Wanneer je naar Berlijn gaat, bezoek je natuurlijk al snel de bekende highlights, maar hoe leuk is het om Berlijn eens van een andere kant te leren kennen? Berlijn is een ontzettend veelzijdige stad en in de diverse wijken merk je ook duidelijk verschillen. Ik ben onlangs onder andere naar de minder bekende wijken Schöneberg en Neukölln geweest. Deze wijken kan je beide trouwens goed ontdekken middels de Time to Momo app. Deze app leid je door de wijken heen via een uitgestippelde route waarbij je langs verschillende winkels, eet- en koffietentjes komt. Het is niet alleen een leuke manier om de wijken te leren kennen, maar ook super relaxt want je hoeft niet zelf te zoeken naar toffe hotspots, je komt er vanzelf langs! In de app kun je ook gelijk wat meer lezen over de geschiedenis van de wijk, waardoor je meteen wat achtergrond informatie hebt.

Wat zijn leuke wijken in Berlijn? Dit zijn 2 van onze favorieten!

Leukste wijken Berlijn

Leukste wijken berlijn time to momo

De creatieve wijk Schöneberg

Schöneberg kan je denk ik het beste omschrijven als een hele creatieve en artistieke wijk. Wanneer je door deze wijk struint, merk je al gauw dat het vol zit met unieke boetiekjes en schattige koffietentjes. Street art is hier ook veel te vinden. De grote winkelketens zul je hier absoluut niet terugvinden, maar dit maakt de wijk des te leuker. Je hebt allerlei soorten unieke winkels, van concept stores tot aan hoedenmakers en de meest bijzondere design schoenwinkels.

De wijk staat ook wel bekend om het Bauhaus. Dit was een invloedrijke Duitse school voor de kunst, fotografie, architectuur en design. Er is nog veel hiervan terug te zien in de wijk en de architectuur van de gebouwen die in deze bepaalde stijl ook zijn ontworpen.

Lees hier meer over Schöneberg bij Time to Momo en wat er te doen is in deze leuke wijk

leukste wijken berlijn streetart

onder brug leukste in wijken berlijn

De multiculturele wijk Neukölln

Wat mij direct opviel in deze wijk, is de diversiteit aan mensen die hier woont. Dit is niet alleen terug te zien in het straatbeeld, maar ook zeker aan de eetgelegenheden die je er kan vinden. Via de Time to Momo app heb ik deze wijk ontdekt. Het brengt je dieper in de wijk van de hoofdstraat af waardoor je de leukste koffietentjes en boetiekjes tegen zult komen. Ga je meer richting de hoofdstraat dan zul je er vele soorten restaurantjes vinden met verschillende keukens.

Lavanderia Vecchia is een aanrader om te gaan dineren wanneer je in deze wijk bent. Het bevindt zich op een unieke locatie in een oude wasserij. Ze hebben geen menu waar je uit kan kiezen, maar serveren elke avond een ander 9-gangen diner. Alles wordt vers bereid en dat is ook zeker te proeven!

Overigens een leuk weetje, de route door de wijk Neukölln is in december ‘Route van de maand’ bij Time to Momo! Mocht je in december naar Berlijn gaan, dan kan je deze route nu gratis downloaden.

Lees hier meer over Neukölln bij Time to Momo en wat er te doen is in deze leuke wijk

→ Bekijk hier al onze Berlijn artikelen

Over de auteur

Su Ling Tan
Travelblogger

Hey guys! Ik ben Su Ling en na mijn eerste verre reis in 2014 door Cuba, heb ik mijn liefde voor het reizen ontdekt! Sindsdien leef ik van reis tot reis en is mijn bucketlist oneindig lang. Ik heb onder andere een aantal maanden in Curaçao gewoond en heb inmiddels al meerdere landen in zowel Azië als Zuid-Amerika bezocht. Wanneer ik niet reis, ben ik fulltime aan het werk bij een marketing bureau in Amsterdam. Ik wil jullie met mijn verhalen graag inspireren om ook de stap te zetten de wereld te verkennen of dit nu alleen is of samen! Er is zoveel moois om te zien!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Verliefd op Nederland banner 2