Miami tips

6 Miami tips & tricks – Van waanzinnige natuur, shopwalhalla’s en insider weetjes

Miami, Florida; de cruise hoofdstad van de wereld. Maar voor je de cruise opgaat, heb je vaak nog een paar dagen in Miami zelf. Gelukkig maar, want je kunt hier perfect genieten van zon, zee, strand en zoals menig andere steden in de VS is ook Miami een shopwalhalla. Hiermee is Miami niet alleen een goede bestemming voor een cruise, maar ook zeker voor een stedentrip. Hieronder vind je de tips & tricks die je nodig hebt om een geweldige tijd te maken van jouw trip naar Miami.

1. Trick: Welke wijk in Miami past bij jou?

Wanneer je naar Miami gaat is het belangrijk om uit te zoeken welke wijk bij jou (& jouw reisgenoten) past. Daarom zal ik hier een paar wijken beschrijven waarmee je hopelijk een goede keus kunt maken in de locatie van je hotel/hostel. Allereerst Miami Beach, een gemiddelde wijk, waar vooral veel mensen komen om te feesten. Gevolgd door Downtown Miami, een dure wijk, waar je vooral kunt shoppen en omgeven wordt door de wolkenkrabbers. Dan nu de wijken die ik zou aanraden; Coconut grove of Design district. Deze wijken trekken vooral artiesten, backpackers en modefreaks. Wijken waar het altijd bruist en waar iedereen relaxed en vriendelijk is voor elkaar. Dan als laatste wanneer je van wat anders houdt; Little Havana. Waar de Cubaanse invloeden sterk aanwezig zijn en het lijkt alsof je je in Cuba bevindt.

Tips miami

2. Trick: Ontdek Miami nog gemakkelijker met de app Stay.com

Stel: Je loopt door Miami te struinen en vraagt je af waar de dichtstbijzijnde Nike store is. Maar eigenlijk heb je ook wel trek in Amerikaanse pannenkoeken. De oplossing op deze vragen kun je altijd vinden via: de app stay.com! Dit is eigenlijk een app die je bij iedere stedentrip nodig hebt. Deze app is gratis te downloaden in zowel de iTunes store als de Plaustore en dus beschikbaar voor Android en IOS.

Je kunt via de app Stay.com verschillende steden downloaden, waaronder dus ook Miami. Wanneer je de city map gedownload hebt, kun je hem altijd offline bekijken. Dat betekent dus dat je geen extra internet kosten hebt tijdens het gebruik van deze app in het buitenland. Maar vooral dat je altijd met één klik kunt zien waar de dichtstbijzijnde Nike store is of waar je de beste Amerikaanse pannenkoeken kunt eten.

Je kunt ook plaatsen toevoegen aan je “guide” in de app, bijvoorbeeld je hotel of hostel, zodat je die altijd terug kunt vinden. Plekken die je graag zou willen bezoeken kun je ook aan je “guide” toevoegen, bij deze plekken staan ook beoordelingen van andere reizigers. Ook kun je zelf natuurlijk een beoordeling achterlaten wanneer je een leuke plek bezocht hebt.

3. Tip: Ducktours Miami

Zoals vrijwel alle steden in Amerika heeft Miami een prachtige skyline. Maar vaak wanneer je in de stad rondloopt, loop je daar middenin… En kun je dus die mooie gebouwen waar die skyline uit bestaat niet goed zien. Gelukkig is Miami omringd met water en vanaf daar heb je dus ook een geweldig uitzicht op de stad. Een leuke touroperator om mee het water op te gaan is Ducktours Miami. Met de Miami Ducktours heb je geen gewone sightseeing bus maar een multifunctionele! Jouw tour door Miami begint namelijk midden op  Miami Beach, bij de Ducktours. Vervolgens worden alle highlights van de stad aangedaan en uiteindelijk gaat de bus ook te water. Je vaart langs prachtige huizen en hebt een fantastisch uitzicht over de skyline van Miami.

Miami tips dieren spotten

4. Tip: Dagtocht naar de Everglades

Als de trip die jij maakt alleen naar Miami gaat en niet naar geheel Florida, is dit een must! Een dagtocht naar de Everglades, het natuurgebied van Florida. Vaak zijn er dagtochten naar de Everglades te boeken vanuit jouw hotel/hostel, dus vraag dat zeker eerst na. Maar mocht je het zelf willen boeken, kun je dit doen via Viator. Vaak vertrek je s’ochtends vroeg met een bus naar de Everglades, dit is ongeveer 1,5 tot 2 uur rijden. Als je bent aangekomen bij de Everglades ga je een boottocht maken door het natuurgebied. Dit zal tussen de 30-50 minuten duren en een prachtige ervaring zijn door de mangrove bossen die je er vindt. Verder zijn er veel wilde dieren te zien tijdens deze boottocht, denk bijvoorbeeld aan krokodillen. Na de boottocht gaat de bus weer richting Miami en wordt je weer terug gebracht naar je hotel/hostel.

5. Trick: Uber

Je kunt jouw smartphone niet thuis laten op jouw reis naar Miami want hier komt nog een app tip! Via de app Uber regel je binnen 5 minuten vervoer van jouw hotel naar de airport of naar een bezienswaardigheid. Je kunt via de app en jouw locatie gelijk een “uber” regelen en wees niet bang voor het prijskaartje, want je kunt zelf een klasse kiezen. De UberX is een reguliere taxi, verder heb je de UberLux of UberSUV voor wat luxer vervoer. Vaak heb je Wi-Fi in het hotel waar je verblijft en kun je dus super makkelijk & snel vervoer regelen! Ook handig om te weten: Alle Uber chauffeurs zijn gelicenseerde chauffeurs dus geen zorgen bij wie je instapt.

Wijken in Miami tips

6. Tip: Sawgrass Mills Mall

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen. Je kunt fantastisch shoppen in downtown Miami, maar voor het echte werk moet je een stukje verder rijden. Na ongeveer 30 minuten rijden (met de auto of de Uber) ben je bij Sawgrass Mills Mall. Een gigantische Mall met outlets van topmerken, waar je makkelijk kunt verdwalen zo groot is het! Voor iedereen is er wel een geschikte winkel te vinden; Opa, oma, broertje, zusje, vriend, man, vriendin en natuurlijk voor jezelf!