vakantie amerika

Op reis naar Amerika: Hoe kies je naar welk deel je gaat?

Wanneer je van plan bent een rondreis door Amerika te maken is het verstandig om eerst na te denken over het deel dat je wilt bezoeken. Is New York een van de hoogtepunten die je niet wilt missen? Kies dan voor een rondreis aan de oost kust van de USA. Bezoek je liever de vele nationale parken die in Amerika te vinden zijn? Kies dan een route die je mee neemt langs de Grand Canyon, Yellowstone national park, Joshua Tree, Bryce Canyon en tal van andere indrukwekkende natuurparken aan de west kust van dit land. Maar ook de Everglades in het Zuiden en de steden Dallas en Miami zijn zeker de moeite waard om naartoe te reizen. Andere gebieden die je niet wilt missen zijn Hawaii en Alaska.

Op reis naar Amerika, maar naar welk gedeelte ga je?

West Amerika

Tijdens een roadtrip in West Amerika bezoek je niet alleen nationale parken. Ook de populaire steden San Francisco, Las Vegas, Portland en Hollywood vind je in dit gedeelte van de USA. Maar natuurlijk kunnen het kleinere Santa Monica of Venice beach in LA ook niet worden overgeslagen wanneer je in West Amerika bent. Benieuwd wat wij nog meer aanraden in West Amerika? Bekijk onze roadtrip route door West Amerika of ontdek hier meer over gave nationale parken in Amerika.

Het zuiden van Amerika

Texas is een van de bekende delen van Zuidelijk USA. Maar ook New Orleans, Memphis en het national park de Everglades zijn onderdeel van dit gedeelte. In dit nationale park vaar je met een motorboot door ruige gebieden waar je onder meer krokodillen kunt spotten. Natuurlijk ontbreekt het zonnige Miami ook niet in dit rijtje, lees hier tips voor Miami.

Hawaii

Je zou het bijna vergeten, maar Hawaii hoort ook bij de USA. De paradijselijke eilanden die horen tot Hawaii zijn een geliefde vakantiebestemming. Je vindt er indrukwekkende natuur, maar je kunt er zeker ook heerlijk relaxen.

Noord Amerika

Wanneer je besluit om een reis naar Noord Amerika te boeken, kan een bezoek aan het nationale park Yellowstone niet ontbreken. Dit is het oudste nationale park van Amerika en bestaat uit vele geisers en bijzonder gekleurde warmwaterbronnen. Verder zijn Montana, Seatle en Nebraska echte aanraders in dit gebied. Ook vind je er Iowa, Minneapolis en Milwaukee maar bovenal Chicago.

Oost Amerika

Een reis naar Oost Amerika wordt veelal gedomineerd door een bezoek aan de stad New York. Toch vind je in Oost Amerika ook Washington, Philadelphia en Detroit. Allemaal bijzondere steden waar je tijdens een reis naar de USA naartoe zou kunnen gaan.

Alaska

Wie aan Alaska denkt, denkt al gauw aan ijs en een dunbevolkt gebied. Je vindt Alaska eigenlijk in het noorden van Noord Amerika ten weste van Canada. In de winter zie je hier het Noorderlicht en je kunt er op zoek gaan naar wilde dieren zoals beren of wolven.

Waar moet je op letten als je op reis naar Amerika gaat

Natuurlijk is het belangrijk om uit te kiezen waar je naartoe gaat als je gaat reizen naar de USA, maar er zijn ook praktische zaken waarmee je rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan:
– Ga je wel in een gunstig seizoen reizen?
Hoe duur zijn vliegticketstickets als jij weg wilt?
– Heb je al een ESTA aangevraagd voor Amerika (dit is het verplichte visum)?
– Ga je alleen een stedentrip maken of een roadtrip en waar ga je een auto huren?