Gold Coast Australië

Gold Coast: 6x surfen in Australië

Wil je surfen in Australië? Breng dan een bezoek aan de Goldie, ook wel de Gold Coast genoemd. Hier zijn talloze goede surfspots. En je hoeft er niet eens goed voor te surfen, kijken geeft ook al veel voldoening. Wil je toch het water in? Wees voorbereid: je bent hier niet alleen en iedereen kan heel goed surfen. Toch mag dat je er absoluut niet van weerhouden om het water in te gaan en te genieten van de golven.

Waar ligt de Gold Coast in Australië?

De Gold Coast ligt ten zuiden van Brisbane, de stad waar we in Australië naar toe vlogen. Dit gebied ligt in Queensland, in het oosten van het immense land dat zich Australië noemt. In ongeveer een uur rijden van Brisbane ben je in het zuidelijkste puntje van de Gold Coast, Coolangatta genaamd. Deze bekende surfspot, waar veel bekende surfers (zoals Mick Fanning) regelmatig gespot worden, ligt op de grens van de staat Queensland en New South Wales.

De leukste manier om aan de Gold Coast te overnachten

Als je hier in een busje slaapt zoals wij deden, is dat heel bizar, aangezien de regels van New South Wales voor wild slapen en parkeren soepeler zijn dan in Queensland. Dit was erg grappig om te zien, want aan de ene kant van de heuvel zag je een volledig lege parkeerplaats, en aan de andere kant van de heuvel stond het vol met de meest kleurrijke busjes. Dit punt waar ik het over heb, is bij het Captain Cook Memorial, dat een duidelijke grens heeft tussen de twee staten. Een echte aanrader om te slapen, en ook dicht bij de nummer 1 surfspot van de Gold Coast, Snapper Rocks!

Gold coast Australië

6 x  Surfen aan de Gold Coast in Australië

Benieuwd waar je het allerbeste kan gaan surfen aan Gold Coast in Australië? Dit zijn de beste plekken!

1. Snapper Rocks, Coolangatta

De mooiste surfspot aan de Gold Coast. Als je de foto ziet, begrijp je waarom (golf na golf na golf op een goede dag!). Maar iedereen weet dit ook, dus als het een goede dag is, zijn er zeker wel 100 mensen in de zee. Surflegende Mick Fanning surft hier ook wel eens, maar ook heel veel andere hele goede surfers. Het lijkt erop dat iemand hier bijna het wereldrecord van Peru voor de langste golf heeft verbroken. Deze golf die iemand reed duurde bijna vier (!) minuten, met een afstand van ongeveer twee kilometer. Je begint bij Snapper Rocks en surft soms helemaal naar Kirra, drie stranden verderop.

2. Rainbow Bay (de plek waar ik altijd surfde, naast Snapper Rocks)

Deze golf ligt letterlijk naast Snapper Rocks, maar is iets vriendelijker voor beginners. Ik surfte hier meestal omdat ik het niet leuk vond om een ​​super beginner te zijn tussen al die goede surfers bij Snapper Rocks. Hier worden altijd hele mooie golven gevormd, vaak hoog, maar zo leer je het meteen ook goed.

3. Burleigh Heads

We hebben hier ongeveer vijf maanden gewoond toen we in Australië woonde. Het is echt een prachtige plek met een Nationaal Park naast het strand waar je prachtige wandelingen kunt maken en altijd bijzondere Australische dieren tegenkomt (zoals die rare zwarte kalkoen dingen die achter elkaar aan sprinten). Behalve dat het een prachtige plek is, kun je er ook goed surfen. Direct naast het Nationaal Park, om precies te zijn. Hier ga je het water in, en vanaf hier ontstaan ​​de golven. Soms zijn de golven erg mooi, maar soms ook erg groot en steil, en soms is het ook erg druk, maar desondanks is het een hele mooie locatie om te surfen aan de Gold Coast.

Surfen Australië Surfen in Australië

4. Currumbin-punt

Deze surfspot ligt tussen Burleigh Heads en Coolangatta. Net als in Byron Bay heb je twee kanten waar je kunt surfen, de ene kant werkt vaak goed voor de beginner en de andere kant is wat ruiger voor de meer gevorderde surfer. Vaak zijn hier golven te vinden, ook al is er op andere plaatsen niets. Op deze locatie worden vaak surflessen gegeven. Een goede plek om af en toe te checken. Lees hier meer over Byron Bay.

5. Palm Beach

Deze plek ligt dicht bij Burleigh Heads, maar vaak wat rustiger. Het is op 21st Avenue om precies te zijn, en nadat je uitgesurft bent, kun je lunchen bij onze favoriete lunchplek: Mr Bengel, waar we na het surfen vaak een lekkere chocoladesmoothie kregen! We proefden ook zowat alles van de lunchkaart: het vegetarische broodje met halloumi-kaas is een echte aanrader. Maar om terug te komen op het surfen, dat kan hier ook.

6. Cabarita

Dit is misschien wel het mooiste strand uit het lijstje, het ligt iets verder dan de Gold Coast, maar dit mag niet ontbreken, want het is echt een stukje paradijs. We hebben hier heel vaak geslapen met ons busje vlakbij het strand. Je kunt hier heel goed surfen, maar als je geen zin hebt kun je een lange strandwandeling maken, de bult beklimmen voor het uitzicht of, als je budget het toelaat, een cocktail drinken in het prachtige Boutique Hotel. Of gewoon relaxen op het strand met een boek. Persoonlijk vond ik dit geen geschikte plek voor beginners, omdat er soms ‘Shore dumps’ waren, en ik daardoor een paar keer de surfplank op mijn hoofd kreeg, waardoor ik lang schrik had om weer te gaan surfen. Mijn vriend hield hier juist altijd van het surfen, dus als je een beetje beter bent, is deze plek perfect, met snelle golven en lange, lege rijen.

Gold Coast Australië camper

En, al zin gekregen om naar de Gold Coast in Australië te gaan?

Lijkt het jou ook zo gaaf om te gaan surfen in Australië? En wil je meer lezen? Check dan de tips hieronder. Oh en heb je juist meer tips voor de Gold Coast in Australië? Dan vind ik het alleen maar leuk als je die hieronder deelt in een reactie. Ben benieuwd!→ Bekijk hier alle artikelen over Australië