Boathouse_JasperParkLodge

Tips voor een ultieme Canada roadtrip naar Edmonton & Jasper

Wil je in Canada gaan roadtrippen, dan is de kans heel groot dat je direct aan een roadtrip door West-Canada denkt. In dit deel vind je namelijk waanzinnige natuurlijke highlights én je kan er naar onwijs toffe steden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een route te volgen die van Vancouver naar Calgary loopt, zoals wij hier deden in 2 weken, en onderweg diverse natuurgebieden bezoeken. Maar een roadtrip vanuit Edmonton naar Jasper en weer terug is ook een perfecte trip. Edmonton is namelijk een van de tofste steden van West-Canada en in Jasper National Park vind je misschien wel de mooiste highlights van heel West-Canada! Bovendien kun je vanuit Nederland mega goed vliegen op Edmonton, haal vervolgens een huurauto op zodra je aankomt en als je daarna langs de mooiste plekjes in Jasper National Park rijdt dan weet je zeker dat je een trip beleeft die je niet snel meer zal vergeten.

Zo beleef je een ultieme roadtrip naar Edmonton & Jasper

Edmonton Jasper roadtrip Lexography.YEG Edmonton_Legislature Building_Raymond_Dam Edmonton_Elk_Island_National_Park_Canoeing_Sunset Roadtrip Edmonton Jasper Skyline_Evening_AtTheLookout roadtrip Edmonton Jasper DOSC

Start van je roadtrip: Edmonton

Vanuit Nederland kun je met KLM rechtstreeks naar het Edmonton International Airport vliegen. Wat ideaal is, want: Geen overstap gedoe én je bent snel aan de andere kant van de wereld. Eenmaal in Edmonton aangekomen, zul je ontdekken dat dit een super veelzijdige stad is. In het centrum barst het van de leuke tentjes, check deze restaurant tips voor Edmonton maar. Het is een echte festivalstad, zo wil je zomers het Fringe Festival niet missen waar muziek en theater centraal staat. Al worden daarbuiten ook genoeg toffe events georganiseerd. Ook kun je vanuit de stad gave activiteiten ondernemen, langs de rivier die door de stad loopt kun je bijvoorbeeld mooi mountainbike tochten maken (dit is in de Edmonton’s River Valley), het uitzicht op de skyline is heel tof om te zien én je kan vanuit de stad makkelijk naar Elk Island. Zo druk als de stad is, zo sereen en rustig is het bij Elk Island én je kunt hier gave wildlife spotten!

→ Meer weten: Lees hier alle 10 redenen om een keer naar Edmonton te gaan
→ Check ook: De website van Explore Edmonton voor meer informatie

Rij vanuit Edmonton naar Jasper

Vanuit de stad Edmonton rijd je zo naar het plaatsje Jasper. Het ligt ongeveer 365 kilometer van elkaar en daar rij je ongeveer 4 uur over. Met een huurauto is dat in één dag perfect te doen en zodra je in Jasper aankomt, begeef je je in een totaal andere omgeving.

Jasper: Dit wil je er zien en doen!

Wanneer mensen spreken over Jasper kunnen ze doelen op het kleine stadje met slechts 4.500 inwoners. Maar ook het natuurgebied Jasper National Park wordt er mee aangeduid. Je komt hier eigenlijk ook niet voor het stadje met dorpse karakter, je rijdt hier naartoe voor de overweldigend mooie natuur. Je bevindt je hier namelijk in de Canadese Rocky Mountains en je vindt in het gebied rondom het plaatsje een paar extreem mooie natuurlijke highlights. Het is zelfs zo mooi dat Jasper National Park in de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Plekken die je hier echt niet wilt missen zijn Pyramid Lake (hier moet je trouwens ook echt een kano tocht maken via Wild Current), maak een helicopter vlucht, bezoek de Athabasca Glacier en Athabasca Falls. Ga ook zeker naar het magisch mooie Maligne Lake en Spirit Island. Oh en met wat geluk… Spot je tijdens het rijden een beer! Die leven hier namelijk. Net als wilde vossen en elanden. Verder kun je in dit gebied natuurlijk fantastisch hiken, watersport activiteiten ondernemen en ook mountainbiken is tof om hier te doen. En ‘s avonds? Dan moet je ook zeker een keer naar buiten en de lucht bewonderen, Jasper is in 2011 benoemd tot Dark Sky Preserve en de sterrenhemel is hier fantastisch mooi.

→ Meer weten: Lees hier al onze tips en to do’s voor Jasper National Park
→ Check ook: De website van Jasper Travel voor meer informatie

roadtrip jasper en edmonton canada jasper roadtrip wildFoxes_CRSimoneHeinrich Mountain Lake Tonquin Valley jasper edmonton jasper national park CR Robin Laurenson Boathouse_JasperParkLodge

Je reis naar Edmonton & Jasper boeken

Via de website Edmonton-Jasper.nl kun je heel makkelijk je Canada trip regeleen. Op deze site vind je namelijk verschillende reispakketten van touroperators en zo gemakkelijk de reis regelen die precies bij jouw wensen past.

Vliegtickets naar Edmonton

We zeiden het net hierboven al even, via KLM kun je rechtstreeks vliegen op het Edmonton International Airport.