Verona Italie

Wedden? Door deze foto’s wil je ooit naar Verona!

Ben je een echte romanticus? Dan is Verona de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. De oorsprong van het liefdesverhaal van Romeo en Julia ligt namelijk in deze prachtige Italiaanse stad. Maar ook als je niet zo’n romantisch type bent, is Verona absoluut een aanrader. Er is genoeg te zien en te doen maar het is er niet zo druk en massaal als in andere grote Italiaanse steden. Verona heeft een knusser karakter. Je vindt er schattige Middeleeuwse straatjes, fijne Italiaanse restaurantjes, prachtige kerken en kathedralen en hele mooie pleinen. We nemen je mee op ontdekking en vertellen je alles over wat te doen in Verona.

Wat te doen in Verona

Vliegtickets naar Verona
→ Hoteltip: Maison Calcirelli rooms of Cà Toresele Relais Osteria Garden

Italie Verona Verona gebouwen italie tips Verona oldtimer Verona in italie Verona Italie highlights

Een dag dwalen in romantisch Verona

De beste tip voor Verona is: Ga er een dagje ronddwalen en laat je verassen door de schoonheid en de sfeer van de stad. Hier wil je dan zeker langs wandelen.

Torre dei Lamberti

Wat je sowieso moet doen is de Torre dei Lamberti beklimmen. Deze valt direct op, als je op het Piazza delle Erbe staat. Deze 84 meter hoge toren stamt uit het jaar 1172 en werd in 1403 getroffen door de bliksem, wat resulteerde in de vernietiging van de top. Deze werd vervolgens gerestaureerd, en veel later, in 1779, werd ook de enorme klok toegevoegd. Gelukkig is er ook de keuze om de lift naar boven te nemen voor de minder grote fanatiekelingen onder ons. Daarboven heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Verona ItalieVerona italie bezienswaardigheden

Verona is de stad van Romeo en Julia

Hoewel Romeo en Julia nooit écht bestaan hebben, speelt het liefdesverhaal zich wel in deze stad af. Daarom kun je het fictieve huis van zowel Romeo als Julia bezoeken. Casa di Giulietta is zelfs een van de meest bezochte attracties in Verona. Dit huis is door het stadsbestuur gekocht omdat deze vond dat er een huis moest zijn waar Julia zou hebben gewoond. Ze kochten het van de familie Cappello, omdat die achternaam enigszins leek op Julia’s achternaam (Capulet). Het oorspronkelijke huis had geen balkon, wat natuurlijk essentieel is voor de meest bekende scène uit het verhaal, dus werd er een balkon toegevoegd. In de binnentuin staat een standbeeld van Julia, waarvan wordt gezegd dat het geluk in de liefde brengt als je haar rechterborst aanraakt. Velen hebben dit gedaan, waardoor er uiteindelijk een gat in haar borst is ontstaan. Het originele beeld met het gat bevindt zich binnen bij de ingang, terwijl er in de tuin een replica staat. Toch een beetje een eigenaardige plek.

Verona bouwwerken

Bewonder de Arena van Verona

Ook de Arena van Verona is een spectaculaire bezienswaardigheid. Dit amfitheater stamt uit het jaar 30 na Christus dus heeft een rijke geschiedenis. In die tijd werden hier gladiatorengevechten gehouden, terwijl zo’n 30.000 toeschouwers op de tribune pasten. Terwijl er vroeger gevechten van gladiatoren plaatsvonden, vinden er momenteel veel opera voorstellingen in de Arena plaats. Ook kan je overdag een wandeling maken voor de Arena. Een unieke belevenis! Vooral als je je betekent dat de arena heel wat ontberingen en een verwoestende aardbeving heeft doorstaan.

Verona amfitheater italie bezienswaardigheden

De pleinen van de stad

De pleinen van Verona zijn typisch Italiaans en bieden een levendige sfeer. De drie belangrijkste zijn Piazza delle Erbe, Piazza Brà en Piazza dei Signori. Piazza dei Signori is een heel gezellig plein die je zeker even in je op moet nemen. Hier vind je onder andere een standbeeld van de beroemde schrijver Dante. Vanaf dit plein ben je binnen enkele stappen het levendige Piazza delle Erbe bereikt. Dit plein herbergt al sinds de Romeinse tijd dagelijks een markt en wordt omringd door prachtige paleizen en gezellige terrassen. Hier begint je dag goed met een cappuccino en een croissant. Kan je je daarna wagen aan de Torre dei Lamberti.

De kathedraal van de stad

Verona Cathedral staat op een historische plek waar eerder al vier andere kerken stonden. Telkens werd op dezelfde locatie een nieuwe kerk gebouwd, en het huidige bouwwerk, in Romeinse stijl, dateert uit de 8e eeuw. Het is de moeite waard om even te stoppen en de prachtige toegangspoort te bewonderen.

Porta Borsari

Porta Borsari was ooit de hoofdingang van Verona, gelegen aan de Via Postumia, een belangrijke Romeinse handelsroute door Noord-Italië. Deze Romeinse stadspoort, uit de eerste eeuw na Christus, is gebouwd van witte kalksteen en rust op imposante pilaren. De bovenste verdieping wordt gekenmerkt door twaalf gewelfde ramen.

Verona in Italie bezienswaardigheden italy

Bezoek Castelvecchio

Een middeleeuwse stad als Verona is niet compleet zonder een kasteel. Het Castelvecchio, wat letterlijk ‘oud kasteel’ betekent, bevindt zich langs de rivier en wordt verbonden door een indrukwekkende stenen brug, de Ponte di Castelvecchio. Deze brug diende vroeger als vluchtroute bij aanvallen. Tegenwoordig fungeert het kasteel als museum en is de prachtige brug vrij toegankelijk voor iedereen.

Nog een mooie brug: Ponte Pietra

Ponte Pietra heeft helaas veel tegenspoed gekend. De brug stortte deels in in 1007, 1153, 1239 en 1503, telkens door het kolkende water van de Adige. Alsof dat nog niet genoeg was, werd de brug ook nog opgeblazen door de Duitsers tijdens hun terugtrekking uit Verona. Pas in 1957 begon de restauratie. Laten we hopen dat hij nu lang blijft staan, want hij is prachtig!

Castel San Pietro

Het uitkijkpunt bij Castel San Pietro biedt een adembenemend uitzicht vanaf de Ponte Pietra naar het hoger gelegen kasteel. Hier kun je de trap beklimmen naar het mooiste uitzichtpunt van Verona. De beste tijd om dit te doen is natuurlijk tijdens de zonsondergang.

Verona uitzicht

Overnacht in Italiaanse sferen net buiten de stad

Wij besloten niet midden in Verona te verblijven maar in een prachtige hotel erbuiten waarin je je compleet in de Italiaanse sferen waant. We hadden namelijk een prachtig uitzicht over de wijngaarden vanuit ons hotel. Ook de heerlijke infinitypool mét poolbar en cocktails waren zeer vermakelijk, net als de mooie wandelingen die je kon maken vanuit het hotel. In het restaurant serveren ze heel lekker Italiaans eten en is de service zeer hoogwaardig. Boek hier ons hotel in Verona

Liever in de stad zelf verblijven? Kies dan voor een van deze hotels:

Verona italie rivier Verona straatje Verona straatje italie

Er is heel wat te doen in Verona, ben jij al eens in de stad geweest?

→ Bekijk hier al onze artikelen over Italië