Lapland winter reis nordic

Zo plan je de ultieme Lapland reis van een week!

Wil je een ultieme Lapland reis beleven van één week? Ga dan mee op avontuur naar Zweden en geef je op voor deze Lapland reis van Nordic! Als je dat doet slaap je gegarandeerd op een van de meest fotogenieke plekjes in Lapland, je gaat tijdens je week in de sneeuw mee met een onvergetelijke huskytocht, er is een grote kans dat je het Noorderlicht spot, je trotseert de sneeuw op scooters, gaat wandelen met snowshoes én het eten tijdens je ontbijt, lunch en diner is overheerlijk. Lees gauw verder en ontdek precies hoe zo’n ultiem weekje Lapland er uit ziet én hoe je zelf zo’n reisje fixt!

Met deze 8 activiteiten beleef je de ultieme Lapland reis

→ Tip: Voigt Travel en Abel Reizen bieden super toffe reizen naar Lapland aan
→ Met vrienden naar Lapland? Boek dan via Lapland Travel

Lapland husky tocht

1. Huskytocht

Een must voor iedereen die naar Lapland gaat: Mee met een huskytocht! Er is eigenlijk ook niks meer iconisch voor Lapland dan dit, dus groot gelijk dat iedereen dit wilt die naar Lapland gaat! Tijdens onze reis met Nordic gingen we een halve middag met een slee en een groep husky’s op pad. We waren met meerdere slee’s en iedereen mocht in tweetallen zijn of haar eigen slee besturen. Onwijs tof om te doen en ook een onvergetelijk gevoel om zo’n slee met daarvoor een groep husky’s zelf te besturen. De tocht ging dwars door besneeuwde bossen en over besneeuwde meren, terwijl de zon langzaam onderging want aangezien we hoog in het noorden waren zakt die al vroeg in de middag! Dat betekende dus in de schemering naar huis sleeën, ook een bijzondere ervaring!

Lees hier meer over het doen van een huskytocht

lapland sneeuwscootertocht lapland winter landschaplapland sneeuwscooter tocht

2. Sneeuwscootertocht

Hou je wel van crossen? Scooters? Een kleine adrenaline kick? Dan ga je een sneeuwscootertocht heel tof vinden! Met je gas vol ingedrukt glij je harder dan ooit over het ijs en door de sneeuw. Kleed je wel flink warm aan als je dit gaat doen, want tijdens zo’n tocht ga je het gegarandeerd koud krijgen. Gelukkig krijg je bij een trip van Nordic naast je eigen ski kleding, ook een andere extra warme jas, broek en schoenen die je tijdelijk mag lenen en daarmee trotseer je de ergste kou. Wij gingen ‘s avonds en overdag een keer op pad met een sneeuwscooter en wat zo tof was aan de avondtocht, is dat we in the middle of nowhere een kampvuur gingen maken en de mooiste Zweedse verhalen te horen kregen!

→ Lees ook: Alles wat je wilt weten over sneeuwscooteren & waar je het kan doen!

lapland lapland view lodge zweden

3. Je slaapt op een onvergetelijke plek

Tijdens onze reis naar Lapland sliepen we op een onvergetelijk mooie plek, bij de Lapland View Lodge in Zweden. Net over de grens met Finland. Alleen al logeren in de tiny houses van de Lapland View Lodge is een ervaring om nooit meer te vergeten. Vanuit je bed in je eigen huisje heb je het allermooiste uitzicht, elke ochtend weer, want de zonsopgang in Lapland is namelijk op heldere dagen magisch. Het tiny house is verder voorzien van een fijne douche, je hebt een klein keukentje en er zijn mega veel kasten die al gauw super handig blijken te zijn, want al die skikleding is groot en heb je graag goed opgeborgen in zo’n klein huisje. Eten en drankjes doen doe je trouwens niet in je huisje. Er is namelijk een mooi restaurant bij de lodge te vinden waar je ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds terecht kunt voor een hapje. Sla overigens ook de bar niet over, want daar kun je voor of na het eten heel lekker bij een houthaard zitten!

Lees hier meer over onze ervaring bij de Lapland View Lodge

lapland husky wandelen

4. Wandelen met husky’s

Krijg je geen genoeg van de husky’s? Als je met Nordic naar Lapland op reis gaat, dan staat er vaak ook een wandeling met husky’s op de planning! Je loopt dan in duo’s door de sneeuw en per tweetal krijg je een husky waarmee je op pad gaat. Deze wordt met een soort tuigje aan je vast gemaakt en als je naar boven loopt is dat stiekem best fijn, want dan trekt de hond je met wat kracht de berg op. Ook zeker tof om een paar uurtjes te doen!

lapland activiteiten sneeuwschoenwandeling lapland activiteiten sneeuwschoenwandelen

5. Snowshoe hiking

De eerste activiteit die wij ondernamen op onze eerste ochtend in Lapland: Snowshoeing! Onder je gewone skischoenen worden sneeuwschoenen gebonden, die voorkomen dat je diep in de sneeuw zakt als je stappen zet, en vervolgens ga je al wandelend op pad. Met je snowshoes maak je een bijzondere wandeling door een wit wonderland en bij elke stap hoor je de sneeuw onder je knisperen. Wij vonden het top om met deze activiteit te starten, want later in de week zijn we ook nog eens zelf op pad gegaan zonder gidsen. Enige nadeel was dat we toen geen snackje en warme drankjes mee hadden!

lapland maan lapland zonsonderganglapland zonsopkomst

6. Geniet van de zon & maan

De lucht is spectaculair in Lapland, helemaal als het helder weer is. ‘s Ochtends werden wij meer dan eens verrast met een waanzinnig mooie zonsopkomst, maar vaak konden we dan ook nog de maan zien en dat was zo’n bijzonder gezicht. Aan de ene kant van de berg de zon zien en aan de andere kant de maan… Heel wonderlijk. Als je in Lapland bent, moet je echt elk moment dat het licht is buiten op pad gaan. De natuur is zo mooi en zelfs iets ogenschijnlijks simpels als de zonsopgang, zonsondergang en naar de maan kijken is hier al iets onvergetelijks.

lapland noorderlicht

7. Noorderlicht spotten

Over de lucht gesproken… Als je in de winter in Lapland bent, dan is de kans heel groot dat je het noorderlicht gaat zien! Tijdens dit natuurverschijnsel ontstaan er door zonneactiviteit groene lichtbanen in de lucht. Wil je het goed kunnen zien, moet het wel een heldere avond zijn en donker genoeg. En als alle condities perfect zijn… Dan heb je kans om een van de mooiste natuurverschijnselen ooit te zien. Je zal niet de eerste zijn die een traantje laat! Magisch mooi en iets waar iedereen van droomt die naar Lapland gaat!

Lees hier meer over het fotograferen en zien van het Noorderlicht

lapland ijsvissen lapland bevroren meer lapland bevroren meer ijsvissen

8. IJsvissen

Last but not least: Tijdens onze sneeuwscootertocht die we overdag gingen doen, zijn we ook op bevroren meer gestopt en daar zijn we vervolgens gaan ijsvissen! Je moet dan zelf met een soort handboor een rond gat in het ijs boren. Vervolgens schep je het losgekomen ijs weg, je pakt je hengel erbij, gaat op een rendiervel zitten en dan… is het wachten op een vis die bijt! Wij hebben helaas niks gevangen, maar wie weet heb jij tijdens jouw Lapland reis meer geluk!

Zo plan je deze ultieme Lapland reis

Wil je ook een ultieme week in Lapland beleven? Snappen we! Het is echt een reis om nooit meer te vergeten. Hieronder informeren we je graag over hoe je zo’n reis kan plannen:

Kosten voor een reis naar Lapland

Hier kun je meteen zien hoe duur onze reis naar Lapland was. Wat allemaal precies is in die reis zit kun je daar ook het beste lezen. Op Nordic.nl staan alle up to date prijzen en ook welke excursies, maaltijden en vervoer is inbegrepen in jouw prijs.

→ Bekijk hier al onze Lapland artikelen