Kanchanaburi Thailand

Wat te doen in Kanchanaburi in Thailand

Tijdens mijn backpackreis in Azië ging ik vanuit Bangkok naar het noorden toe; Pai. Dit deed ik met de trein een tussenstop in Kanchanaburi in Thailand. Een parel die zeker de moeite waard is! Ik verbleef in het VN Guesthouse, een hutje op het water met een prachtig uitzicht over de River Kwai (Khwae Yai). Alleen dat was al een feestje, maar in Kanchanaburi valt ook onwijs veel tofs te zien en doen. Benieuwd wat jij niet wilt missen in dit deel van Thailand? Je leest er hieronder alles over! Oh en het VN Guesthouse in Kanchanaburi boek je trouwens hier.

Ontdek Kanchanaburi in Thailand

Kanchanaburi in Thailand VN guesthouse VN guesthouse Kanchanaburi in Thailand Kanchanaburi in Thailand trein Waterval bij Kanchanaburi in Thailand

Wat te doen in Kanchanburi

Van verschillende natuurparken in de buurt tot een rijke historie, je vindt het allemaal in Kanchanaburi en omgeving.

Bridge over the River

Kanchanaburi ligt aan rivier de River Kwai, waar ook de grote brug overheen loopt; ook wel de Bridge over the River of dodenspoorlijn genoemd. Dit is niet zomaar een brug, maar de eerste houten brug die door de gevangen werd gebouwd die onder toezicht stonden van de Japanse legers tijdens de tweede wereldoorlog. Ik wandel met een vriendin over de brug en bezoek daarna ook nog het World War II Museum & Yeath War Museum. Super indrukwekkend, hier zaten namelijk 68.000 gevangenen en daarvan waren 28.000 van Nederlandse afkomst. Midden in de stad is ook nog de oorlogsbegraafplaats te vinden. Een bezoek aan de musea is dan ook zeker een bezoek waard voor diegene die hier geïnteresseerd in zijn.

Kanchanaburi Bridge over the River Bridge over the River Kanchanaburi

Watervallen en tempels in Kanchanaburi

Voor wie opzoek is naar iets ‘luchtigere’ hotspots kan het beste naar één van onderstaande waterval parken of naar één van de vele tempels zoals Wat Tham Sua. Ga liever niet naar De Tiger Temple die ook in Kanchanaburi gelegen is. De Tiger Temple was een Boeddhistische tempel met in haar hoogtijdagen meer dan 140 tijgers en welpjes. In het verleden een echte toeristische trekpleister waar je tegen betaling op de foto mocht met een tijger. De tempel was al jaren in opspraak, omdat de tijgers naar alle waarschijnlijkheid mishandeld en gedrogeerd werden. Gelukkig is sinds de tempel in 2016 gesloten, want een selfie met een gedrogeerde tijger is nooit cool.

Huay Mae Khamin Kanchanaburi Thailand

Huay Mae Khamin

De Huay Mae Khamin wordt ook wel de geheime watervallen genoemd. Vlinders die een dansje doen langs de wortels van exotische jungle planten en bomen, kleurrijke torretjes die je nooit eerder hebt gezien en de vogels die je in het vroege ochtendlicht toezingen. Een bezoek aan de Huay Mae Khamin Watervallen is net alsof je een sprookje binnenwandelt. Waarbij het water zo helder en zo blauw is dat je het amper kunt geloven. Het zijn allemaal privé zwembaden die vragen om een frisse duik.

En dat is ook precies wat je er moet doen. Genieten van al het natuurschoon! De Huay Mae Khamin Waterval is in feite een kilometer lange rivier die afdaalt over zeven niveaus – hoewel wij er veel meer hebben geteld! Het avontuurlijke jungle pad dat langs, over en naast de rivier loopt is in totaal twee kilometer lang. Het pad is goed onderhouden met houten traptreden en bordjes die je de juiste weg wijzen. Ieder niveau van de waterval wordt duidelijk aangegeven. Zorg er dus voor dat je alle zeven de niveaus kunt afvinken, want ze zijn allemaal uniek en het bezoeken waard! Niveau vier is de meest indrukwekkende van allemaal en tevens de allergrootste. Het is de eerste waterval die je tegenkomt vanaf het startpunt van de trekking. Vanaf dit punt kun je linksaf slaan naar niveau vijf, zes en zeven. Of je slaat rechtsaf, waar je niveau één, twee en drie gaat bezoeken. Nadat je de bordjes bent gevolgd naar level één, twee en drie, volgt een korte afdaling via een houten trap. Dan volgt wat mij betreft, het mooiste deel van het park. Hier vind je poeltjes waar je heerlijk kunt badderen in het helderblauwe water.

De paden zijn gemakkelijk te bewandelen en de poeltjes zijn ondiep en helemaal niet glad. Daardoor kunnen kinderen en mensen die wat minder goed ter been zijn dit gedeelte van de watervallen ook goed bezoeken. Ook maak je hier de mooiste foto’s met prachtige jungle-doorkijkjes en bruggetjes die over de watervallen lopen.

Huay Mae Khamin Kanchanaburi Kanchanaburi Huay Mae Khamin

De Erawan National Park

Een beetje hetzelfde idee als de Huay Mae Khamin Watervallen, maar dan net anders: ‘’De Erawan National Park’’. Met de lokale bus kun je naar het Erawan National Park (geopend van 08:00 uur tot 16:30 uur) waar je honderden kristalheldere watervallen kunt zien. Maar leuker nog: je kunt ook van de watervallen naar beneden glijden en er zelfs onder zwemmen. Hoe tof!

Een avontuurlijk jungle pad, met een totale lengte van twee kilometer, brengt je langs de verschillende niveaus. Er zijn er in totaal zeven niveaus en hoe hoger je komt, hoe avontuurlijker het wordt. Tot niveau vier is het goed te doen met kinderen. Maak er een daguitstap van en geniet van de spectaculaire omgeving!

Met wie wil jij naar Kanchanaburi in Thailand?→ Bekijk hier al onze artikelen over Thailand