Kleurrijke wijken lissabon portugal

De 4 leukste & kleurrijkste wijken in Lissabon? Dit zijn ze!

Ben jij al eens in Lissabon geweest? Waarschijnlijk moet je in eerste instantie vooral denken aan de bekende gele trams, maar ook de vrolijk betegelde huizen, prachtige bouwwerken en imposante straatkunst zijn elementen die een citytrip naar de Portugese hoofdstad onvergetelijk maken! Als je voor langere tijd in de stad te vinden bent, is het aan te raden om een kijkje te nemen in het prachtige Sintra waar je met de trein naartoe kunt. Wanneer je echter op een korte citytrip in Lissabon bent, zijn er ook al genoeg buurten in en rondom het centrum om te verkennen – van prachtige authentieke wijken tot buurten met de meest waanzinnige street art. Zelfs al heb je geen specifieke plannen; alleen al door rond te lopen door deze wijken krijg je een goed beeld van de diversiteit en levendigheid van de stad. Bij deze een paar van onze favoriete wijken uitgelicht in foto’s!

De 4 kleurrijkste wijken Lissabon

Graca

wijken lissabon graca portugal graca wijken lissabon

1. Graca

De wijk ligt op de hoogste heuvel van de stad. Naast prachtig gekleurde huizen zoals je hierboven ziet, vind je hier ook meerdere uitkijkpunten met spectaculaire views over de binnenstad. Wel moet je hiervoor een aantal steile heuvels opklimmen, maar door prachtige straten als deze is dat zeker geen straf.

Alfama

Kleurrijke wijken lissabon portugalAlfama leukste wijk lissabonAlfama kleurrijkste wijk lissabon

2. Alfama

Alfama is een van de oudste wijken in Lissabon, en wordt gezien als het meest multiculturele gebied in de stad. Smalle geplaveide straatjes, eeuwenoude huizen en kleurrijke graffiti: deze omgeving zal je niet snel vervelen! Vroeger werd deze buurt vooral geassocieerd met armoede en onrust, waar bedelaars en prostituees verbleven. Tegenwoordig is Alfama getransformeerd in een artistieke wijk met unieke winkeltjes en pleintjes.

Baixa

Baixa leuskte wijken in lissabon baixa leukste wijk lissabon baixa in lissabon locals architectuur baixa lissabon

3. Baixa

De wijk Baixa wordt ook wel gezien als het kloppende hart van Lissabon: brede avenues, boetiekwinkels en prachtige pleinen sieren dit middelpunt van de stad. Hier vind je de meeste toeristen, maar tevens ook een aantal hotspots die je niet mag missen, zoals de Arco da Rua Augusta en de Santa Justa lift. De meeste bekende hotels en gerenommeerde restaurants bevinden zich in deze wijk.

Principe-Real

Principe-Real tegeltjes gebouwen kleurrijke wijk in lissabon Principe-Real

4. Príncipe-Real

Principe-Real is een heel charmante buurt, waar voornamelijk woonhuizen staan maar ook genoeg bakkertjes, cafés en prachtige antieke winkelcentra te vinden zijn. Deze laatste zijn vaak gevestigd in oude paleizen of chique woonhuizen. Groene parken, pastelkleurige huizen en de geur van versgebakken pastel de nata; je kunt hier je hier gerust een hele middag vermaken.

Streetart in Lissabon

streetart in lissabon lissabon streetart spotten streetart tour in lissabon

Waanzinnige street art spotten in Lissabon?

In Lissabon is er een enorm aanbod aan street art kunstwerken te vinden; de gemeente moedigt deze vorm van kunst zelfs aan. Er zijn speciale programma’s opgezet waarbij zowel de jeugd als de oudere generaties samenwerken om nieuwe creaties te maken. Je kunt dan ook speciale street art tours door Lissabon doen. Mijn favoriete kunstenaar? Bordalo II. Hieronder drie kunstwerken van deze waanzinnige artiest, alle drie in verschillende wijken te vinden. Wil je graag een street art tour doen? Er zijn vele organisaties die dit aanbieden, in verschillende prijscategorieën en tijdframes.

Welke wijk vind jij de leukste in Lissabon?

Wil je naar Portugal?

Gespot voor jou:

FlyTap vliegtickets naar Portugal Vliegtickets naar Portugal vergelijken Hotels in Portugal Meer info vind je op VisitLisboa.com

→ Bekijk hier al onze Portugal artikelen

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Turismo de Lisboa.