Gratis (!) Discovery Pass Canada: Hiermee kun je naar alle national parks in Canada!

Ga of wil je naar Canada toe en wil je dan de national parks in het land bezoeken? Dan hebben we iets heel leuks voor je gevonden! Omdat Canada 150 jaar bestaat in 2017, geven ze aan iedereen die het wilt een gratis Discovery Pass Canada weg! Met deze pas heb je het hele jaar gratis toegang tot alle Parks Canada plekken. Je kan dus gratis fel blauwe meren bezoeken, felgroene bergen bewandelen en wilde dieren proberen te spotten.

Gratis Discovery Pass Canada

Je kan de gratis Discovery Pass Canada online aanvragen op de website van de Canadese Overheid, zij hebben deze gratis pas ook in het leven geroepen vanwege het 150-jarig bestaan. Het enige dat je online hoeft in te vullen op de website is je naam, adres en e-mailadres. Vervolgens zie je dat je 0,- dollar hoeft af te rekenenen en er worden ook geen servicekosten in rekening gebracht, dus de pas is echt helemaal gratis. Wanneer je de pas hebt aangevraagd, wordt hij binnen enkele dagen/weken bij je thuis bezorgd. Als je plannen of dromen hebt, om Canada te bezoeken in 2017, is het zeker aan te raden om de pas dus te bestellen. Hij is namelijk het hele jaar geldig. Verder hoeft ook niet elke persoon de pas los te bestellen, je hebt namelijk maar 1 pas nodig per reisgroep/stel of familie.

Hoeveel bespaar je met deze gratis pas?

Normaal gesproken betaal je zo’n 44 euro voor een jaarpas of maar liefst 89 euro voor een groepspas (dan kan je met maximaal 7 personen de parken in). In 2017 kost de pas dus helemaal niets!

Zo ziet de Discovery Pass Canada eruit

Gratis Discovery Pass Canada

Waar kun je met de Discovery Pass Canada naartoe?

Je kan met deze pas het gehele jaar naar alle National Parks, National Marine Conservation Areas en National Historic Sites in Canada die behoren bij “Parks Canada”. Parken waar je onder andere naartoe kunt zijn:

  • Jasper National Park, maak wandelingen langs of door de mooiste bergen
  • Banff, hier maak je mooie wandelingen en vind je watervallen en warmwaterbronnen
  • Marble Canyon in Kootenay National Park
  • Mingan Archipelago National Park Reserve bij Quebec in de buurt
  • Voor de mooiste sterrenhemels ga je naar Grasslands National Park

Moet je extra kosten verwachten naast de Discovery Pass Canada?

Is er nog iets wat je wellicht wel moet betalen ook al heb je deze pas? Ja misschien wel, zo is het wellicht nog nodig dat je extra moet betalen als je ter plekke bent voor de kosten van tours of excursies en ook de kosten voor parkeerplekken zijn niet inbegrpeen. Ook camping plekken kun je niet betalen met deze pas.

Geldigheid van deze pas

Zoals gezegd, kun je de pas nu gratis aanvragen en je kan hem vervolgens gebruiken van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017. Hij is dus echt het gehele jaar geldig.

Eerst meer zien van Canada? Bekijk onderstaande filmpje!


Wil je naar Canada?

Handige links:

Vliegtickets naar Canada Hotels in Canada

→ Bekijk hier al onze artikelen over Canada