estoril portugal

Estoril: Ga op strandvakantie in de buurt van Lissabon

Wist je dat je in de buurt van Lissabon een heel chill strandplaatsje vindt? Het heet Estoril en je kunt er vanuit de Portugese hoofdstad al binnen 30 minuten naartoe treinen. Steeds meer mensen kiezen voor Estoril als vakantiebestemming, maar ook als je alleen zin hebt in een dagje strand tijdens je Lissabon trip dan is dit een perfecte keuze. Helemaal in de zomer is het onwijs relaxt om hier even aan de hitte te ontsnappen. Al kun je Estoril natuurlijk ook aan je reisplanning of route toevoegen als je een complete rondreis door Portugal maakt! Wil je meer weten over Estoril? Lees dan gauw hieronder verder:

Ontdek alles over Estoril

Sunweb vakanties naar Estoril
Vliegtickets naar Lissabon vinden via Skyscanner.nl
→ Hotel tips Estoril: Estoril Prime Stay (traditioneel) of Evolution Hotel (modern & hip)

estoril portugal

Waar ligt Estoril eigenlijk in Portugal?

Je vindt Estoril in het zuiden van Portugal, aan de Costa de Lisboa, het ligt op een half uurtje rijden vanaf Lissabon en ook dichtbij Cascais. Als je Estoril op de kaart bekijkt, dan ligt het eigenlijk ten westen van Lissabon. Iets Noorderlijker ligt dan weer Sintra.

Wat kun je allemaal doen in Estoril?

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Estoril naast genieten van het Portugese kustleven? We hieronder een aantal dingen op een rij gezet:

1. Strandhangen!

Natuurlijk kun je bij dit strandplaatsje strandhangen als de beste. Vooral het strand met uitzicht op het Forte da Cruz is super mooi. Dit strand heet Tamariz Beach. Andere stranden waar je naartoe kunt in Estoril zijn Praia da Rata ten westen van Praia do Tamariz en het andere strand is Praia da Azurjinha.

2. Wandelen tussen Cascais en Estoril

Tussen Cascais en Estoril kun je leuk wandelen. Er is een lange promenade langs de kust en verschillende routes die je leuk lopend kunt afleggen. Je kan een rondje maken van Estoril naar Cascais en weer terug naar Estoril, daar doe je dan ongeveer 10 kilometer af. Of loop van Estoril naar Albatroz en dan naar Cascais Boca do Inferno. Je loopt langs de kust over de wandelpromenade die op sommige plekken versierd is met palmbomen, je kunt over het strand lopen en vaak zie je ook mooie rotsen waar de zee keihard tegenaan beukt.

3. Terrasje pakken

Je vindt in Estoril verschillende restaurantjes, als je Tripadvisor checkt zul je zien dat er genoeg te vinden is, maar ook als je er rondloopt zul je al snel leuke tentjes tegenkomen. Een terrasje pakken kun je hier dus ook als de beste! Bestel verse vis, een Portugees wijntje en als toetje een Pastel de Nata.

4. Bewonder Forte da Cruz van een afstandje

We noemden dit bijzondere bouwwerk net al even: Forte da Cruz. Het is zo’n plek waar tegenwoordig heel veel bruiloften gevierd worden, maar wat al in Estoril te vinden is sinds de XVII eeuw. Het fort werd hier aan de kust gebouwd, omdat het land te kunnen beschermen. Tegenwoordig is het oude fort een stuk moderner gemaakt en kun je er dus naar een beach club, prive evenementen of bijvoorbeeld een bruiloft organiseren.

Forte da Cruz

estoril strand portugal

Hoe kom je in Estoril vanuit Lissabon?

Het is 24,8 kilometer van Lissabon naar Estoril, daar doe je net wat minder dan 30 minuten over dus binnen een half uurtje kun je in principe van Lissabon naar Estoril treinen. Je moet dan wel de trein pakken bij het treinstation Cais do Sodre, hier stopt ook de groene metrolijn. Je moet de trein pakken die richting Cascais gaat en je moet dan bij halte Estoril uitstappen. Eenmaal daar is de weg naar het strand super makkelijk te vinden, want het treinstation ligt er praktisch tegenover. Voor een kaartje betaal je niet meer dan een paar euro en je kan meestal tot middernacht nog terug of er naartoe.

→ Tip: Geen zin om met het OV te gaan? Een huurauto is ook zo geregeld in Portugal, helemaal via SunnyCars. Via hen ben je ook 100% verzekerd, dus kom je niet voor gekke kosten te staan.

Met de trein

estoril portugal-3 estoril portugal estoril portugal-2

Hoe is het weer in Estoril, Portugal?

In de zomer kan het snikheet zijn in Estoril. In de maanden juli en augustus kan het namelijk makkelijk 30 graden worden en in juni of september al gauw rond de 27 graden. Als je echt wilt wandelen zijn juli en augustus dus misschien te heet, maar juni en september ideaal. Helemaal als je soms ook nog een duik in zee wilt nemen. Als je voor het warmste zeewater gaat, dan kun je het beste in september gaan, dan is het water rond de 23 graden omdat de zonnige zomer er de hele tijd op heeft geschenen. Al zin om in het voorjaar naar Estoril te gaan? In mei is het hier ook al fijn, rond de 23 graden, en omdat het dan nog lekker rustig is kun je Estoril soms wat meer voor jezelf hebben. De meest koude maanden voor Estoril zijn, net als in Nederland, december en januari.

Een vakantie naar Estoril en Portugal boeken?

Je kan natuurlijk zelf een vliegticket naar Lissabon boeken en daar een hotelletje scoren, maar er zijn ook steeds meer aanbieders die complete vakanties naar Estoril aanbieden. Check bijvoorbeeld:

Hotel in Estoril

Wil je in Estoril blijven slapen? Dat kan zeker! Leuke hotels zijn bijvoorbeeld Estoril Prime Stay (dit is wat meer traditioneel en wat meer budgetproof) of kies voor Evolution Hotel (dit is heerlijk modern & hip).

→ Bekijk hier al onze Portugal artikelen