Dieren in Australie

Dieren in Australie, welke Australische dieren kun je tegen komen tijdens je reis?

Wanneer je gaat backpacken of rondreizen in Australie kom je op allerlei soorten plekken en ontdek je de meest waanzinnige dingen. Denk aan eens stad als Sydney, aan het great barrier reef of aan de prachtige Whitsundays. Maar naast natuurgebieden en steden zijn in Australie ook allerlei dieren te vinden. Een aantal bijzondere Australische dieren om tegen te komen tijdens een reis door dit land zijn hieronder op een rij gezet. Welke van de tien heb jij al gezien of wil je juist nog graag een keer tegenkomen?

10x Dieren in Australie

1. Kangoeroes & Wallabies

Als er een dier is waar Australie bekend om staat, dan zijn het wel Kangoeroes of in Australie ook wel Wallabies genoemd. Wallabies is namelijk een omschrijving voor verschillende types van deze beesten. Wij hebben ze vooral rondom Mission Beach gezien, met als hoogtepunt dat in ons hostel allemaal baby wallabies waren toen we daar aankwamen.

2. Roggen & kwallen

Toen wij naar Whitsundays gingen zwommen rondom onze boot gigantische roggen. Mocht je dus gaan duiken of gewoon aan het zwemmen zijn, houd er rekening mee dat deze giga beesten er ook kunnen zijn. En ook handig om te weten, Australie staat ook bekend om haar kwallen. Op veel stranden zie je dan ook vlaggen of borden waarbij gewaarschuwd wordt voor hun tentakels. Vooral het linker plaatje hieronder zou ik niet willen meemaken.

3. Koala beren

Wij hebben ze gespot toen we op Magnetic Island waren. Je hebt daar een natuurpark en daar hangen de Koala’s rustig in bomen te slapen. Kijk wel goed om je heen als je hier bent, want het is heel makkelijk om ze niet te spotten. Wij hebben meer dan eens gehad dat andere mensen ons erop moesten wijzen.

4. Krabben of kreeften

Of je nu in Whitsundays bent of aan het liften op Magnetic Island, krabben of kreeften kun je altijd tegen komen. Onze lift op Magnetic Island had net een super grote kreeft gevangen en bij Whitsundays zag je juist allemaal kleine krabbetjes over het strand rennen.

5. Slangen

In Australie vind je niet alleen vissen of buideldieren, maar ook minder leuke animals (als je het mij vraagt tenminste) en dan heb ik het in dit geval over slangen. Wij hebben deze gespot in het Daintree Rainforest.

Slangen australische dieren

6. Ontelbaar veel kleurige vissen

Met een gebied als het Great Barrier Reef kun je niet anders dan oneindig veel kleurig koraal en vissen hebben. Een keer snorkelen of duiken in Australie is dan ook echt aan te raden, want de onderwaterwereld is er zo indrukwekkend mooi. Ik heb op veel plekken gesnorkeld, maar zo mooi als het Great Barrier Reef kom je niet gauw tegen. Wij boekten een tour vanuit Cairns waarbij we bij onze snorkeltour ook een gratis sessie duiken kregen.

7. Pelikaan vogels

Wanneer je in Cairns bent en je aan het chillen bent bij de lagoon kun je ze over de zee zien vliegen: Pelikanen. In grote groepen bewegen ze zich over het water en voor Australiers is het vast heel normaal, maar ik vond het wel indrukwekkend om te zien.

8. Casuaris

Toen wij een tocht maakte door het Dantree Rainforest in het noorden van Australie, waarschuwde onze gids ons vooral voor Casuarissen. Dit zijn grote loopvogels die 85 kilo kunnen worden, extreem hard kunnen rennen (50 kilometer per uur) en doen denken aan struisvogels maar dan met fellere kleuren. Een bijzondere verschijning vanwege de grootte en de kleuren, maar ook een die je liever niet tegen komt want deze vogel kan in het wild best gevaarlijk zijn en je een harde trap geven die dodelijk kan zijn. Gelukkig zijn wij er geen een tegen gekomen! Oorspronkelijk komt de Casuaris trouwens uit Nieuw-Guinea.

9. Krokodillen

We hebben geprobeerd ze te spotten en hebben ook wel een baby gezien, maar in Australie leven ook gigantische krokodillen. Je kent ze misschien ook wel van die outback filmpjes.

Australische dieren krokodillen

10. Spinnen

Ik ken eigenlijk niemand die ervan houdt, maar in Australie zijn ze zeker volop aanwezig. Vooral in van die grote natuurparken: Spinnen. Ze hangen in grote webben boven de wandelpaden of tussen bomen, dus kijk uit waar je loopt!

Welke Australische dieren wil jij nog een keer zien?

Staat een reisje naar Australie nog op jouw planning? Welke dieren zou je dan wel eens willen zien of juist liever vermijden? Laat het hieronder weten in een reactie. Oh, en als je nog meer tips wilt voor backpacken in Australie of leuke wijngaarden in Australie moet je op deze links klikken.

→ Bekijk hier al onze Australie artikelen