ijshotel-in-canada

Slapen in een IJshotel? Dit zijn de 11 coolste IJshotels!

Slapen in een IJshotel kan op steeds meer plekken ter wereld. Wij hebben ontdekt waar je de coolste hotels kunt vinden en waar je zeker weten een ijskoud ontvangst zult krijgen. Lees gauw verder en ontdek de 11 coolste plekken om te slapen in een IJshotel!

11 coolste plekken om te slapen in een IJshotel!

→ Tip: Via Voigt Travel en Abel Reizen kun je super toffe winterreizen boeken
→ Met vrienden naar Lapland? Boek dan via Lapland Travel

1. IJshotel Lapland: Snow Village

Wil je in een ijshotel in Lapland slapen? Dan is een nachtje in Snow Village zeker een aanrader. Dit drie sterren hotel vind je in het plaatsje Kittilä, 200 kilometer boven de Polar Circle, hoger dan hoog in Noorderlijk Lapland. Je vindt hier kamers gemaakt van sneeuw, maar ook imposante ijssculpturen en slapen doe je hier onder een dikke dierenhuid en mega warme slaapzakken. Vanuit het hotel kun je ook allerlei activiteiten ondernemen, zoals ijsvissen of een dagje mee met een hondenslee. Klinkt goed toch?

Meer info over dit ijshotel

Slapen in een IJshotel in Lapland:

ijshotel-snow-village ijshotel-lapland-snow-village

→ Boek Snow Village

 

2. IJshotel Finland: Kakslauttanen Arctic Resort

In dit ijshotel in Finland slaap je niet in een echt hotel van ijs, maar in prachtige iglo’s die behoren tot het Kakslauttanen Arctic Resort. De iglo’s hebben een glazen dak, dus je kan de hele omgeving zien en die is mooi want dit hotel ligt in Fins Lapland. Stel je eens voor dat je vanuit je bed en iglo het Noorderlicht ziet? Dat moet geweldig zijn toch! In de iglo’s vind je een fijne slaapkamer en sommige hebben ook hun eigen badkamer met sauna. Slapen in een iglo van het Arctic Resort?

Meer info over dit ijshotel

IJshotel Finland, hier slaap je in glazen iglo’s:

ijshotel finland iglo ijshotel finland noorderlicht

→ Boek de iglo’s in Finland

 

3. IJshotel Canada: Hotel de Glace

2017 is het 17e seizoen dat het Hotel de Glace open is in Canada. Je vindt dit ijshotel in Quebec bij 1860, boulevard Valcartier. Elk jaar staat een ander thema centraal en in 2017 is dat Northern Perspectives. Ijskunstenaars maken dan weer een prachtige winterwonderland en in het IJshotel kun je niet alleen overnachten, je kan er ook langs voor een tour of een cocktailavondje houden waarbij je je drankje drinkt uit een glas van ijs! Het IJshotel is open van januari tot en met maart. Boek Hotel de Glace

Meer info over Hotel de Glace

IJshotel Canada ‘Hotel de Glace’:

ijshotel-in-canada ijshotel-canada-quebec IJshotel Canada Quebec

→ Boek Hotel de Glace

 

4. IJshotel Roemenië: Balea Ice Hotel

Ook in Roemenië vind je een heus ijshotel met de naam Balea Ice Hotel. Middenin een ijsveld zijn hier kamers gebouwd. Je vindt het hotel dichtbij het Bâleameer, in de Făgăraşbergen. Alle kamers zijn gemaakt met ijsblokken die direct uit het meer komen. Ook hier slaap je onder dierenvellen en thermische dekens. Er is trouwens ook een bijzondere manier om hier te komen, je komt namelijk bij het ice hotel terecht via een kabelbaan! Bekijk prijzen voor het Balea Ice Hotel

Meer info over Balea

Balea Ice Hotel in Roemenië:

ijshotel roemenie

→ Boek het Balea Ice Hotel

 

5. IJshotel Noorwegen: Sorrisniva Igloo Hotel

Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vind je in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Je slaapt er onder dierenhuiden en als we de recensies mogen geloven, is het minder koud dan je denkt ook al ligt de temperatuur altijd tussen de -4 en -7 graden. Vanaf het hotel kun je met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als je geluk hebt, kun je hier ‘s avonds het noorderlicht zien schitteren!

Meer info over Sorrisniva Igloo Hotel

Sorrisniva ijshotel:

ijshotel-noorwegen-noorderlicht ijshotel-noorwegen-kamers

→ Boek het Sorrisniva ijshotel

 

6. IJshotel Andorra: Hotel Iglu

Tussen Frankrijk en Spanje in vind je Andorra, een aparte staat van Europa. Ook hier vind je een cool ijshotel, midden in de oostelijke Pyreneeën in het plaatsje Grandvalira, met de naam Hotel Iglu. Je hoeft dus echt niet helemaal naar Noordelijk Europa voor een ijskoude ervaring, ook in de buurt van het normaal gesproken zonnige Spanje en Frankrijk kun je een verkoelende nacht doorbrengen. Bekijk hier hotels in Andorra

Meer info over dit ijshotel

Hotel Iglu, het ijshotel in Andorra:

hotel-uglu-andorra-ijshotel

→ Boek Hotel Iglu

 

7. IJshotel jukkasjärvi

Ze noemen zichzelf “the original icehotel“, dit IJshotel in Jukkasjärvi vind je in Zweden op 200 kilometer vanaf de Arctic Circle en redelijk dichtbij het vliegveld Kiruna. Dit IJshotel is tegenwoordig 365 dagen per jaar geopend, oftewel het hele jaar. Net als in sommige andere ijshotels, vind je hier ook prachtige ijssculpturen en hebben ze echt een kunstwerk weten neer te zetten met ijs. De ene kamer is nog mooier dan de ander!

Meer info over ijshotel Jukkasjärvi

IJshotel Jukkasjärvi (Kiruna)

IJshotel Jukkasjärvi kandelaar IJshotel Jukkasjärvi zweden IJshotel Jukkasjärvi

→ Boek IJshotel Jukkasjärvi

 

8. IJshotel Slovenië: Igloo Village in Kranjska Gora

Ook in Slovenië vind je een hotel van ijs, namelijk Igloo Village, dit hotel behoort tot een groot Eskimodorp en de iglo’s die je hier vindt zijn met elkaar verbonden door allerlei tunnels. Hier ga je echt back to basics, dus verwacht niet een luxe overnachting, maar juist een echte ijskoude in het plaatsje Kranjska Gora.

Meer informatie over Igloo Village

Igloo Village:

ijshotel-in-slovenie-iglo

→ Boek het ijshotel in Slovenie

 

9. IJshotel Noorwegen: Kirkenes Snowhotel

In Noorwegen vind je meerdere ijshotels, zo ook het Kirkenes Snowhotel. Deze bijzondere slaapplaats vind je in het noordelijkste puntje van Noorwegen, op 10 kilometer vanaf Kirkenes. Je kan vanaf het hotel husky-tours maken, maar ook op jacht gaan naar het spectaculaire noorderlicht.

Meer info over het Kirkenes Snowhotel

Kirkenes Snowhotel in Noorwegen:

ijshotel-noorwegen-kirkenes slaapkamer-in-een-icehotel-noorwegen

→ Boek het Kirkenes Snowhotel

 

10. IJshotel Oostenrijk: Igloo Village Kühtai

In het plaatsje Kühtai in Oostenrijk vind je het hotel van ijs genaamd Igloo Village. De spierwitte iglo’s zijn verlicht met kleruige led-verlichting en je slaapt er gek genoeg heerlijk warm door de geïsoleerde veldbedden, schapenhuid en dikke winterslaapzakken. Wanneer je hier slaapt, slaap je midden in het skigebied Kühtai dus je kan zo gaan skiën. Bekijk prijzen voor een nachtje in dit ijshotel

Meer over Igloo Village Kuhtai

Ijskoud overnachten in Igloo Village Kühtai:

ijsbar-ijshotel-in-oostenrijk romantisch-ijshotel-oostenrijk

→ Boek Igloo Village Kühtai

 

11. IJshotel in Nederland?!

Een aantal jaar terug vond je in Nederland ook een IJshotel in Zwolle! Het Hotel Lumen, dat gevestigd is in het IJsseldelta Center, had toen een heus ijshotel uit de grond getoverd. Dit was het enige ijshotel in Nederland ooit! Het IJshotel van Zwolle maakte deel uit van het IJsfestival van de stad. Helaas is het ijshotel er niet meer, maar wie weet… Als we het allemaal graag willen én een flinke prijs betalen voor een overnachting, komt het ooit nog eens terug!

Waar boek je een ijshotel arrangement?

Je kan op Booking.com gemakkelijk overnachtingen boeken in een van de IJshotels, maar soms kun je ook een speciaal ijshotel arrangement boeken. Bijvoorbeeld als je een reis boekt via een reisorganisatie of direct bij het ijshotel zelf. Reisorganisaties waar je terecht kunt voor een ijshotel arrangement is bijvoorbeeld BBI-Travel.

Wat is een IJshotel precies?

Eigenlijk zijn alle hotels die je hierboven zien, tijdelijke hotels. Alle ijshotels worden namelijk opgebouwd uit IJs en daarvoor moet natuurlijk het seizoen juist zijn, de temperatuur koud en er moet voldoende sneeuw liggen. Met ijsblokken en sneeuw worden de meeste kamers dus gemaakt. Vaak zijn er naast de ijzige hotelkamers, ook andere faciliteiten te vinden in gewone gebouwen. Bijvoorbeeld de badkamer of toiletten, die vind je bijvoorbeeld in een apart gebouw. Ook is er vaak een normaal hotel in de buurt te vinden, waar je ook kunt slapen.

Hoe koud is het in een ijshotel?

Hoe koud het is in een ijshotel? De temperatuur ligt sowieso onder het nul punt zodat het ijshotel bevroren blijft, vaak ligt het rond de -5 graden maar buiten kan het uiteraard veel kouder zijn. In Lapland worden meer dan eens temperaturen gemeten van -30 graden.

Wat kost een overnachting in een ijshotel?

De prijzen voor een overnachting in een ijshotel verschillen, maar voor een nacht betaal je al gauw meer dan 200 euro.

Zo plan je het beste een reis naar een ijskoude bestemming

Je kan natuurlijk helemaal zelf een tripje plannen naar een ijskoude bestemming als Fins, Zweeds of Noors Lapland. Maar er zijn ook reisorganisaties die mooie trips aanbieden en soms zit daar dus ook een overnachting in een ijshotel bij inbegrepen. Goede reisorganisaties zijn bijvoorbeeld Voigt Travel of Abel Reizen, beide bieden super toffe reizen naar Lapland aan met diverse programma’s. Wil je juist met vrienden naar Lapland? Boek dan via Lapland Travel een trip!

→ Bekijk hier al onze Lapland artikelen