Claire en Brock naar Great Blasket Island

Dit stel verhuist naar het afgelegen Great Blasket Island én jij kunt bij hen logeren

Soms ontmoeten wij reizigers waarvan we denken… Hier moeten meer mensen over lezen! Dit hadden we ook bij de Nederlandse Claire de Haas (27) uit Alkmaar en de Canadees Brock Montgomery (29) uit Moose Jaw. Zij gaan vanaf 1 April 2022 een nieuw en ultiem avontuur tegemoet! Het stel gaat namelijk voor een periode van zes maanden naar het Ierse Great Blasket Island, één van de meest afgelegen en Westerse punten van Europa. Ze gaan hier 4 cottages runnen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het koffiehuis. Op het eiland wonen voor de rest geen andere mensen meer sinds 1953. Het was tot die tijd de thuisbasis van vele schrijvers evenals een kleine vissersgemeenschap… Bizar én heel tof tegelijk. En jij kan bij hun gaan logeren!

Great Blasket Island

Wat er aan vooraf ging

Brock speelde vanaf zijn zestiende jaar professioneel ijshockey in Noord-Amerika en besloot in 2017 voor een seizoen in het Nederlandse Tilburg te gaan spelen. Dit is waar hun verhaal begon tijdens een carnavalsweekend! Claire studeerde op dit moment nog International Business Management. Het stel is redelijk wat gewend aangezien ze voor een langere periode in hun camper van hebben rondgereisd door Noord-Amerika. Ook hebben ze voor een aantal maanden in een tiny house gewoond aan een Canadees meer in British Columbia. Het koppel is sinds drie jaar ‘on the road’ waarvan ze 9 maanden in Indonesië hebben gezeten. Daar hebben ze een aantal maanden vrijwilligerswerk gedaan op het eiland Sumba en hebben ze een yoga teacher training gevolgd op Bali. Daarbij heeft het stel op een wijngaard gewerkt en is Brock een online kledingbedrijf (Mountain Life Apparel) gestart.

Claire en Brock in de camper Claire en Brock

Great Blasket Island

Great Blasket Island ligt voor de kust van county Kerry en is te bereiken per boot (50 minuten) vanaf het schiereiland Dingle. Is er een storm? Dan gaat de boot simpelweg niet. Alhoewel het eiland onbewoond zijn er wel een grijze zeehonden kolonie, ezels, schapen en met een beetje mazzel kun je dolfijnen en walvissen spotten! Voor de vogelspotters onder ons is er ook een grote variatie aan vogelsoorten. Je kunt er spectaculaire wandelingen maken op het bergachtige en ruige terrein van het eiland of een strandwandeling maken over het prachtige White Strand.

→ Wil je Claire en Brock volgen tijdens dit avontuur? Dit kan via hun Instagram accounts: @clairedehaas & @brockmontgomeryy

→ Ben je geïnteresseerd in een trip naar het eiland? Boek hier je reis: https://www.greatblasketisland.net/


→ Bekijk hier alle artikelen over Ierland