op elektrische step door berlijn

Op de elektrische step door Berlijn

Op zo’n uurtje vliegen van Brussel of op zo’n 8 uur treinen vanaf Utrecht vind je het hippe Berlijn, de rauwe hoofdstad van Duitsland. Berlijn kent een gemakkelijk openbaar vervoer netwerk wat je binnen no time onder de knie hebt. Maar er zijn leukere manieren om de stad te verkennen! Wij vonden dat dat toch nog een tikkeltje makkelijker en avontuurlijker moest kunnen. En al snel zagen we ze staan toen we aankwamen in ons hotel: de elektrische steppen! Het bleek dé ideale manier om Berlijn te verkennen. Met zo’n elektrische step zoef je namelijk zo door Berlijn en verplaatst je je heel makkelijk door de stad, terwijl je ook nog eens veel ziet en lekker buiten bent.

op elektrische step door berlijn elektrische step berlijn tip elektrische step berlijn vervoer

3 dagen lang op de elektrische step door Berlijn

Berlijn kent tal van leuke plekjes en is een aardig grote stad waarbij je veel bezienswaardigheden in verschillende delen van de stad vindt. Je snapt het:  Zo’n elektrische step is mega handig bij het verkennen van dat alles. Wij verbleven drie dagen in Berlijn en maakten eigenlijk iedere dag gebruik van de step om zo een ander deel van de stad te ontdekken. Je kunt natuurlijk ook gaan wandelen, maar in zo’n grote stad ben je dan uren onderweg en draaien je je beenspieren overuren. Zo op de step is net wat chiller en het is heerlijk om rond te rijden met het zonnetje op je snoet!

Hoe kun je zo’n elektrische step in Berlijn gebruiken?

Hoe kun je de elektrische steppen gebruiken? Je hoeft eigenlijk enkel de app te downloaden van het type step dat je wilt gebruiken (deze staat vaak genoemd op de step zelf), de QR-code te scannen en je bent meteen klaar om op de baan te gaan. Er zijn heel wat bedrijven die ze aanbieden, dus kijk even goed na welke je gebruikt want soms kan je op een goede korting botsen als je net een andere elektrische step kiest.

Op pad met de limoengroene Lime step

De meest gebruikte in de stad is Lime, je zal deze limoengroene (hoe kan het ook anders) steps op iedere hoek wel zien. Als je de QR-code scant duw je op start en dan gaat een timertje lopen. Dit geeft aan hoelang je de step huurt een hoeveel je dust betaald. De step gaat tot zo’n 20 km per uur en is heel gebruiksvriendelijk. Eigenlijk wijst het zich vanzelf, zodra je de app hebt gebruikt en de QR-code hebt gescand.

Let wel even op de verschillende zones in Berlijn

Opgelet, je mag sommige zones in Berlijn niet in gaan met je step of er je stepje niet parkeren. Geen zorgen, dat staat duidelijk op de app aangegeven, maar het is wel even iets om rekening mee te houden.

Klaar met je elektrische step?

Ben je klaar met het steppen? Dan parkeer je je hem gewoon op een plek, neemt een foto van de omgeving en hij staat klaar voor de volgende gebruiker! Zo simpel kan het zijn! Zoals je hierboven kon lezen vonden wij de steppen gewoon bij ons hotel en daar kun je ze dan ook weer parkeren, maar je kan je step dus ook ergens anders parkeren dan waar je hem hebt opgehaald.

elektrische step berlijn elektrische step berlijn bezienswaardigheden spotten

Zo plan je je trip naar Berlijn

Er zijn tal van mogelijkheden om naar Berlijn te reizen. Je kan vliegen, met de trein gaan of met de Flixbus. Allemaal voor een goed prijsje. Wij boekten op Black-Friday onze vliegtickets voor een prikkie met Ryanair. Even goed onderzoek doen en je hebt snel een mooie deal te pakken richting Berlijn!

→ Bekijk hier al onze Berlijn artikelen