surf roadtrip frankrijk spanje

Tips voor een ultieme Surf Roadtrip naar Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje

Nu het einde van de zomer in het zicht is, zit voor veel mensen de zomervakantie er weer op. Veel mensen in Nederland zijn weer begonnen met werk of studie en de kustplaatsjes in het zuiden van Europa worden weer langzaam rustiger. Echter, voor surfliefhebbers biedt de nazomer en de vroege herfst heerlijke omstandigheden voor de ultieme vakantie. De golven worden langzaam beter, er bevinden zich minder surfers in het water en de temperatuur is nog relatief aangenaam vanwege de warmte van de zomer. Het is dus hoog tijd om jou van inspiratie te voorzien om nog even alles uit de zomer te halen. En wat is daar meer geschikt voor dan een surf roadtrip naar Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje?

De ultieme surf roadtrip in Zuid-Frankrijk & Noord-Spanje

→ Tip: Boek via Surfblend je surfvakantie naar Frankrijk

surf roadtrip moliets

Begin je surf roadtrip met een surfkamp in Moliets

Een beter begin van jouw surf roadtrip kun je bijna niet wensen. In dit plaatsje aan de Atlantische kust draait werkelijk alles om surfen. De uitstekende kwaliteit van de golven wordt hier veroorzaakt door een rivier die hier uitmondt in zee. De beste surfspots vind je rondom deze riviermonding. Moliets beschikt over uitstekende campingfaciliteiten en ook ‘s avonds kom je zeker aan je trekken in één van de barretjes die je in het stadje zult tegenkomen.

Tip: begin jouw surf roadtrip met een verblijf in één van de vele surfkampen die Moliets rijk is. Op deze manier kun je je optimaal concentreren op het verbeteren van jouw surfkwaliteiten, zonder je zorgen hoeven te maken over het bereiden van eten, huren van je uitrusting of  regelen van lessen. Dit is dan ook een uitstekende manier om jouw surfkwaliteiten een kickstart te geven. Bekijk bijvoorbeeld de surfkampen via Surfblend voor een uitstekend surfkamp in een internationale omgeving.

Moliets

moliets surf roadtrip

Hossegor, de wereldberoemde surfspot in Frankrijk

Hossegor is een wereldberoemde surfspot in het zuiden van Frankrijk. De zandbanken voor de kust van deze badplaats zorgen voor uitstekende surfomstandigheden. Vooral in de herfst en de winter kunnen de golven hier zeer hoog worden. De uitstekende kwaliteit van de golven in Hossegor hebben ertoe geleid dat in deze plaats de prestigieuze surfcompetitie Quicksilver Pro France wordt georganiseerd. Dit jaar zal deze wedstrijd plaatsvinden tussen 4 en 15 oktober. Dit is dan ook hét moment om wereldberoende surfers als Kelly Slater en Mick Fanning live aan het werk te zien!

Hossegor

Hossegor surf roadtrip

Biarritz, de plek waar het surfen in Europa begon

Biarritz wordt alom gezien als dé geboorteplek van het surfen in Europa. Hier was het waar in 1957 de Amerikaanse filregisseur Peter Viertel de sport naar Europa bracht, toen hij een zomer in Biarritz doorbracht om aan de film “The Sun also Rises” te werken. Voor veel surfer staat een bezoek aan Biarritz dan ook hoog op de bucketlist. Daarnaast heeft Biarritz veel te bieden aan een breed publiek. De stad kent zeer veel restaurants en bars en ‘s nachts kunnen de voetjes van de vloer in de nachtclubs van Biarritz. Vergeet niet ook de surfbestemmingen in de omgeving als St. Jean de Luz en Hendaye te ontdekken!

Biarritz

surf roadtrip Biarritz

Surfen in Noord-Spanje bij San Sebastian

San Sebastian, of Donostia, zoals de stad in het Baskisch heet, is een must-visit tijdens iedere surf roadtrip naar Noord-Spanje. Deze stad heeft zeer veel te bieden voor een breed publiek. Zo staat de stad bekend om haar fantastische keuken, breed cultureel aanbod en natuurlijk haar prachtige stranden met dito golven. San Sebastian is in 2016 één van de twee culturele hoofdsteden van Europa, zorg dus dat je dit jaar nog een bezoek brengt!

Zarautz

Zarautz surfen

Zarautz, de all-time favourite surfspot

Zarautz is een all-time favourite onder surf-roadtrippers. Maar ook een populaire kustplaats onder jongeren uit heel Europa, die hier samenkomen voor zon, zee, strand en heerlijke golven. Dit idyllisch Baskisch kustplaatsje bevindt zich tussen San Sebastian en Bilbao. Het is een levendig stadje dat beschikt over een mooie boulevard en een heerlijk strand met uitstekende surfcondities voor surfers op ieder niveau. Overdag kun je chillen op het strand, skaten op de boulevard en vooral heel veel surfen. Ook ‘s avonds is er genoeg te doen, zoals genieten van de populaire Baskische keuken tot feesten in één van de vele bars die dit stadje rijk is.

San Vicente

San Vicente surfen surf roadtrip

Laredo en haar mooie uitgestrekte strand La Salvé

Laredo is één van de populairste badplaatsen van Cantabrië. Dit stadje bevindt zich tussen de rivier de Treto en de baai van Santona. In het stadje vind je één van de grootste en mooiste stranden in de regio: La Salvé. Dit strand is een uitgestrekt strand van ongeveer 5 kilometer lang. Dit heerlijke strand biedt uistekende surfmogelijkheden voor surfers op verschillende niveau’s. Langs het strand ligt een mooie boulevard. Daarnaast heeft Laredo een oud centrum dat al in de middeleeuwen bevolkt werd. In dit historische centrum vind je een groot aanbod aan restaurants en cafés.

San Vicente

SanVicente surfles surf roadtrip

Eindig je surf roadtrip in schilderachtig San Vicente de la Barquera

Aan de Cantabrische kust van Noord-Spanje vind je het pittoreske kustplaatsje San Vicente de la Barquera. Een surfvakantie in San Vicente betekent surfen in een schilderachtige omgeving. Het stadje is gelegen op een plek waar een rivier uitmondt in zee. Neem hierbij de (vaak besneeuwde) bergtoppen van de Picos op de achtergrond en de jachthaven van San Vicente, en het plaatje is compleet. Daarnaast rollen er fantastische golven op tegen de prachtige stranden van San Vicente. Rondom San Vicente en het nabijgelegen Oyambre vind je een groot aantal surfspots die geschikt zijn voor surfers op ieder niveau. Het stadje staat tevens bekend om haar fantastische eetcultuur. Probeer vooral de plaatselijke ham eens, een lokale favoriet!Wil je surfen in Europa?

Handige links:

Vliegtickets Hotels aan zee Surfvakantie met Surfblend