Ayutthaya thailand tips

Ayutthaya: Tips voor de ultieme fiets & tempel tour

Dichtbij Bangkok vinden we het stadje Ayutthaya. Een stadje dat ooit een Thais koninkrijk was en nu nog steeds gevuld is met talloze tempels. Deze tempels en de ruïnes zijn dan ook de voornaamste reden om naar Ayutthaya te gaan. Zo vind je er de mooie tempel Wat Mahathat waar een boeddha hoofd verstrengeld in de takken van een oude boom de highlight vormt. Maar ook een gigantische liggende boeddha die soms bedekt is met saffraan kleurige doeken. Wanneer je in Ayutthaya bent is het aan te raden om een fiets te huren. Op die manier kun je de meeste tempels en ruïnes bezoeken en op je eigen tempo van al het moois genieten. Vergeet bovendien niet genoeg pauzes te nemen. Drink bijvoorbeeld een verse smoothie bij een gezellig restaurantje of geniet van een bord warme pad thai noodles. Voor leuke souvenirs moet je naar de markt en een ding dat we juist afraden in plaats van aan, is het maken van een ritje op een olifant. De beesten zien er ongelukkig uit en de vraag is ook maar of ze goed behandeld worden, door niet van dit soort ritjes te maken zorg je hopelijk dat dit soort praktijken minder voorkomen waar ook ter wereld.

Ayutthaya

tips Ayutthaya thailand

tuktuk in Ayutthaya thailand

tips liggende boeddha Ayutthaya thailand fietsen

Op reis in Thailand? Deze tempels wil je niet missen in Ayutthaya

Ayutthaya is gevuld met tempels. De tempels die je gezien wilt hebben zijn hieronder voor je op een rij gezet:

1. Wat Lokaya Sutha

Wat Lokaya Sutha is de liggende boeddha van Ayutthaya. Je vindt deze reusachtige boeddha dichtbij het Royal Palace. De liggende boeddha is zo’n 37 meter lang en op het hoogste punt zelfs 8 meter hoog. De boeddha is op sommige dagen bedekt met een oranje gekleurd doek.

2. Wat Chai Watthanaram

Ook de grote tempel Wat Chai Watthanaram is een bezoek waard. Door sommige wordt dit zelfs de mooiste tempel van Ayutthaya genoemd. Je vindt ook hier vele boeddha beelden en de tempel ligt dichtbij de rivier Menam.

3. Wat Phanan Choeng

In de Wat Phanan Choeng kom je een grote gouden boeddha tegen. De boeddha bevindt zich in een mooie rood en goud gekleurde kamer en is soms bedekt met oranje gekleurde doeken. Naast de meters hoge boeddha vind je hier nog meer mooie beelden loop dus zeker even rond.

4. Wat Mahathat

Een van de highlights van Ayutthaya is de tempel Wat Mahathat. Deze tempel bestaat niet zozeer uit één tempel maar is een heel ruïne complex waarbij de echte highlight bestaat uit een groot boeddha hoofd. Dit boeddha hoofd is verstrengeld in de takken van een eeuwen oude boom en dit geeft een meer dan bijzonder gezicht.

Wat Mahathat

Ayutthaya thailand tips

5. Wat Phra Si Sanphet

Ook de tempel Wat Phra Si Sanphet is een aanrader. Deze tempels is vooral mooi vanwege de drie grote stoepa’s die je er vindt die trots de hoogte in steken.

6. Wat Phu Khao Thong

De grootse Wat Phu Khao Thong tempel is zeker een van de mooiste tempels van Ayuttahya. Deze tempel ligt iets verder van het centrum van Ayutthaya maar is een bezoek meer dan waard. De tempel was ooit blinkend wit, maar dankzij weer en wind is hier een grijzig laagje over komen te liggen. Desondanks is de tempel nog steeds erg indrukwekkend en als je wilt kun je zelfs even naar boven klimmen.

tips Ayutthaya thailand-2

Tips om te fietsen in Ayutthaya

Je kan je fiets in Ayutthaya gewoon huren bij je hostel, guesthouse of hotel maar het is ook mogelijk om met een gids mee te gaan. Dan leer je meteen veel meer over alle ruïnes en tempels die er te vinden zijn. Je kan een fietstour onder andere boeken via Withlocals, je gaat dan met een local uit Ayutthaya op stap.

Leuke hotels om te slapen in Ayutthaya

Er zijn genoeg leuke hotels te vinden in Ayutthaya, je vindt de leukste hotels gemakkelijk hier.

Praktische tip: Neem de juiste kleding mee voor als je veel tempels wilt bezoeken

Je moet goed opletten op de kleding die je aan doet als je in Ayutthaya bent, het is namelijk nodig om goede bedekkende kleding te dragen als je tempels wilt bezoeken. Zorg altijd dat je iets aan hebt waarbij je schouders en knieën bedekt zijn.

→ Bekijk hier al onze Thailand artikelen