Koh Phangan thailand tips

Koh Phangan: Check de leukste tips voor dit eiland in zuid Thailand

Koh Phangan is een van de populairste en mooiste eilanden van Thailand. Koh Phangan is bij veel reizigers vooral bekend vanwege de Full Moon Party die daar meerdere keren wordt gevierd, maar eigenlijk heeft Koh Phangan nog véél meer te bieden. Zo kun je op Koh Phangan leuke scootertochten maken langs allerlei exotische stranden en tempels, je kan er slapen in hutjes op het strand en natuurlijk kun je net zoals bij andere Thaise eilanden ook op Koh Phangan prachtige snorkel en duik excursies maken. Reden genoeg om vanuit Bangkok, Koh Tao, Koh Samui of vanuit een andere plek in Thailand de boot te pakken naar het eiland Koh Phangan! Lees snel verder en ontdek meer over de mooiste stranden, de Full Moon Party en het vervoer naar Koh Phangan.

Koh Phangan

Koh Phangan thailand tips

Tips Koh Phangan Thailand

tips voor koh phangan thailand

Leuke hotels, hostels en strandhutjes op Koh Phangan

Als je alleen naar Koh Phangan gaat om te partyen kun je het best bij Haad Rin slapen. Daar vind je namelijk de Full Moon Party. Goedkope hostels daar zijn Our House Hostel en At Phangan Hostel. Ben je juist op zoek naar een paradijselijk strandje en val je liever in slaap in een hutje op het strand? Dan zijn bijvoorbeeld de cottages en bungalows op het strand bij Chalok Lum een aanrader, een gezellig dorpje vanwaar je bijvoorbeeld ook een mooie wandeling kan maken naar Haad Khuad. Ook Haad Salad en Haad Yao zijn aanraders en net zo paradijselijk als Chalok Lum maar misschien ietsje rustiger. Leuke plekken om te slapen bij Chalok Lum, Haad Salad en Haad Yao:

Hotel & hostel tips voor Chalok Lum:

Hotel & hostel tips voor Haad Salad:

Hotel & hostel tips voor Haad Yao:

Dit zijn onze favoriete stranden op Koh Phangan

Onze favoriete stranden op Koh Phangan zijn Chalok Lum, Haad Salad en Haad Yao. Al deze stranden vind je meer in het noorden van Koh Phangan, in plaats van in het zuiden waar dus de full moon is. Hier is het een stuk rustiger en kun je slapen in hutjes op het strand. Het ultieme eiland gevoel dus! Van al deze stranden vind je waarschijnlijk bij Chalok Lum de meeste barretjes en restaurants, dus als je graag ‘s avonds ergens wat gaat drinken of veel restaurantjes wilt uitproberen is dit een leuke plek. Het is overigens sowieso aan te raden om voor een paar dagen een scooter te huren als je bij Koh Phangan bent en in dit stuk zit, want dan kun je meer bijzondere plekken op het eiland ontdekken. Bovendien is het verkeer overdag redelijk rustig, waardoor een tochtje op een scooter gemakkelijk te doen is. Het enige dat je niet moet vergeten, is om je in te smeren want de Thaise zon kan extreem heet zijn!

Wat te doen op Koh Phangan? Ga naar deze bezienswaardigheden of to do’s

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar huur een scooter als je op Koh Phangan bent! Dit is namelijk een ideale manier om veel van het eiland te zien en de mooiste stranden te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar de Than Sadet waterval, bezoek een van de tempels en de monniken die daar wonen (deze staan vaak met bordjes aangegeven) of bezoek het nationale park Namtok Phaeng. Maar vergeet ook niet naar Koh Ma te rijden, want daar heb je een soort natuurlijke brug (misschien is het beter een zandbank te noemen) waardoor je bij hoog water over de zee lijkt te lopen! Rondom vind je ook verschillende hotels en bergen vanwaar je een bijzonder uitzicht hebt op Koh Ma.

Full Moon

Full Moon party Koh Phangan

tips Full moon party op koh phangan

Full Moon Party Koh Phangan

Koh Phangan is wereldberoemd vanwege de Full Moon Party die elke volle maan plaats vindt. Dit feest wordt niet op het hele eiland gevierd, maar alleen bij het Haad Rin strand. Dit strand vind je in een baai in het zuid oosten van Koh Phangan. Op dit strand vind je allerlei verschillende bars waar buckets (emmertjes gevuld met sterke drank en frisdrank waar je uit drinkt met rietjes) worden verkocht, maar je kan er ook eten en er zijn allerlei beachclubs waar verschillende stijlen muziek worden gedraaid. Van techno, tot hitjes, drum and bass of optredens van bekende DJ’s, je vindt het er allemaal. Glow in the dark verf is ook volop aanwezig, je kan er Full Moon kleding kopen en het feestje wordt compleet gemaakt door de vuurdansers die je overal op het strand vindt. Op sommige plekken kun je zelfs touwtje springen met een door vlammen omhuld touw! Durf jij het aan ;)?

Naar de Full Moon Party (of andere feestjes) op Koh Phangan, zo plan je dat

Als je de nacht wilt uit dansen tijdens de Full Moon Party, kun je het best dichtbij of op Haad Rin slapen. ‘s Avonds kan het gevaarlijk zijn om met de scooter te rijden. Natuurlijk kun je ook de taxi pakken, maar ook dan kun je beter wel goed mee opletten in verband met de kans op verkeersongelukken. De data voor de Full Moon Party’s zijn al bekend en als je bij dit grootse strandfeest wilt zijn moet je dan ook zorgen dat je in deze periode op Koh Phangan bent en op tijd een hotel of hostel reserveert. Meestal is het volle maan aan het begin van de maand. Ben je net buiten deze data op Koh Phangan? Niet getreurd! Elke week is er namelijk wel een feestje op Koh Phangan te vinden, denk bijvoorbeeld aan een Jungle Rave of aan de Half Moon Party. Deze feestjes worden volop aangekondigd met posters over het hele eiland.

Leuke plekken om te slapen dichtbij de Full Moon Party op Koh Phangan

wat te doen op Koh Phangan Thailand

Wat te doen op koh phangan in thailand tips

Tips voor vervoer naar Koh Phangan tijdens je Thailand reis

Je kan vanuit verschillende plekken in Thailand naar Koh Phangan toe gaan. Zo worden er vanuit Bangkok busreizen en boottochten georganiseerd. Maar je kan een bezoek aan Koh Phangan ook gemakkelijk combineren met een aantal dagen op Koh Tao of Koh Samui. De meeste boten komen op Koh Phangan bij Thong Sala aan, dit is echt een havengebiedje en eigenlijk ook geen leuke plek om te overnachten. Zorg dus van te voren dat je een beetje een idee hebt van leuke slaapplekken of stranden. Bij de haven staan namelijk altijd taxi’s te wachten die je overal heen kunnen brengen voor een schappelijk prijsje.

Tips voor de route Bangkok – Koh Phangan

Vanuit Bangkok kun je een combiticket boeken naar Koh Phangan. Je neemt dan eerst de bus, vaak zijn dit nachtbussen, en vervolgens wordt je afgezet bij een haven waar je met andere reizigers de boot neemt naar Koh Phangan. De busreis vanuit Bangkok duurt vaak een aantal uren en dit wordt opgevolgd door een boottocht die ligt tussen een uur en drie uur, het ligt aan de vertrekplek en de type boot hoelang je bezig bent.

Tips voor de route Koh Tao – Koh Phangan

Koh Phangan kun je perfect combineren met een bezoek aan Koh Tao. Helemaal als je vanuit Bangkok komt, dan is het zelfs aan te raden om eerst naar Koh Tao te gaan en daarna pas naar Koh Phangan. Dit komt omdat Koh Tao boven Koh Phangan ligt. Ook is Koh Tao kleiner dan Koh Phangan en dit eiland staat bekend om haar bijzondere duiklocaties. Een padi halen kan hier dan ook meer dan goed. Met de boot ben je ongeveer 1,5 uur onderweg vanuit Koh Tao naar Phangan.

Tips voor de route Koh Samui – Koh Phangan

Koh Samui ligt dichter bij Koh Phangan dan Koh Tao. Koh Samui vind je direct onder Koh Phangan op zo’n 15 kilometer afstand. Hierdoor is een boottocht naar Koh Samui vanuit Koh Phangan ook maar een kort half uurtje. Koh Samui is wel stukken groter dan Koh Phangan en hierdoor kun je minder snel alles met een scooter bezoeken op het eiland. Toch wordt ook Koh Samui gekenmerkt door bijzondere standen en fijne hotels. De Full Moon Party zal je hier overigens wel mislopen.

→ Bekijk hier al onze Thailand artikelen