highlights in British Columbia, Yoho National Park

Rondreis British Columbia? Deze 6 highlights mag je niet overslaan!

Besneeuwde bergtoppen, levendige en kleurrijke steden, schitterende meren, de ruige Rockies en een grote diversiteit aan dier- en vogelsoorten: Canada heeft elke dag een verrassing in petto. British Columbia is de meest westelijke provincie van Canada en beslaat de volledige westkust. Het landschap wordt gedomineerd door de ruige bergketens van de Rocky Mountains, fjorden, rivieren vol zalm en prachtige ijsblauwe meren. Wat ons betreft is British Columbia een pareltje, en dé plek voor de ultieme rondreis door Canada. Benieuwd naar hoe jij het beste uit je rondreis kan halen? Lees dan over de 6 highlights in British Columbia die je zeker niet mag overslaan!

Vancouver, highlights in British Columbia

1. Vancouver

Je reis door British Columbia is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan wereldstad Vancouver, met recht een van de highlights van British Columbia. De meeste reizigers kiezen ervoor om hun reis in Vancouver te beginnen, of juist te eindigen. Deze stoere stad ligt genesteld tussen de bergen, uitgestrekte valleien en gematigd regenwoud. Wij zijn enorme fan van Vancouver, met name omdat dit een van de weinige plekken op aarde is waar je kan skiën, surfen én tijdens het wandelen orka’s kan spotten. En dat allemaal op één dag! Tip: breng ook zeker een bezoek aan het gigantische Stanley Park. Dit is een stadspark van wel 1.001 hectare groot. Je kan het park per voet ontdekken of op zijn Nederlands: per fiets. Vergeet ook niet langs Beaver Lake te wandelen, het kroonjuweel in het midden van het park. Met een beetje geluk spot je nog een bever!

Lees hier meer over alles wat je kan doen in Vancouver

highlights in British Columbia, route 99

2. Route 99

Route 99 is een adembenemend mooie auto- en motorroute die dwars door British Columbia gaat. Het is een vrij bochtige bergweg die ook wel bekend staat onder de namen ‘Sea to Sky Highway’, ‘Squamish Highway’ en ‘Whistler Highway’. Het snelwegnummer is afgeleid van de voormalige U.S. Route 99, waar deze snelweg oorspronkelijk op aansloot. De weg is een toeristische route die vanuit Greater Vancouver via de populaire wintersportplaats Whistler naar de aansluiting op Highway 97 vlakbij Cache Creek loopt. Tijdens de route kom je langs de meest spectaculaire plaatsen die zeker een fotomoment waard zijn. Denk aan het schilderachtige kustplaatsje Lions Bay, Britannia Beach en Shannon Falls Provincial Park.

haida gwaii island canada

3. Haidi Gwaii Islands

De mistige eilanden van Haida Gwaii, voorheen de Queen Charlotte-eilanden genoemd, zijn 300 km lang en liggen 100 km voor de noordwestkust van British Columbia. De regenwouden, wetlands, zandduinen, stranden, ruige bergen en meren van Haida Gwaii hebben een uitgebreide populatie van planten en dieren die nergens anders op aarde voorkomen. Omdat er zoveel unieke levensvormen zijn ontstaan, worden de eilanden zelfs de Galapagos van Canada genoemd. Dit is een waar paradijs voor natuur- en dierenliefhebbers! Je kan hier onder andere kajakken op de oceaan, duiken, wildlife spotten, hiken of fietsen.

columbia icefield, highlights in British Columbia

4. Columbia Icefield

Oké… De Columbia Icefield ligt officieel misschien op de grens tussen British Columbia en Alberta, maar wat ons betreft toch zeker een highlight die je niet mag overslaan. Ontdek de kracht van de natuur tijdens het Columbia Icefield Adventure – de must-do-ervaring voor elke bezoeker van de Canadese Rockies. In het hart van de ongelooflijke Icefields Parkway ligt een van de grootste ijsvelden ter wereld. Hier reis je op een enorme Ice Explorer naar de spectaculaire Athabasca-gletsjer. Tip: wil je de massa toeristen liever overslaan? Rijd dan met je eigen auto naar de gletsjer zelf, daar is een parkeerplek. Dan kan je zelf naar de voet van de gletsjer klimmen.

Lees hier meer over de Canadese Rockies

Great Bear Rainforest, British Columbia

5. Great Bear Rainforest

Wat is er zo geweldig aan het Great Bear Rainforest? Om te beginnen is het een uitgestrekt gebied met ongerepte wildernis, ongeveer zo groot als Ierland. Het omvat een kwart van ‘s werelds gematigde regenwoud aan de kust. En het is de enige hoek van de planeet waar je de witte Kermode-beer kunt zien, ook wel bekend als de ‘Spirit bear’. Maar dat is nog niet alles. Er is ook een overvloed aan andere dieren in het wild, zoals adelaars, grizzlyberen, zeeotters, dolfijnen en walvissen. Met zeer weinig wegen is het Great Bear Rainforest voornamelijk toegankelijk per boot of watervliegtuig.

highlights in British Columbia, Yoho National Park

6. Yoho National Park

Yoho National Park ligt op de grens van de staten British Columbia en Alberta. Ondanks dat Yoho National Park in British Columbia iets minder bekend is, doet het zeker niet onder aan de nationale parken van Jasper en Banff. Wij vinden het zelfs een van de mooiste nationale parken van British Columbia! De meest bekende bezienswaardigheid in het Yoho National Park is Emerald Lake. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het water van dit meer een felgroene kleur. Tip: huur een kano en ontdek de schoonheid vanaf het water. Naast Yoho National Park beschikt British Columbia natuurlijk over tal van andere prachtige nationale parken. Daar staat British Columbia ten slotte om bekend. Plan je reis dus goed en neem de tijd om de schitterende natuur van deze regio te ontdekken.

Welke highlights in British Columbia wil jij zeker weten bezoeken?


→ Bekijk hier alle artikelen over Canada