activiteiten lapland ijshotel

Lapland: 8 unieke ervaringen die je hier ooit wilt beleven

Dat Lapland overdonderend mooi is, geloof je waarschijnlijk al, maar wist je ook dat je er deze acht unieke Lapland ervaringen kunt beleven? We tippen uiteraard huskytochten en een rendiersafari, maar waarschijnlijk heb je nog niet eerder gehoord van river floating, een ice breaker cruise of een sauna tour! Lees heel gauw verder en ontdek welke 8 ervaringen je zeker wilt meemaken in winters Lapland!

Lapland ervaringen die je niet wilt missen

→ Tip: Voigt Travel en Abel Reizen bieden super toffe reizen naar Lapland aan
→ Met vrienden naar Lapland? Boek dan via Lapland Travel

Excursies lapland snowshoeing

activiteit lapland huskysafari toilet excursies Lapland winterlandschap

1. Sneeuwschoenwandelen

Of je nou een wandelfanaat bent of niet, je wilt hoe dan ook sneeuwschoenwandelen eens uitproberen! Dit is zo’n verrassende en toffe ervaring. Helemaal als je ‘s nachts op pad gaat en je tijdens het lopen wordt verrast door een heldere sterrenhemel of met een flinke dosis geluk door het groene Noorderlicht! Soms zijn er ook restaurantjes waar je naartoe kunt wandelen in de omgeving, of ga juist overdag op pad en maak ergens halverwege lunch in een berghut.

2. River Floating

In het Finse Ruka kun je ‘s winters aan River Floating doen. Stel je jezelf even voor in een giga groot drijvend pak, terwijl het ijskoude water rustig langs je kabbelt en de golfjes onder je doorstromen. Tijdens River Floating drijf je door een sneeuw landschap en laat je je meedrijven door de stroming, terwijl je al drijvend in je warme pak kunt genieten van het Laplandse landschap en de heldere lucht. In het ijskoude water stappen geeft een unieke adrenalinekick, maar jezelf laten meevoeren is weer wonderbaarlijk relaxend.

activiteit lapland huskysafari kampvuur huskytocht in lapland activiteiten Hyskytocht lapland huskys

3. Husky tocht

Een must als je in Lapland bent: Een middag met een groep husky’s op pad! Terwijl jij enigszins relaxed op een slee zit, trekken de honden je voort. Je schuift langs besneeuwde bomen, joelt zodra er een scherpe bocht wordt genomen en kan bijkomen als je ergens stopt voor een warm drankje en lunch. Niet alleen het sleeën zelf is tof tijdens zo’n husky tocht, ook het zien en aaien van de honden is al bijzonder. Sommige husky’s hebben fel blauwe ogen en zijn mega fotogeniek.

→ Lees ook: Lapland Travel: Beleef een ultieme (én betaalbare!) winterreis met husky’s en Noorderlicht

4. Ice Breaker Cruise op de Botnische Golf

In Zweeds Lapland kun je een Ice Breaker Cruise op de Botnische Golf doen. Je stapt tijdens zo’n stoere excursie aan boord van een kolosaal schip en tijdens het varen glij je niet alleen door het water, maar juist ook langs gigantische ijsschotsen. Het schip heet niet voor niks een Ice Breaker!

activiteiten lapland tijdens langlaufen activiteiten-lapland-bevroren-waterval activiteiten lapland langlaufen route

5. Langlaufen

Voor sommigen klinkt dit misschien suf, maar niets is minder waar. Langlaufen in Lapland is uitdagend, bijzonder en een heuse workout. De naam Cross Country Skiing doet deze stoere activiteit eigenlijk ook meer eer aan. In Finland zijn mega veel langlauftracks gemaakt, een soort hike routes, maar dan ga je nu op lange latten op pad. Dit moet je echt een middagje uitproberen en beloof ons dat je er na even laat weten hoe vet het is!

6. Noorderlicht spotten

Een van de grootste redenen om naar Lapland af te reizen is omdat de kans dat je hier het Noorderlicht gaat zien, ontzettend groot is! Noorderlicht wordt ook wel Aurora Borealis genoemd. Groene lichtbanen wuiven dan als het ware door de lucht heen. Ze versieren het donkerste donker zoals slingers een feestje opleuken. Als je al vindt dat vallende sterren mooi zijn, dan ga je gegarandeerd juichen of tranen van geluk laten vallen, zodra je dit natuurverschijnsel ziet! Lees hier meer over het Noorderlicht (en hoe je aurora borealis kan fotograferen)

→ Lees ook: Dit wil je doen in Tromso in de winter: Noorderlicht, hiken & naar de knusse binnenstad

akureyri ijsland noorderlicht Noorderlicht in Ijsland Noorderlicht Noorwegen

7. Sauna tour

In Lapland vind je de vetste sauna’s, next level wellness! Zoals bijvoorbeeld de Arctic Sauna World van Hotel Jeris. Hier vind je niet één type sauna maar allerlei soorten, waaronder een panorama sauna, een stoomcabine en een traditionele rooksauna wat typisch Fins is. Oeh en afkoelen? Dat je natuurlijk in een wak in het ijs! Lees hier meer over dit sneeuwavontuur

8. Rendiersafari

Als er iets is dat onlosmakelijk verbonden is met Lapland, nog meer dan husky’s, nog meer dan het noorderlicht, dan zijn het rendieren. Dit komt door de Sami die al eeuwen in Lapland wonen en in hun leven hebben rendieren een belangrijke positie. Hierover kun je meer leren tijdens een rendiersafari en je krijgt dan vaak ook de kans deze bijzondere beesten te aaien en voeren. Het zijn onwijs mooie dieren om te zien en vooral als ze een groot gewei hebben ook een tikkeltje magisch.

Meteen een reis naar Lapland regelen? Dat kan heel makkelijk!

Enthousiast geworden? En zie je jezelf al helemaal staan, daar tussen de sneeuw? Er zijn verschillende reisorganisaties die mooie trips naar Lapland aanbieden. Kijk bijvoorbeeld zeker eens bij Voigt Travel, deze reisorganisatie is specialist als het over Lapland gaat en ze organiseren elk jaar de mooiste reizen. Een tripje voor dit jaar kun je trouwens nu al bij hun regelen, hier vind je hun Lapland reizen aanbod. Een andere aanrader is Abel Reizen, zij bieden fantastische vakanties naar Lapland aan waarbij het programma gevuld is met verschillende onvergetelijke ervaringen zoals hierboven beschreven.

→ Bekijk hier al onze Lapland artikelen