Melt Festival Interrail

Waarom je echt een keer naar Melt festival wilt met Interrail

Wil je een keer een meerdaags festival in het buitenland bezoeken, ga dan naar Melt festival in de buurt van Berlijn! Wat minder bekend dan bijvoorbeeld Sziget in Boedapest, maar wel een stuk dichterbij, makkelijk te bereiken met Interrail en zeker niet minder de moeite waard. Lees hier waarom je echt een keer naar Melt Festival wilt met Interrail.

naar melt met interrail

Waarom Interrail?

Interrail is een ideale manier om een festival te bezoeken in Europa. Je koopt namelijk altijd een pas met meerdere reisdata waardoor je er dus meteen een roadtrip van kunt maken. Alleen reis je dan dus niet met de auto, maar met de trein! Daarbij, niks staat vast want de reisdata en tijden zijn flexibel dus je hebt ultieme vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Zo ben ik tijdens deze reis naar Melt ook uitgestapt op de treinstations van München, Ljubljana en Leipzig.

Extra voordeel van de trein, je hoeft je niet druk te maken over de hoeveelheid en gewicht van bagage omdat hier in de trein geen limiet aan zit, best handig als je gaat kamperen op een festival. Vanuit Nederland naar Melt festival reizen duurt ongeveer acht uur. Dit lijkt misschien lang, maar als je bedenkt dat je meteen op het dichtstbijzijnde treinstation kan opstappen, onderweg films kan kijken, boeken kan lezen en spelletjes kan spelen, dan ben je er eigenlijk zo!

interrail

interrail reis festival interrail reis naar duitsland festival reis interrail

Waarom Melt?

Melt festival is een van de meest alternatieve festivals van Europa van dit moment en zeker de moeite waard. Het driedaagse festival vindt plaats op een oud industrieel terrein, Ferropolis, in de buurt van Berlijn. Op het terrein staan nog oude graafmachines, hijskranen en andere installaties verspreid waardoor dit festival meteen een heel bijzondere sfeer heeft. Het muziekgenre is variërend van elektronische indiepop tot rap en psychedelische techno. Dit trekt niet alleen een heel divers maar ook een bijzonder publiek aan, waarbij geen enkele outfit te veel (of in sommige gevallen te weinig) is. De sfeer op Melt festival is dan ook heel relaxed, alles kan en mag hier en het voelt alsof je echt even weg bent van de ‘echte wereld’. Wat ook mega chill is, is dat Ferropolis gelegen is aan een meer met een strandje. Hier kun je heerlijk chillen en het als het te warm wordt ook even een verkoelende duik nemen voordat je verder feest. Wat verder nog heel tof is, is dat er op Melt ook veel verschillende kleine podia en dansvloeren zijn op de meest onverwachte plekken. Sommige zijn gebouwd tussen stapels containers en andere zijn weer verstopt in een klein bos op het festivalterrein.

melt stage festival Melt-festival-mini-podium-bos melt festival duitsland naar melt festival met interrail melt festival berlijn melt stage festival

Melt en Interrail – een perfecte combi

Een reis naar Melt festival in Duitsland regel je makkelijk via Interrail. Het enige dat je na afloop van het festival hoeft te doen is instappen in de trein die je zo naar de volgende bestemming (of naar huis) brengt. En de trein is dan de perfecte plek om even goed bij te komen van dit intense feest!

Zo boek je je eigen Melt Festival reis met interrail

Ben je enthousiast geworden? Op de website van Festival.Travel lees je hoe jij je reis naar een Europees muziekfestival combineert met een Interrail ticket. Wil je meer weten over de verschillende Interrail passen? Kijk dan eens op de website van Interrail zelf.

Meer lezen over toffe festivals? Lees ook:

→ Bekijk hier al onze artikelen over festivals