Nachttrein Praag tsjechie

Treinen in Tsjechië: Met de nachttrein naar Praag & 2 andere mooie steden

Wist je dat je Tsjechië perfect met de trein kan ontdekken? We nemen je in dit artikel mee op een treinreis naar de mooiste steden Praag, Pilsen en Český Krumlov! Je kunt zelfs vanuit Nederland met de nachttrein naar Tsjechië gaan. Het is niet alleen een duurzame manier van reizen, maar ook een avontuurlijke. Benieuwd hoe zo’n tripje er uit ziet? Je leest er hieronder alles over!

Met de nachttrein naar Praag

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de trein op vakantie te gaan en Tsjechië is hiervoor een zeer geschikte bestemming. Met de trein is het vanuit Nederland zo’n 13 uur reizen naar Praag en sinds kort kun je ook met de nachttrein naar Praag. De nachttrein van Greencitytrip rijdt ongeveer twee keer per maand naar Praag. Reizigers kopen een heen- en terugreis en kunnen zelf bepalen welke coupé ze willen. Zo zijn er rijtuigen met zespersoonscoupés (economy klasse), vierpersoonscoupés (premium klasse) of kies voor de luxe variant voor twee personen. In deze coupé heb je zelfs een waterkraantje, wat erg handig is al je je tanden wilt poetsen of gezicht wilt wassen. De trein vertrekt vanuit de steden Amsterdam en Utrecht en de eindhalte is het hoofdstation van Praag (Praha hlavní nádraží). Het fijne van de nachttrein is dat je in de ochtend op de bestemming aankomt en hierdoor nog een hele dag de tijd hebt om Praag te bezoeken. Reis je liever overdag? Vanuit Amsterdam kun je naar Berlijn reizen en hier de EuroCity naar Praag nemen.

Reis met de trein verder door Tsjechië

Na een dag of meer in Praag, kun je vervolgens ideaal met de trein verder reizen in Tsjechië. Ga vanuit Praag bijvoorbeeld naar Pilsen, maar ontdek ook de mooie stad Český Krumlov. Benieuwd wat je allemaal kunt zien op de route Praag, Pilsen en Český Krumlov? Je leest tips voor deze stops hieronder.

reis met de trein door tsjechie route

Nachttrein Praag tsjechie Nachttrein Praag

Stedentrip Praag: Een stad die blijft betoveren

De aankomst op het station in Praag is al een genot dankzij de prachtige stationshal in Jugendstil gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw. Praag is een stad die in elk jaargetijde prachtig is om te bezoeken. In de kerstperiode kun je naar de gezellige kerstmarkten gaan. Er wordt glühwein verkocht, de zoete trdelnik en er staan kraampjes met handgemaakte producten. In de lente kun je genieten van de prachtige bloesembomen in Petřín park en de herfst heeft weer zo zijn charme als de bladeren verkleuren en een schitterend kleurenpallet vormen. Tijdens een bezoek aan Praag mag je de hoogtepunten niet missen, zoals de Praagse Burcht en de Karelsbrug. Bovendien is Praag een echte foodie walhalla. Hippe koffietentjes, leuke bars en toffe lunchspots zijn overal te vinden, check onze top 11 hier.

Dancing House praag tsjechiemet de trein naar Praag tsjechie nachttrein praag tsjechie treinvakantie

Treintoeren door Tsjechië

Heb je Praag al gezien en wil je naar een andere Tsjechische stad? Stap dan in een trein en ontdek de rest van Tsjechië. Tsjechië heeft een uitgebreid treinnetwerk en dagelijks vertrekken er vanuit Praha hl.n. honderden treinen naar nationale en internationale bestemmingen. Reizen met de trein is zeer betaalbaar in Tsjechië en een keer een eerste klas ticket kopen is zeker een aanrader. Zo is een enkeltje eerste klas naar Ostrava ongeveer 30 euro en kun je naar Brno voor 20 euro. Bovendien is de service uitstekend. Met Pendolino krijg je een glas bruisende sekt en Leo Express biedt reizigers bij premium klasse onbeperkt drinken aan inclusief een warme maaltijd en een dessert als de reis langer duurt dan 50 minuten. Andere spoorwegmaatschappijen die een treindienst hebben tussen Tsjechische steden en/of internationale steden zijn České dráhy en RegioJet.

Citytrip Pilsen

Een leuke stad om met de trein naartoe te gaan is Pilsen. De bierstad van Tsjechië. Vanuit Praag vertrekt er elk half uur een trein naar deze stad in West-Bohemen. De treinreis duurt ongeveer vijf kwartier. Liever vanuit Nederland gelijk naar Pilsen? Pak dan de nachttrein Nightjet en stap uit in Regensburg in Duitsland. In Regensburg gaat er een directe trein naar Pilsen. Van Amsterdam naar Pilsen duurt de treinrit ongeveer 13 uur. Benieuwd wat je in Pilsen kunt doen naast de brouwerij bezoeken? Dit zijn onze acht redenen waarom je deze stad moet bezoeken.

Lees hier alles over Pilsen

Brno Christmas tsjechie treinPilsen met de trein naar tsjechie

Sprookjesachtig Český Krumlov

Kronkelende straatjes, de meanderende rivier de Moldau en een adembenemend kasteel met een spectaculaire arcadenbrug. De stad Český Krumlov is één van de mooiste steden van Tsjechië en staat sinds 1992 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Český Krumlov ligt in het zuiden van Bohemen op 170 kilometer van Praag. Je bent dan ook iets langer onderweg met de trein vanuit de Tsjechische hoofdstad, maar de drie uur durende treinreis met overstap in České Budějovice is het zeker waard. Český Krumlov is misschien niet zo’n groot stadje, maar neem zeker de tijd om alle bezienswaardigheden te bezoeken en de sfeer in je op te nemen. Van eind november tot december is Český Krumlov versierd met honderden lampjes en staan er gezellige kraampjes op het Svornosti-plein. Dit waren onze favoriete plekken in deze historische stad.

Lees hier alles over Český Krumlov

trein tsjechie Cesky Krumlov

→ Bekijk hier al onze artikelen over Tsjechië!

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Visit Czech Republic