activiteiten lapland langlaufen lunch boshut

Deze 11 foto’s bewijzen maar weer dat Lapland écht adembenemend mooi is!

Het bloedmooie Lapland, dat zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs een klein stukje van Rusland betrekt, moet wat ons betreft per direct op ieders bucketlist. Een reis maken naar dit winter wonderland is er een die onvergelijkbaar en niet te vergeten is. De ene dag glij je met een slee en husky’s door de sneeuw, terwijl je een andere dag de ongerepte natuur op cross country ski’s trotseert. Elke dag is hier ijskoud feestje en dat wil je een keer meegemaakt hebben. Benieuwd hoe adembenemend mooi Lapland is? Check even deze 11 foto’s, die zeggen als het goed is genoeg:

11 foto’s die bewijzen dat Lapland bloedmooi is:

→ Tip: Voigt Travel biedt super toffe reizen naar Lapland aan
→ Met vrienden naar Lapland? Boek dan via Lapland Travel

Hyskytocht lapland huskys

1. Husky’s met fel blauwe ogen

Een van de husky’s bij onze huskytocht had intens blauwe ogen, je kan hier toch alleen maar verliefd op worden en eindeloos naar willen kijken? Zo lief!

reisfilm travel movie lapland

2. Tijdens het Cross Country Skiën kom je dit soort uitzichten tegen

In the middle of nowhere, ergens in de wildernis van Lapland, kom je dit soort eindeloze wegen tegen tijdens het Cross Country Skiën. Maakt het eigenlijk alleen maar lastiger om door te blijven gaan, hier kan je toch naar blijven kijken?

activiteiten lapland langlaufen lunch boshut

3. Verlaten berghutjes waar je jouw lunch op een kampvuur kunt klaarmaken

Lapland is gevuld met kleine berghutjes, ook wel Kota’s genoemd. Daar kun je gewoon naar binnen gaan als je bijvoorbeeld onderweg bent tijdens een hike of snowshoe-tocht. Binnenin vind je robuuste tafels en een paar stoel, maar ook een plek om zelf een kampvuur te maken en waarop je jouw lunch of avondeten kan klaarmaken.

activiteiten lapland langlaufen

4. Bevroren bossen

Besneeuwde dennenbomen en bevroren meren of rivieren, met daarachter een licht zonnetje. Dit soort uitzichten kwamen wij volop tegen tijdens onze activiteiten in Lapland.

activiteit lapland skiën lunch tipi

5. Lunchen in een tipi!

Deze tipi was onze lunch-hotspot tijdens een dag skiën in het skigebied Are dat je in Zweden vindt. Ziet er tof uit toch?

activiteiten-lapland-bevroren-waterval

6. Ooit een bevroren waterval gezien?

De bevroren watervallen die wij hebben gezien, stroomde deels nog. Maar waar het water wel bevroren was, zag je dikke ijspegels en grote gebolde ijsbergen. Magisch om te zien!

activiteiten lapland huskytocht lapland

7. Een bucketlist-dingetje: Mee op een husky tocht

Tijdens onze reis naar Lapland, gingen wij met drie sledes en meer dan 30 husky’s een hele dag op pad. Eerlijk gezegd snappen we nu nog beter dat dit echt op je bucketlist thuis hoort, wat een middag!

activiteiten-lapland-bevroren-waterval

8. Sneeuwbal-gevechten tussen torenhoge bomen

Op veel plekken in Zweeds Lapland kom je gigantische dennenbomen tegen en zodra het gesneeuwd heeft, kun je hiertussen perfect een sneeuwbal-gevecht houden!

activiteiten lapland langlaufen route

9. Eindeloze langlauf-paden

In het gedeelte van Zweeds Lapland waar wij zijn geweest, vind je eindeloos veel langlauf-paden. Je kan gemakkelijk een paar lanlauf’s en stokken huren bij de plaatselijke verhuurder en vervolgens een pittige tocht afleggen door de sneeuw. Heel tof om te doen en echt een sportieve uitdaging, lees er hier meer over.

huskytocht lapland activiteiten

10. Ondanks dat de zon zich niet vaak laat zien, kun je toch genieten van adembenemend mooie uitzichten

Echt, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Als je ooit de kans krijgt om naar Lapland te gaan, doe het! Het is zo bijzonder om zo’n huskytocht te maken door zo’n ijskoud winterlandschap en daarnaast is er ook nog eens zoveel ander leuks te doen.

Kleding voor Lapland

11. Er valt écht héél veel sneeuw in de winter

Deze foto bewijst maar weer dat er écht heel veel sneeuw valt in Lapland. Als je snowshoes, ski’s of langlauf’s aan hebt merk je hier niet zoveel van, maar zodra je gewoon op je sneeuwschoenen loopt zak je al gauw een halve of hele meter door de sneeuw.

Ook een video zien over Lapland? Druk hieronder op play:

Wil je naar Lapland?

Handige links:

NoSun.nl Groepsreis naar Lapland Vliegtickets Dalens Gård Mountain Lodge De mooiste hotels in Lapland

→ Bekijk hier al onze Lapland artikelen