “You can always make money, you can’t always make memories” is, past dit baantje dan ook perfect bij jou. Zo kun je in Australië als vrijwilliger aan de slag in de prachtige regenwouden, spectaculaire onderwaterwereld of juist nauw in contact komen met de authentieke Aboriginal cultuur. Ontdek hier meer over vrijwilligerswerk in Australië!

werken in australie backpacker

1. Werken als backpacker

Werken als backpacker! Huh?! Oke, hier bedoelen we eigenlijk mee dat je reizen in Australië perfect kunt combineren met werken in Australië. De voordelen? Je hoeft in Nederland minder te sparen, omdat je voor je gaat reizen eerst in Australië gaat werken. In Australië verdien je namelijk al gauw meer, dan dat je in Nederland zou doen. Verder perfectioneer je je Engels en de kans is groot dat je ook nog eens vrienden voor het leven maakt. Een organisatie die je goed kan helpen bij werken en reizen in Australië is de Australische organisatie Work & Travel company dat ook nauw samenwerkt met Travel Active. Lees hier meer over werken en reizen in Australië. Daar wordt op vragen als “Hoe kom je aan een baantje?”, “Hoe snel vind je een baan als backpacker” en “Hoeveel verdien je in Australië” antwoord gegeven. Of check de vacatures op Yobbers eens! Bij Yobbers hebben ze speciale work & travel vacatures.

Een top 10

Benieuwd wat je nog meer kan doen? Hier vind je nog 10 andere gave banen in Australië op een rij. Wil je het liefst meteen vertrekken en een vliegticket naar Australië kopen? Check dan eens Skyscanner.nl, daar kun je vaak goedkope tickets vinden.

Benieuwd waar je heen moet tijdens het backpacken in Australië? Check deze backpackroute

backpack route australie boek backpack bestemmingen

Bekijk het boek Backpack Bestemmingen op Bol.com

→ Bekijk hier al onze Australie artikelen