noord thailand tips

Noord Thailand: De leukste tips & to do’s

In Noord Thailand vind je genoeg leuke highlights. Denk aan de levendige stad Chiang Mai, je kan naar het mooie Pai en de natuur is hier ook spectaculair om te zien. Ook een must: Een kookcursus volgen in Noord Thailand! Benieuwd hoe je in Noord Thailand komt? En wat je er echt niet wilt missen? Je leest er hieronder veel meer over:

Hoe kom je in Noord Thailand?

Vanuit Bangkok ben ik naar Chiang Mai doorgereisd. Ik heb gekozen om te vliegen in plaats van de nachttrein te pakken. De vliegtickets had ik in Nederland al geboekt en kostte mij toen maar €35,- retour, super weinig en je bent er een stuk sneller dan wanneer je met de trein of busjes richting het noorden reist. Voor mij dus een reden om te vliegen. Al was de nachttrein ook wel een goede budget optie geweest. Maarja heel wat uren treinen of binnen no time er zijn… de keuze was snel gemaakt! De vliegtijd van Bangkok naar Chiang Mai was namelijk nog geen uur. Check hier meteen vliegtickets

→ Handige informatie over het visum van Thailand

Dit wil je doen in Noord Thailand

tips noord thailand

1. Chiang Mai

Chiang Mai is een gezellige maar drukke stad en je vindt er dan ook talloze leuke restaurantjes en barretjes (in dit artikel vind je veel toffe hotspots in Chiang Mai). Ik sliep in een van de Bodega Hostels. Je hebt het party Bodega hostel en het rustigere Bodega hostel. Ik koos voor de laatste, want je had hierbij wel de keus om elke avond naar het andere hostel te gaan om een feestje mee te pakken. Daarnaast vond ik de locatie van het rustigere hostel fijner met de dingen die ik wou zien en doen. In totaal verbleef ik twee nachten in Chiang Mai, maar er zijn ook genoeg mensen die hier nog langer doorbrengen.

noord thailand cabaret noord thailand lady boy cabaret

2. Lady Boy Cabaret

Iedereen in Chiang Mai heeft het erover. In de Night Bazaar hebben zij een locatie waar deze dames hun show opvoeren. Je betaald entree en daarbij krijg je een drankje van het huis. Erg leuk om een keer te zijn geweest, maar een tweede keer zal ik er niet heen gaan.

noord thailand olifant noord thailand olifanten

3. Olifanten…

In totaal zijn er 80 olifanten parken in Chiang Mai. Welke is nou goed en welke niet? In mijn ogen vind ik het allemaal wat dubbel, aangezien dit het nieuwe toerisme is in plaats van het op olifanten rijden. Een goed onderzoek van te voren is dan ook nodig. En eerlijk gezegd… ondanks het nodige onderzoek, ben ik alsnog naar een park geweest waar ik me achteraf toch niet heel fijn bij voelde. Toch was de dag een ontzettend gave ervaring en heb ik er veel van geleerd, maar ging alsnog met een dubbel gevoel naar huis. Mede om die reden zou ik ook niet aanrader om naar een van de parken te gaan. Je weet nooit of het 100% goed is.

noord thailand pai scootertocht pai thailand noorden

4. De scootertocht met 762 bochten naar Pai

Op naar Pai! Ik heb gekozen voor de scootertocht, die met de 762 bochten. Mijn reisgenootje is namelijk erg snel wagenziek en hierdoor viel de keus voor een minibusje af! Ooh en wat was dit een gave tocht, ondanks dat ik niet heel veel scooterervaring heb ging het me ontzettend goed af. Het was gelukkig ook rustig op de weg en als je gewoon rijdt zoals jij het fijn vindt is het goed te doen!

Tip: ben je hierna nog niet uitegescooterd? Rijd dan de Mae Hong Son Loop

noord thailand pai bamboe bridge Utizicht vanaf I love Pai thailand

5. Pai

Pai is een backpackers dorpje in het noorden van Thailand, richting de grens van Myanmar. Het bleek een heel gezellig dorpje. Hier hebben we vier nachten in een hutje geslapen in Pai Country Hut. Super locatie, fijn bed en goede service. Ook in Pai vind je een tal van leuke barretjes en restaurantjes, van westers tot Aziatisch. Onze favorieten plekken en to do’s in Pai:

  • Bamboo bridge: schijnt een mooie wandelroute te zijn door de rijstvelden over een bamboe brug. Echter waren wij in het verkeerde seizoen in Pai om het op z’n best te zien, maar ondanks dat was het wel tof om gezien te hebben!
  • Watervallen: Let wel even op in welk seizoen je in Noord Thailand bent! Wij stonden namelijk te kijken naar een waterval zonder water.
  • I Love U Pai: Dit is een super leuk cafeetje met heerlijke hangstoelen en een fantastisch uitzicht. Hier hebben wij dan ook een stop gemaakt om even te relaxen.
  • Pai Canyon: Dit was echt heel mooi om te zien. Ook dit is seizoensgebonden, maar minder dan de brug en de watervallen. Wij zaten in het droge hete seizoen in Pai, maar zelfs toen was de Pai Canyon erg tof!
  • Ga naar het zwembad: Voor 50 baht kan je de hele dag lekker bij het zwembad liggen. Je kan er ook redelijk goedkoop eten en drinken bestellen en er is muziek met later op de middag een DJ. Een erg fijn plekje om even een dagje niks te doen!
  • Kookcursus: Wij hebben een kookcursus gedaan bij Savoei toen we in Pai waren. Dit kunnen we echt iedereen aanraden! Wat een leuk vrouwtje. Spreekt goed Engels en weet waar ze over praat. Hier kan je een 4 gangen lunch of diner maken en een keuze maken aan een selectie van gerechten wat zij aanbieden. Deze gerechten kan je ook allemaal op eten en je krijgt naderhand een kookboekje mee! Echt onwijs leuk!

noord thailand kookcursus noord thailand pay canyon

→ Bekijk hier al onze Thailand artikelen