Airplane Graveyard Bangkok

Airplane Graveyard in Bangkok, voor wie wat anders wil dan tempels en paleizen

Ben je in Bangkok en wil je graag eens wat anders zien dan de gebruikelijke tempels en paleizen? Ga dan naar het bizarre ‘The Airplane Graveyard’. Als je je ooit hebt afgevraagd wat er met afgekeurde vliegtuigen gebeurt, dan kan je het hier met eigen ogen zien. Iets buiten het centrum van Bangkok ligt namelijk dit vreemde vliegtuigkerkhof. Een freaky plek om rond te lopen en waar je fantasie overuren draait zodra je al die gehavende en gestripte vliegtuigen ziet liggen.

Airplane Graveyard

Airplane Graveyard BangkokAirplane Graveyard Bangkok vliegtuigkerkhof Airplane Graveyard Bangkok in vliegtuigAirplane Graveyard in Bangkok

Hoe kom je bij The Airplane Graveyard in Bangkok?

The Airplane Graveyard ligt in het midden van Bangkok, iets buiten het echte centrum en is goed te bereiken met de taxi. Als je vanaf Khao San Road een taxi pakt, zorg dan dat deze altijd met meter wil rijden. Je betaalt dan ongeveer 170 Bath voor de rit, wat neer komt op zo’n € 4,25. Je vindt The Airplane Graveyard vrijwel direct aan de grote Ramkhamhaeng Road en de coördinaten volgens Google zijn 13.764812 100.652406. Let op, sommige taxi chauffeurs kennen deze plek niet, maar je kan hem vinden op Google Maps als je “Airplane Graveyard” intypt. Wanneer je op deze manier, bijv. via je telefoon, het adres laat zien aan de chauffeur weet hij het vaak wel te vinden.

Moet je entree betalen voor The Airplane Graveyard?

Wanneer je naar The Airplane Graveyard rijd zal je de vliegtuigen niet direct zien, aangezien deze “gewoon” tussen allerlei hoge gebouwen in liggen. Ben je eenmaal dichterbij het terrein, dan besef je pas hoe gigantisch al die vliegtuigwrakken zijn. Wanneer je uitkomt bij de juiste plek kom je veelal voor een poort aan. Als je die doorloopt is de kans groot dat er wat blaffende honden aan komen rennen, wees niet bang deze doen over het algemeen niets. Zodra de honden eraan komen, komt er vrij direct ook een vrouw of kindje naar de poort lopen, deze vragen 200 Bath (5,- euro) entree per persoon. Je mag dan naar binnen en bent vervolgens vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Airplane Graveyard op de kaart

Airplane Graveyard Bangkok kaart

Wat is er te zien?

Het meest bizarre en bijzondere wrak van alle vliegtuigen die er liggen, is toch wel de Boeing 747 met 2 verdiepingen. Je kan hier inklimmen en vanbinnen alles bekijken. Verder ligt er een kleiner vliegtuig naast dat ook tof is om te zien. Ook liggen er brokstukken van 3 andere vliegtuigen. De locals die de plaats beheren leven in 2 hangars op het terrein en wanneer je het netjes vraagt mag je deze ook bekijken. Als je geluk hebt klimt 1 van de kindjes de vliegtuigen door en laat je de gaafste plekjes zien.

Airplane Graveyard binnenkantAirplane Graveyard Bangkok cockpit

Het verhaal achter dit vliegtuigkerkhof in Bangkok

Het verhaal achter The Airplane Graveyard is dat een Chinese zakenman sinds 2010 kapotte, gecrashte en afgedankte vliegtuigen opkoopt en hier stalt. Deze stript hij volledig en verkoopt vervolgens alles door, van stoelen tot zuurstofmaskers. De locals die hier leven helpen met het strippen van de vliegtuigen in ruil om op deze locatie te wonen en zo met het entreegeld een bestaan op te bouwen.

→ Bekijk hier al onze Thailand artikelen