Check een paar foto’s van IJsland en je weet dat je hier ooit in je leven naartoe moet. Ruige landschappen, woeste watervallen, ijskoude dagen, knusse hotelletjes, indrukwekkende geisers, campings in de wilde natuur en warmwaterbronnen in the middle of nowhere. In dit surrealistische landschap kun je je met gemak dagen vermaken en het chille is, IJsland ligt niet eens zo ver van Nederland af. Binnen een paar uur vliegen kun je je al op dit stukje aardbol bevinden.

Ga mee met The Iceland Trail en ontdek IJsland tijdens avontuurlijke hikes

Natuurlijk is het tof om zelf te gaan roadtrippen in IJsland, maar tijdens The Iceland Trail maak je een ultieme wandeltocht, off the beaten track, met een leuke groep andere reizigers. Zeven dagen lang hike je door de mooiste landschappen met de gezelligheid van andere avontuurlijke reizigers om je heen en ‘s avonds overnacht je op waanzinnige campings in de natuur. Klinkt niet verkeerd toch? Lees hieronder meer over The Iceland Trail en ontdek hoe je je kunt inschrijven!

The Iceland trail wandelen reis IJsland the iceland trail hiken 7 dagen

Wat is The Iceland Trail?

Deze zomer, in juli en augustus, worden vijf trails door IJsland georganiseerd door Travelbase, de reisorganisatie achter The Iceland Trail. Met een grote groep enthousiaste reizigers ga je tijdens zo’n trail wandelend op avontuur. Elke trail duurt 7 dagen en in die 7 dagen maak je verschillende wandelingen. In principe kun je verwachten dat je elke dag rond de 10 a 15 kilometer aflegt en ‘s avonds ga je met z’n allen kamperen. Overnachten doe je tijdens het hiken dus in tenten en aan het begin van de reis ontvang je een trailbook met wat je precies gaat zien en doen. Hier kun je al een voorproefje van de route bekijken. Eventueel kun je deze routes ook alleen doen, maar er gaan ook gidsen mee die je kunnen begeleiden of de route voor je wijzen. Bovendien is het wel zo gezellig om met meerdere mensen te lopen toch!

Op welke data is The Iceland Trail

The Iceland Trail staat nu ingepland voor deze data in 2019:

  • Trail 1: maandag 8 juli tot zondag 14 juli
  • Trail 2: maandag 15 juli tot zondag 21 juli
  • Trail 3: maandag 22 juli tot zondag 28 juli
  • Trail 4: maandag 29 juli tot zondag 4 augustus
  • Trail 5: maandag 5 augustus tot zondag 11 augustus

Hoe ziet het kamperen eruit?

Tijdens The Iceland Trail ga je kamperen! Als je zelf geen goede campingspullen hebt of het niet handig vindt om ze mee te nemen in het vliegtuig, dan kun je die vooraf bijboeken en dan ontvang je een warme tent, matje en een slaapzak bij aankomst. Je kampeert niet helemaal middenin de natuur, want elke avond overnacht je namelijk dichtbij shelters (met douches, toiletten en andere faciliteiten, je hoeft dus niet bang te zijn dat je compleet verwilderd terugkomt) en alleen op de laatste dag zul je zelf een overnachtingsplek bij Reykjavik moeten regelen. Je gaat dus een beetje back to basics, maar niet helemaal!

Hoe zit het met eten?

Qua eten: Je kan een Survival Foodpack bijboeken, dan wordt dat voor je geregeld, maar je kunt ook zelf je eten vooraf inkopen. Doe dit wel voordat je echt aan de trails begint, want in IJsland vind je niet veel supermarkten en de grootste liggen rondom Reykjavik.

The iceland trail kamperen ijsland

The Iceland Trail hiken in IJsland

Wat ga je doen tijdens The Iceland Trail en welk deel van IJsland zie je?

De route van The Iceland Trail neemt je mee naar een paar magische plekken. Het startpunt is natuurlijk Reykjavik en vanaf daar ga je per bus naar de eerste stop: Landmanalaugar. Dit is ook meteen de eerste plek waar je gaat kamperen en hier zul je bij aankomst een uitleg krijgen over de gehele trail. Relaxen kun je hier trouwens ook, want er zijn warmwaterbronnen waar je in kunt dobberen! De dagen erna begint het hiken. Zo zal je wandelen langs lavastromen, gletsjers en imponerende berglandschappen komen. Check hier de route van The Iceland Trail als je wilt weten wat je gaat zien. Je wandelt langs rivieren, maar gaat ook de hoogte in en komt op waanzinnige viewpoints. Uiteindelijk word je na al dat hiken beloond, want op een van de laatste dagen ga je naar een van de bekendste bezienswaardigheden van IJsland: The Blue Lagoon!

TheIcelandTrail hike warmwaterbronnen the iceland trail in ijsland vakantie

Hoe kun je meedoen aan The Iceland Trail?

Krijg jij al zin om met je wandelschoenen naar IJsland te vertrekken en met andere avontuurlijke reizigers de ruige landschappen te trotseren? Je kan je in je eentje opgeven, je kunt samen met vrienden mee doen maar het is ook mogelijk om met een heel groepje deel te nemen aan The Iceland Trail! Het inschrijven kan gewoon online, via de website: www.theicelandtrail.com.

Hoeveel kost deze reis?

IJsland is natuurlijk geen goedkope reisbestemming, maar gelukkig valt het prijskaartje voor The Iceland Trail best mee. Deelname kost namelijk €490. Let wel op als je boekt, want nog niet alles zit bij die prijs inbegrepen. Wat je wel krijgt: 5 kampeer-overnachtingen, transporten per bus in IJsland, lokale gidsen die je zullen begeleiden, je krijgt een entree ticket voor de Blue Lagoon en je ontvang een trailbook met de route van de hikes erin. Wat zit dan niet inbegrepen in die prijs? Jouw vliegticket naar Reykjavik en als je niet zelf een tent hebt en kampeerspullen om mee te nemen, dan kun je die ook voor een extra bedrag huren (kosten €65). Hetzelfde geldt voor eten tijdens de reis, voor een extra bedrag kun je een Survival Foodpack boeken (kosten €95) maar je kan natuurlijk ook zelf eten inslaan vooraf. Check hier meer info over de kosten

Meer lezen over deze reis?

Op de website van The Iceland Trail kun je alles lezen over deze unieke vakantie: www.theicelandtrail.com. Er worden veel gestelde vragen beantwoorden, er is algemene informatie te vinden, prijzen en meer info over de route. Zoals je daar ook kunt lezen is deze reis een initiatief van reisorganisatie Travelbase, die ook andere toffe reizen organiseren zoals The Canoe Trip, The Sail Trip of The Tuk Tuk Trip.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Heb jij hét boek voor backpackers al?

In Backpack Bestemmingen vind je
de mooiste reizen voor backpackers
(incl. 23 routes en veel handige tips!)

Bestel nu