Airbnb IJsland: In deze 3 toffe Airbnb’s op de Golden Circle wil je een keer slapen

Tijdens onze roadtrip in IJsland over de Golden Circle, hebben we in verschillende Airbnb’s geslapen en onze 3 favorieten hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Je vindt de Airbnb’s in Hvolsvollur, Selfoss en Keflavik.

Airbnb IJsland: Onze 3 favoriete Airbnb-adresjes

Airbnb IJsland Slaapkamer Eldstó Art Cafe Airbnb IJsland Badkamer Eldstó Art Cafe Airbnb IJsland Keuken Eldstó Art Cafe

1. Eldstó Art Cafe – Hvolsvollur

In deze Airbnb in IJsland hebben wij twee nachten geslapen. Vanuit Reykjavik zijn wij hier meteen heen gereden en onderweg hebben we een korte stop bij het Kerid Kratermeer gemaakt. Het is een ideale uitvalsbasis als je naar highlights op de Golden Circle wilt zoals Saljalandsfoss en Skogafoss, maar ook kun je vanuit hier goed naar het verlaten vliegtuig wrak op het zwarte strand en naar het uitkijktpunt bij Dyrholaey. De Airbnb is netjes, redelijk klein maar daardoor ook weer knus, er is een supermarkt om de hoek en een restaurantje beneden. In de gemeenschappelijke ruimte is genoeg plek om te koken, er is een tv en je kan hier lekker hangen op de bank of aan tafel aanschuiven.

Locatie: Dichtbij de watervallen Saljalandsfoss en Skogafoss

Boeken of meer weten:  Bekijk deze Airbnb in IJsland & Meld je hier aan voor 30 euro korting

Airbnb IJsland Golden Circle Airbnb IJsland Selfoss Airbnb IJsland tips

2. Geysir Hestar – Selfoss, Bláskógabyygð

Deze Airbnb heeft een top locatie, je slaapt namelijk op zo’n 5 a 10 minuten rijden van de gigantische waterval Gullfoss aan de ene kant en aan de andere kant vind je Geysir in Haukaladur. De Airbnb is super groot, je kan hier dus ook gemakkelijk met een groep slapen of zoals ons met z’n tweeën. Er zijn allerlei soorten kamers te vinden en meerdere badkamers. Het enige minpuntje aan deze Airbnb is dat er vrij weinig bij in de buurt is (lees: geen supermarkt of restaurantjes) en dat de keuken niet erg groot is. Er is een kleine koelkast en maar één kookpit waarop je kan koken. Op zich was dit voor ons genoeg en wij waren ook de enige gasten in deze Airbnb, maar als je er met veel mensen slaapt kan het mogelijk lastig zijn. Verder was de Airbnb erg tof ingericht, lekker robuust en met veel geel accenten, het had eigenlijk wel iets weg van een Amerikaanse schuur op een positieve manier!

Locatie: Tussen Gullfoss en Geysir in

Boeken of meer weten: Bekijk deze Airbnb in IJsland Meld je hier aan voor 30 euro korting

Airbnb IJsland Base Hotel Airbnb ijsland kamer base hotel Airbnb IJsland keflavik Base hotel

3. Base hotel – Keflavik Airport

Doordat onze terugvlucht erg vroeg op een maandagochtend was, moesten we al rond 04:00 uur op het vliegveld zijn. Hierdoor was het fijn om op de laatste avond van onze IJsland reis dichtbij het Keflavik Airport te slapen en juist niet middenin Reykjavik of ergens anders in IJsland. Het Base Hotel, ondanks dat het een hotel is kun je deze slaapplek inderdaad op Airbnb vinden, leek hier perfect voor en dat was het ook. Binnen 10 minuten reden we vanaf het hotel naar het vliegveld. Niet alleen de locatie van deze Airbnb in IJsland is trouwens top, de inrichting is ook erg gaaf. De gemeenschappelijk kamers zijn industrieel en modern ingericht en de kamers hebben een Scandinavische inrichting met super zachte bedden.

Locatie: Keflavik Airport & redelijk dichtbij Reykjavik

Boeken of meer weten: Bekijk deze Airbnb in IJsland & Meld je hier aan voor 30 euro korting

Benieuwd hoe het is om te reizen in IJsland? Kijk onze reisvideo hieronder:

→ Bekijk hier al onze IJsland artikelen