TheIcelandTrail ijsland

The Iceland Trail: Ga mee hiken in het ruige IJsland!

Check een paar foto’s van IJsland en je weet dat je hier ooit in je leven naartoe moet. Ruige landschappen, woeste watervallen, ijskoude dagen, knusse hotelletjes, indrukwekkende geisers, campings in de wilde natuur en warmwaterbronnen in the middle of nowhere. In dit surrealistische landschap kun je je met gemak dagen vermaken en het chille is, IJsland ligt niet eens zo ver van Nederland af. Binnen een paar uur vliegen kun je je al op dit stukje aardbol bevinden.

Ga mee met The Iceland Trail en ontdek IJsland tijdens avontuurlijke hikes

Natuurlijk is het tof om zelf te gaan roadtrippen in IJsland, maar tijdens The Iceland Trail maak je een ultieme wandeltocht, off the beaten track, met een leuke groep andere reizigers. Zeven dagen lang hike je door de mooiste landschappen met de gezelligheid van andere avontuurlijke reizigers om je heen en ‘s avonds overnacht je op waanzinnige campings in de natuur. Klinkt niet verkeerd toch? Lees hieronder meer over The Iceland Trail en ontdek hoe je je kunt inschrijven!

→ Meteen boeken: The Iceland Trail
Of regel hier een 6-daagse hike over de Laugavegur Trail

Iceland Trail iceland trail in ijsland iceland trail hike Iceland Trail reis in ijsland The Iceland Trail

Wat is The Iceland Trail?

Deze zomer, in juli en augustus, worden meerdere trails door IJsland georganiseerd door Travelbase, de reisorganisatie achter The Iceland Trail. Met een grote groep enthousiaste reizigers ga je tijdens zo’n trail wandelend op avontuur. Elke trail duurt 7 dagen en in die 7 dagen maak je verschillende wandelingen. In principe kun je verwachten dat je elke dag rond de 10 a 15 kilometer aflegt en ‘s avonds ga je met z’n allen kamperen. Overnachten doe je tijdens het hiken dus in tenten en aan het begin van de reis ontvang je een trailapp met wat je precies gaat zien en doen. Hier kun je al een voorproefje van de route bekijken. Eventueel kun je deze routes ook alleen doen, maar er gaan ook gidsen mee die je kunnen begeleiden of de route voor je wijzen. Bovendien is het wel zo gezellig om met meerdere mensen te lopen toch!

Op welke data is The Iceland Trail

In de zomer van 2023 zullen er verschillende Iceland Trails worden georganiseerd tussen 1 juli en 30 augustus. Elke week kun je naar IJsland afreizen om mee te doen op maandag, woensdag en zaterdag. De trails duren telkens 7 dagen en de data sluiten goed aan met vluchten vanuit Amsterdam en Brussel. Je vindt hier alle data voor 2023

Hoe ziet het kamperen eruit?

Tijdens The Iceland Trail ga je kamperen! Als je zelf geen goede campingspullen hebt of het niet handig vindt om ze mee te nemen in het vliegtuig, dan kun je die vooraf bijboeken en dan ontvang je een warme tent, matje en een slaapzak bij aankomst. Je kampeert niet helemaal middenin de natuur, want elke avond overnacht je namelijk dichtbij shelters (met douches, toiletten en andere faciliteiten, je hoeft dus niet bang te zijn dat je compleet verwilderd terugkomt) en voor de eerste en de laatste nacht kan je kiezen om een nacht bij te boeken op een camping of hostel in de buurt van Reykjavik. Of je boekt natuurlijk helemaal zelf wat! Ook is het mogelijk om voor een kleine toeslag je campingspullen telkens van het ene basecamp naar het andere te laten vervoeren. Handig als je nog weinig ervaring hebt met backpacken of bijvoorbeeld last hebt van een blessure. Je kiest dus zelf in hoeverre je back to basics gaat!

Hoe zit het met eten?

Qua eten: Je kan een Survival Foodpack bijboeken, dan wordt dat voor je geregeld, maar je kunt ook zelf je eten vooraf inkopen. Doe dit wel voordat je echt aan de trails begint, want tijdens de trail zal je geen supermarkten tegenkomen.

The Iceland Trail hiken in IJslandkamperen iceland trail iceland trail kamperen

Wat ga je doen tijdens The Iceland Trail en welk deel van IJsland zie je?

De route van The Iceland Trail neemt je mee naar een paar magische plekken. Het startpunt is natuurlijk Reykjavik en vanaf daar ga je per bus naar de eerste stop: Landmanalaugar. Dit is ook meteen de eerste plek waar je gaat kamperen en hier zul je bij aankomst een uitleg krijgen over de gehele trail. Relaxen kun je hier trouwens ook, want er zijn warmwaterbronnen waar je in kunt dobberen! De dagen erna begint het hiken. Zo zal je wandelen langs lavastromen, gletsjers en imponerende berglandschappen komen. Check hier de route van The Iceland Trail als je wilt weten wat je gaat zien. Je wandelt langs rivieren, maar gaat ook de hoogte in en komt op waanzinnige viewpoints. Na een enorm afwisselende tocht wordt de trail afgesloten met een bezoek aan een van de bekendste bezienswaardigheden van IJsland: de Seljalandsfoss waterval!

auto iceland trail iceland trail views ijsland iceland trail ijsland hikenTheIcelandTrail hike warmwaterbronnenwaterval iceland trail

Hoe kun je meedoen aan The Iceland Trail?

Krijg jij al zin om met je wandelschoenen naar IJsland te vertrekken en met andere avontuurlijke reizigers de ruige landschappen te trotseren? Je kan je in je eentje opgeven, je kunt samen met vrienden mee doen maar het is ook mogelijk om met een heel groepje deel te nemen aan The Iceland Trail! Het inschrijven kan gewoon online, via de website: www.theicelandtrail.com.

Hoeveel kost deze reis?

IJsland is natuurlijk geen goedkope reisbestemming, maar gelukkig valt het prijskaartje voor The Iceland Trail best mee. De basisprijs start vanaf €540. Let wel op als je boekt, want nog niet alles zit bij die prijs inbegrepen. Wat je wel krijgt: 5 kampeer-overnachtingen, transporten per 4X4 bus van en naar de trail, ervaren gidsen die je zullen begeleiden, een GPS-tracking systeem voor noodgevallen en je ontvangt een trailapp met de route van de hikes erin. Wat zit dan niet inbegrepen in die prijs? Jouw vliegticket naar Reykjavik (vluchten vanaf €375) en als je niet zelf een tent hebt en kampeerspullen om mee te nemen, dan kun je die ook voor een extra bedrag huren (kosten €70). Hetzelfde geldt voor eten tijdens de reis, voor een extra bedrag kun je een Survival Foodpack boeken (kosten €105) waarmee je tijdens de volledige trail van eten bent voorzien dat is afgestemd op hiken. Check hier meer info over de kosten

Meer lezen over deze reis?

Op de website van The Iceland Trail kun je alles lezen over deze unieke vakantie: www.theicelandtrail.com. Er worden veel gestelde vragen beantwoorden, er is algemene informatie te vinden, prijzen en meer info over de route. Zoals je daar ook kunt lezen is deze reis een initiatief van reisorganisatie Travelbase, die ook andere toffe reizen organiseren zoals The Canoe Trip of The Vespa Trip.

Meer informatie & Opgeven