bijzonder overnachten lissabon the 8 downtown suites
The 8

Bijzonder overnachten in Lissabon | The 8 Downtown Suites

Lissabon, met haar huizen met tegeltjes muren en de directe ligging naast de Atlantische oceaan is het een stad waar je gemakkelijk halsoverkop verliefd op wordt. Of je nu gaat met vrienden of juist met je lief, voor beide type vakanties is het een fijne stad. Bovendien kun je er ook zoveel doen. Dagen shoppen, verdwalen in die super stijle straten waarbij in de smalste nog trams durven rijden, op zoek gaan naar het mooiste uitzichtpunt, het bezoeken van historische bouwwerken of gewoon lekker veel terrasjes pakken en simpelweg Portugezen kijken. Maar goed, genoeg gezwijmeld. Je leest dit, dus je zal de liefde of verwondering voor Lissabon waarschijnlijk wel delen. Maar misschien ken je nog niet dit gave hotel dichtbij het meest centrale plein van Lissabon: The 8 Downtown Suites. Tijd om je voor te stellen!

Bijzonder overnachten in Lissabon

Slapen in The 8 Downtown Suites

Om de hoek van het Praça de Dom Pedro IV, oftewel het Rossio plein ligt een van de leukste design hotels van Lissabon: The 8 Downtown Suites. Het hotel is gevestigd in een oud herenhuis waarvan de muren, net zoals bij veel andere gebouwen in Lissabon, zijn bezet met gekleurde tegels. Terwijl de buitenkant historisch aan doet, is de binnenkant alles behalve dat. De entree en de kamers lijken zo uit een blad als VTwonen te komen. Vooral de industriële schuifdeur in wat lijkt op de gemeenschappelijke ruimte, waar ook de blauwe bank staat, ziet er heel gaaf uit.

Om de hoek van het Rossio plein en andere leuke plekken

Het Rosso plein in Lissabon is een plein waar heel wat locals te vinden zijn. Niet alleen door de weeks, maar vooral op zondagen en zomerse avonden. Je vindt hier allerlei barretjes, winkels en zowel een overdosis mensen als verkeer. Het Rossio plein wordt verder gekenmerkt door ondergrond van wit met zwart golvende tegels, waardoor het er plein er fotogeniek uit ziet helemaal als je de fontein er ook mooi op weet te zetten. Andere plekken die in de buurt zijn, zijn het beroemde Sao Jorge kasteel en de uitgaanswijk Barrio Alto. Vanuit de dichtstbijzijnde metrostation, Rossio dat op zo’n 400 meter van het hotel ligt, kun je andere plekken in Lissabon ontdekken als is veel echt te voet te doen in deze stad.

bijzonder overnachten in lissabon

Klassieke, moderne kamers in The 8

De kamers van The 8 Downtown Suites zijn zeker niet gedurfd of kleurrijk te noemen. De hotelkamers zijn hier juist rustig, maar ondanks dat ze zo klassiek zijn is alles alsnog super stijlvol. Denk aan witte muren, taupe en grijs kleurige meubels op een donker houten vloer. Oh en heb je dorst? Dan kun je een glaasje water pakken of op de gang een koffietje halen bij een Nespresso koffiezetapparaat, die zijn schijnbaar op elke etage te vinden.

Ook een nachtje in The 8 Downtown Suites slapen?

Wij hebben hier zelf nog niet mogen overnachten, maar een nachtje in het fThe 8 Downtown Suites in Lissabon kun je vaak voordelig online boeken. Wanneer je dat doet kun je een kamer soms met ongeveer 40% korting krijgen. Normaal betaal je namelijk al gauw 105,- euro per nacht met z’n tweeën, daar krijg je dan trouwens wel ontbijt bij. Maar online kan dat dus soms voor 60,- euro per nacht met z’n tweeën. Liever direct bij het hotel boeken? Kan op zich ook, maar het enige nadeel is dat hun eigen site alleen in het Portugees is… Je kan het hotel ook boeken via Booking.com.

→ Bekijk hier al onze Portugal artikelen