Verona Italie

Wedden? Door deze foto’s wil je ooit naar Verona!

Ben je een echte romanticus? Dan is Verona de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. De oorsprong van het liefdesverhaal van Romeo en Julia ligt namelijk in deze prachtige Italiaanse stad. Maar ook als je niet zo’n romantisch type bent, is Verona absoluut een aanrader. Er is genoeg te zien en te doen maar het is er niet zo druk en massaal als andere grote Italiaanse steden. Verona heeft een knusser karakter. Je vindt er schattige Middeleeuwse straatjes, fijne Italiaanse restaurantjes, prachtige kerken en kathedralen en hele mooie pleinen.

Een dag dwalen in romantisch Verona

De beste tip voor Verona is dus: Ga er een dagje ronddwalen en laat je verassen door de schoonheid en de sfeer van de stad. Wat je sowieso moet doen is de Torre dei Lamberti beklimmen. Gelukkig is er ook de keuze om de lift naar boven te nemen voor de minder grote fanatiekelingen onder ons. Daarboven heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Verona is de stad van Romeo en Julia

Hoewel Romeo en Julia nooit écht bestaan hebben, speelt het liefdesverhaal zich wel in deze stad af. Daarom kun je het fictieve huis van zowel Romeo als Julia bezoeken, leuk om gezien te hebben. Ook de Arena van Verona is een spectaculaire bezienswaardigheid. Dit amfitheater stamt uit het jaar 30 na Christus dus heeft een rijke geschiedenis. Terwijl er vroeger gevechten van gladiatoren plaatsvonden, vinden er momenteel veel opera voorstellingen in de Arena plaats. Een unieke belevenis!

Overnacht in Italiaanse sferen net buiten de stad

Wij besloten niet midden in Verona te verblijven maar in een prachtige hotel erbuiten waarin je je compleet in de Italiaanse sferen waant. We hadden namelijk een prachtig uitzicht over de wijngaarden vanuit ons hotel. Ook de heerlijke infinitypool mét poolbar en cocktails waren zeer vermakelijk, net als de mooie wandelingen die je kon maken vanuit het hotel. In het restaurant serveren ze heel lekker Italiaans eten en is de service zeer hoogwaardig. Al met al een echte aanrader! Boek hier ons hotel in Verona.

Verona amfitheater italie bezienswaardigheden Italie Verona Verona Italie Verona bouwwerken Verona gebouwen italie tips Verona oldtimer Verona in italie Verona in Italie bezienswaardigheden italy Verona Italie highlights Verona italie bezienswaardigheden Verona italie rivier Verona straatje Verona straatje italie Verona uitzicht

→ Bekijk hier al onze artikelen over Italië