Excursies lapland sneeuwscootersafari

Deze 5 excursies wil je sowieso doen als je in Lapland bent!

Denk je aan Lapland, dan denk je aan husky’s en het Noorderlicht. De ene gedachte gaat niet zonder de ander. Toch zijn er veel meer excursies die je ook op je Lapland bucketlist mag zetten. In dit ultieme winterlandschap, dat het ene moment wit kleurt, dan weer blauw lijkt om vervolgens goud geel op te lichten, kun je je namelijk met gemak dagen vermaken. Benieuwd welke excursies je niet wilt misschien in Lapland? Wij hebben 5 van onze favorieten op een rij gezet!

5 excursies die je wilt doen in Lapland

→ Tip: Voigt Travel en Abel Reizen bieden super toffe reizen naar Lapland aan
→ Met vrienden naar Lapland? Boek dan via Lapland Travel

Excursies lapland sneeuwscootersafari

1. Op sneeuwscootersafari in Lapland

Als je dacht dat je thermokleding, fleece vest en skipak genoeg waren voor deze excursie heb je het mis. Als je gaat sneeuwscooteren is een dikke vierde laag nodig. Wij vertrokken via Voigt Travel op een excursie met Lapland Safaris. Op de planning? Een paar uur sneeuwscooteren en in the middle of nowhere lunchen bij een Sami familie. Voor we op weg gingen kregen we een gigantische ski-overal aangemeten, dikke wanten toegestopt en een nieuw paar snowboots met wollen sokken. Wanneer je die na tien minuten worstelen eindelijk aan hebt, kun je je niet anders dan een Michelin mannetje voelen. Maar die worsteling is alles meer dan waard als je eenmaal onderweg bent, wat kan zo’n sneeuwscootersafari koud zijn! Toch trotseer je de kou als nooit te voren, want het Laplandse landschap is adembenemend. Wanneer je achterop zit kun je volop genieten van de wit besneeuwde dennenbomen en rij je zelf op de sneeuwscooter, dan giert de adrenaline door je lichaam.

→ Lees ook: Op sneeuwscooter safari: alles wat je wilt weten & waar je het kan doen!

Excursies lapland snowshoeing

2. Snowshoeing in een winterwonderland

Hiken doe je in Lapland met snowshoes aan. Het zijn een soort rackets met ijzeren klauwen, waarop je je eigen snowboots vastklemt. Heb je die tennisrackets niet onder je schoenen gebonden, dan is de kans groot dat je tientallen centimeters in de sneeuw zakt terwijl je loopt. En dat is zwaar! Geloof ons! Zelfs tijdens het snowshoeing, wanneer je slechts enkele centimeters weg zakt, kun je jezelf erop betrappen dat zo’n tocht nog best pittig is. Helemaal als je bergopwaarts loopt. Voor deze excursie kun je je dus ook iets minder warm aankleden dan voor het sneeuwscooteren als blijft een thermo, fleece en skijas een must. Een gouden tip voor als je op een snowshoeing excursie gaat: Probeer niet achteruit te lopen of stappen, want de kans is groot dat je binnen een tel in de sneeuw ligt.

3. Op bezoek bij de Sami en hun rendieren

Een ervaring die je ook niet wilt missen als je in Lapland bent, is een bezoek brengen aan de Sami. Zij worden gezien als de inheemse bewoners van Lapland. De Sami cultuur staat bol van de unieke tradities en gebruiken. Zo hebben ze een bijzonder kleurrijke klederdracht, hun eigen traditionele muziek en staan de Sami bekend om het houden van rendieren. Sommige Sami laten je graag kennis maken met deze machtige beesten en hun gigantische geweien, al kun je rendieren soms ook ineens tegen komen wanneer je van a naar b rijdt in Lapland.

→ Tip: Boek hier rendiertocht in Lapland

excursies Lapland winterlandschap

4. Dé Lapland excursie die niemand wilt overslaan: de Huskytocht

Nog voor je aan je huskytocht begint, zul je in Lapland al het enthousiaste gejoel van de honden horen. Vol energie springen de husky’s op en neer en met fel blauwe ogen kijken ze je vragend aan, in de hoop dat ze bijna mogen vertrekken. In de buurt van de slee kleurt de sneeuw spontaan geel en nee, dat komt niet alleen door het zonlicht. Als alle husky’s klaar staan is ineens het moment aangekomen om in te stappen, je in te pakken en weg te glijden. In volle vaart zoef je door het witte winterlandschap dat Lapland siert. Een machtige ervaring, helemaal als je voor je kijkt en al die husky’s in rap tempo voor je uit ziet rennen.

→ Meteen boeken: Zelf een huskytocht excursie boeken kan hier
→ Een reis inclusief huskytocht boeken: Een winterreis met huskytocht boeken kan via Abel Reizen

Excursies lapland ijshotel ice hotel

5. Bezoek (en slaap) in een Ice Hotel

Tot slot een laatste coole excursie die je niet wilt missen in Lapland: Het bezoeken van een ijshotel! Natuurlijk kun je er ook een nachtje slapen, maar daar heb je wel iets meer budget voor nodig én je moet geen al te grote koukleum zijn. Al valt het qua temperatuur in het Ice Hotel aardig mee en word je tijdens je ijskoude nacht voorzien van de beste dekens. Toch zijn niet alleen de bedden en muren van ijs een reden om naar het ijshotel te gaan. Je vindt in het Ice Hotel in Zweden namelijk ook prachtige kunstwerken gemaakt van ijs. Zo zijn er kroonluchters van ijspegels gemaakt, gigantische sneeuwvlokken zoals hierboven te zien maar ook prachtige beelden die vaak in de suites van het hotel verwerkt zijn. Het is net een museum, maar dan helemaal van ijs!

→ Lees ook: Dit zijn de 11 coolste ijshotels ter wereld

→ Bekijk hier al onze Lapland artikelen