hamburg uitgaan

Uitgaan in Hamburg? Dit zijn de 9 vetste clubs

Hamburg is net als Berlijn een perfecte stad om een avond te gaan stappen. Van underground techno clubs, tot verlaten fabrieken waar concerten worden gegeven. Je kan in Hamburg vanalles vinden, mits je een beetje weet waar je het beste kunt uitgaan. De clubs op de Reeperbahn met hun schreeuwerige Las Vegas neonlichten zijn namelijk niet de enige plek waar je het nightlife van Hamburg kunt vinden.

Uitgaan in Hamburg? Check de 9 vetste clubs hieronder

1. Uitgaan in Hamburg bij Uebel & Gefährlich

Uebel & Gefährlich is een van de grootste bunkers in de stad en nu een gigantische club. Je vindt er concerten maar vooral ook goede feesten met bekende (techno) dj’s. Je vindt deze club in St. Pauli bij FeldstraBe 66. Check voor de meest up to date line-up: www.uebelundgefaehrlich.com

2. Partyen bij PAL

De club PAL is bijna niet te herkennen tussen de gebouwen  die doen denken aan de Jaarbeurs in Utrecht of Rai in Amsterdam. Toch zit verscholen op de Karolinenstrasse op nummer 45, dichtbij de LagerStraBe een deur waardoor je bij PAL terecht komt. ‘s Avonds kun je dit soms ook herkennen aan de rij, maargoed die staat er ook niet altijd. Check Facebook voor hun opkomende events: www.facebook.com/PALWERKS

Hafenklang uitgaan hamburg clubs

3. Hafenklang in Altona

Een andere vette club is Hafenklang bij de GroBe ElbstraBe op nummer 84 in de wijk Altona. Wanneer je hier uit gaat op zaterdag kun je gelijk op zondagochten uitbrakken bij de vismarkt, die ligt hier zo ongeveer naast. Check hafenklang.com of zoek Hafenklang op Facebook op voor de actuele feesten.

4. Uitgaan in Hamburg bij Docks

Als je deep house of tech house vet vindt, kun je in Hamburg naar Docks gaan. Ook voor concerten kun je hier goed terecht en het schijnt dat drank hier flink betaalbaar is, ook best fijn! Je vindt Docks bij Spielbudenpl. op nummer 19.

5. Moondoo, uitgaan op de Reeperbahn in Hamburg

Tussen alle chaos en neonlichten van de Reeperbahn vind je ook nog toffe clubs zoals Moondoo. Een club die al sinds de jaren ’60 een echt begrip is in deze Duitse stad. Van donderdagavond tot en met zaterdag kun je hier terecht voor goede feesten, donderdag staat vooral bekend als studentenavond. Je vindt Moondoo bij Reeperbahn 166, check hun website www.moondoo.de voor actuele informatie.

6. Voor concerten ga je naar Fabrik

Niet echt een club, maar alsnog een toffe locatie en vooral vet als je zin hebt om naar een concert te gaan als je in Hamburg. We hebben het over Fabriek een soort alternatief cultureel centrum dat gevestigd is in een oude… Je raadt het al: fabriek. Hier vind je concerten, maar ook een nachtrommelmarkt waarbij de discobol aan het plafond overuren draait. Je vindt Fabrik bij BarnerstraBe 36, check hier hun hele agenda: www.fabrik.de

Molotow uitgaan hamburg

7. Molotow Club

Geen zin in Moondoo, maar wel in de buurt van de Reeperbahn? Dan vind je in de buurt van de Reeperbahn ook nog Molotow Club. Een underground club in het red-light district van Hamburg. Check www.molotowclub.com voor welke feesten er zijn, je vindt Molotow op de Spielbudenplatz 5.

8. Golden Cut

Zin in hiphop of RNB? Check dan Golden Cut. Een club met een streng deur beleid, maar als je eenmaal binnen bent weet je wel zeker dat je goed kunt dansen. Je vindt Golden Cut bij Holzdamm 61, check voor actuele feestjes: www.goldencut.org

9. Uitgaan bij HALO

Op twee verdiepingen vind je bij HALO genoeg plek om goed te partyen. Op vrijdag vind je hier veel studenten tijdens ‘Uniscene’. Je vindt Halo bij GroBe Freiheit 6 in St. Pauli. Check www.halo.club voor de agenda.